10 gratis WordPress-widgets för att bygga ett bÀttre sidofÀlt

10 gratis WordPress-widgets för att bygga ett bÀttre sidofÀlt

Widgets Ă€r en av WordPress mest anpassningsbara funktioner. De gör det möjligt att lĂ€gga till massor av olika funktioner i ditt WordPress-sidofĂ€lt, liksom andra omrĂ„den som accepterar widgets. BĂ€st av allt, du kan hitta massor av gratis WordPress-widgets – sĂ„ att du inte ens behöver öppna din plĂ„nbok för att fĂ„ fördelarna med dem.

Det enda problemet Àr dock att WordPress inte har sÄ mÄnga widgets i standardlÀget. Men


Som ofta Àr fallet kan vi lösa detta problem med hjÀlp av plugins. Det finns ett brett utbud av widget-plugins online, varav nÄgra gör det möjligt för dig att implementera imponerande funktioner.

I den hÀr artikeln ska vi prata om vad widgets Àr och förklara varför du kan behöva fler av dem. DÄ introducerar vi dig till tio gratis WordPress-widgets för att höja din webbplats. LÄt oss fÄ bollen att rulla!

Vad WordPress-widgets Àr (och varför du kan behöva fler av dem)

WordPress-widgets Àr smÄ rörliga element som kan placeras pÄ vilken sida som helst pÄ din webbplats. De gör en mÀngd saker, som att visa dina senaste inlÀgg, lÀgga till en sökfÀlt och mycket, mycket mer.

Med WordPress kan du enkelt lÀgga till widgets i sidofÀltet och sidfoten.

Det som Àr trevligt med widgets Àr att de gör att du kan lÀgga till avancerade funktioner pÄ dina sidor utan att behöva anpassa dem individuellt. Dessutom kan du micromanage dina widgets platser och lÀgga till dem i sidofÀltet eller sidfoten i vilken ordning du vill.

Som vi nÀmnde tidigare levereras WordPress dock inte med mÄnga alternativ. Den goda nyheten Àr att du kan fÄ tillgÄng till massor av gratis WordPress-widgets med hjÀlp av plugins.

10 gratis WordPress-widgets som hjÀlper dig att höja din webbplats

För den hÀr listan bestÀmde vi oss för att fokusera pÄ widgets som lÀgger till nya, anvÀndbara funktioner pÄ din webbplats. Vi ger dig en kort översikt för var och en och hjÀlper dig att avgöra vilken som passar din webbplats.

För alla dessa widgets kan du installera dem som med nÄgot annat WordPress-plugin.

1. Kontakta widgets

Det finns gott om plugin-lösningar för att stÀlla in anpassade kontaktformulÀr, men de innehÄller ofta fler funktioner Àn du behöver. Om allt du vill Àr att skapa ett enkelt kontaktavsnitt Àr plugin-programmet Kontaktwidgets ett bra alternativ. Med det hÀr verktyget kan du skapa snygga widgets som innehÄller kontaktinformation, kartor och mer.

2. Testimonials-widget

VittnesmÄl Àr ett effektivt sÀtt att öka förtroendet bland dina kunder och plugin-programmet Testimonials Widget ger dig ett enkelt sÀtt att visa dina recensioner med hjÀlp av skjutreglage, listor och till och med videor. Dessutom kan du infoga de widgets du skapar med den var du vill med hjÀlp av kortkoder.

3. Widget med senaste inlÀgg med miniatyrer

WordPress har redan en egen widget, men allt det gör Àr att visa en lista med inlÀggstitlar. Det Àr en anstÀndig början, men att visa utvalda bilder ocksÄ Àr ett bÀttre sÀtt att fÄnga dina besökares uppmÀrksamhet. Lyckligtvis gör plugin-modulen Nyligen inlÀgg med miniatyrbilder dig enkelt.

4. Google Maps-widget

Om du har en webbplats som Àr inrÀttad för ditt företag, inklusive en karta, Àr det ett enkelt sÀtt att hjÀlpa anvÀndare att hitta den snabbare. Att anvÀnda en dedikerad widget Àr ofta det mest effektiva sÀttet att lÀgga till en Google Map till ett av dina WordPress-inlÀgg eller sidor. Den fantasifullt namngivna Google Maps Widget ger dig ett enkelt sÀtt att göra detta. Du kan inkludera en miniatyr av din karta och till och med lÀgga till stift och bildtexter till den.

5. Betyg-widget

Detaljerade vittnesmÄl kan vara mycket anvÀndbara, men ibland vill folk bara fÄ en snabb utvÀrdering av kvaliteten pÄ dina tjÀnster eller innehÄll. Ett stjÀrnklassificeringssystem Àr ett elegant sÀtt att lÄta dina anvÀndare ge dig feedback pÄ nÄgra sekunder. Med hjÀlp av Rating-Widget-plugin kan du lÀgga till stjÀrnklassificeringssystem till dina inlÀgg, sidor, WooCommerce-produkter och till och med enskilda författare.

6. HĂ€ndelsekalendern

WordPress levereras med en widget, men det hÄller bara koll pÄ dina senaste inlÀgg. Om du vill varna dina anvÀndare om kommande hÀndelser och viktiga datum mÄste du anvÀnda ett plugin som till exempel The Event Calendar. Varje hÀndelse du skapar med detta plugin kan innehÄlla information om platser, arrangörer, platskartor och mer. Dessutom kan du importera hÀndelser frÄn plattformar som Google Kalender och Facebook för att göra ditt liv enklare.

7. Sociala medier Widget

Med Social Media Widget kan du enkelt lÀgga till iögonfallande ikoner för att visa upp alla dina sociala profiler. Den stöder alla större sociala nÀtverk som Facebook, Twitter, etc. Men det innehÄller ocksÄ massor av mindre nÀtverk som Vimeo, DeviantArt, Bandcamp och mer.

Om du bara vill ha ett enkelt sÀtt att visa upp dina sociala medieprofiler Àr den hÀr widgeten ett bra alternativ.

8. Visa en sidwidget

Ibland kanske du inte vill inkludera ett fullfjÀdrat avsnitt i sidofÀltet och istÀllet har en enda sida. Plugin-funktionen Feature a Page Widget gör att du kan göra just det. Med det hÀr verktyget kommer du att kunna vÀlja en viss sida eller ett inlÀgg som ska visas, vÀlja en anpassad layout och till och med anpassa dess utseende.

9. Enkel profilwidget

Att ge dina lÀsare ett snabbt sÀtt att ta reda pÄ mer om dig Àr ett utmÀrkt sÀtt att öka förtroendet. Dessutom kan du ocksÄ anvÀnda en biografi som en möjlighet att marknadsföra dina sociala medieprofiler. Om det lÄter som en vinn-vinn för dig, kan plugin-programmet Easy Profile Widget vara rÀtt i din grÀnd. Det Àr ett enkelt verktyg som gör att du kan visa lÀnkar till bio och sociala medier pÄ din webbplats.

10. PopulÀra WordPress-inlÀgg

Sist men inte minst Àr populÀra inlÀggslistor ett av de mest effektiva sÀtten att rikta besökare mot innehÄll de kan vara intresserade av. Att anvÀnda en widget för att lÀgga till den hÀr funktionen Àr mycket meningsfullt eftersom du enkelt kan hitta den listan inom ett sidofÀlt. Som det hÀnder lÄter WordPress Popular Posts-tillÀgget dig lÀgga till den hÀr typen av widget och förfina kriterierna för vilka inlÀgg som ska visas.

Ett populÀrt inlÀgg listar.

PopulÀra inlÀggslistor gör det möjligt för dina besökare att komma ikapp med dina största hits.

Slutsats

Gratis WordPress-widgets Àr ett av de enklaste sÀtten att lÀgga till nya funktioner pÄ din webbplats, som anpassade kontaktformulÀr, kommande evenemang och kartor till din plats (bland mÄnga andra alternativ). Att hitta rÀtt widgets kan hjÀlpa din webbplats att se bÀttre ut genom att lÀgga till extra funktionalitet. Var inte rÀdd för att experimentera med de gratis WordPress-widgets som vi har introducerat dig till i den hÀr listan tills du hittar den kombination som fungerar bÀst för dig.