10 saker du behöver göra direkt efter lanseringen av en WordPress-webbplats

10 saker du behöver göra direkt efter lanseringen av en WordPress-webbplats

– du tĂ€nker.

SÄ din webbplats Àr Àntligen tillgÀnglig för vÀrlden, och det Àr fantastiskt! Du kan börja anvÀnda den för att frÀmja dina mÄl och sÄ smÄningom vÀxa din blogg / företag / portfölj eller vad du Àn önskar.

Men det finns fortfarande en handfull saker som du bör göra direkt efter att du har startat en WordPress-webbplats för att skapa dig sjÀlv framgÄng:

1. Se till att du Àr synlig för sökmotorer

Den nr 1 du behöver göra Àr att lÄta Google indexera din WordPress-webbplats.

Även om WordPress i de flesta fall stĂ€ller in detta pĂ„ egen hand under installationen, kan det aldrig skada att kontrollera om saker Ă€r i ordning.

GÄ bara till din wp-admin, dÄ.

Leta efter “Sökmotors synlighet” och se till att kryssrutan “AvskrĂ€cka sökmotorer frĂ„n att indexera den hĂ€r webbplatsen” förblir okontrollerad:

2. Integrera din webbplats med Google Analytics

Google Analytics Àr ett spÄrnings- och marknadsföringsverktyg som alla webbplatsÀgare ska anvÀnda.

Den spÄrar din publik och deras handlingar pÄ din webbplats. Den kommer med detaljerad information om allt relaterat till webbplatsens innehÄll och besökare, sÄsom de mest visade sidorna, omvandlingsfrekvenser, antalet besök per dag, djupgÄende anvÀndarprofiler, studsfrekvenser och mÄnga andra viktiga statistik.

Verktyget Ă€r gratis och kan enkelt integreras med din WordPress-webbplats via en inbĂ€ddningskod frĂ„n Google. Alternativt kan du anvĂ€nda ett plugin som Google Analytics av ​​MonsterInsights.

3. Aktivera cachning

Hastighet Àr en av nycklarna till att hÄlla dina besökare pÄ webbplatsen. Vem gillar att vÀnta pÄ att en sida ska laddas, eller hur? Ingen!

Faktum Àr att om en sida tar mer Àn 3 sekunder att ladda, överger 40% av dem den, enligt Kissmetrics.

Hur undviker man detta?

En lösning Ă€r att installera ett caching-plugin – för att minska den totala sidladdningstiden. Det finns gratis cachepluggar dĂ€r ute, till exempel W3 Total Cache eller WP Super Cache.

w3 totalt cache

Cachning Àr en ganska komplicerad process, men för att förenkla det lite handlar det om att hÀmta den dynamiska utgÄngen frÄn en WordPress-webbplats, lagra den i cachen och sedan servera den till varje ny besökare frÄn den cachen, istÀllet för att be WordPress att generera den pÄ nytt. Att göra det pÄ detta sÀtt tar mycket kortare tid.

4. Skaffa dig ett CDN

Ett annat rekommenderat steg Àr att ansluta din webbplats till en CDN-tjÀnst (Content Delivery Network). En CDN Àr en lösning som tar innehÄllet frÄn din webbplats och lagrar det i ett nÀtverk av servrar runt om i vÀrlden. Sedan, nÀr en besökare kommer till din webbplats, fÄr de betjÀnas frÄn den plats som ligger nÀrmast dem. DÀrför kan de se din webbplats mycket snabbare Àn vad de annars hade gjort.

NÄgra av de mest populÀra CDN: erna inkluderar: MaxCDN, CloudFlare, Amazon CloudFront. (Om du vill ha nÄgot gratis Àr det CloudFlare.)

5. Installera ett reservplugin

Backup-insticksprogram hÄller ditt webbplatsinnehÄll pÄ en sÀker plats om nÄgot dÄligt nÄgonsin hÀnder och du mÄste ÄterstÀlla din webbplats till ett tidigare fungerande tillstÄnd.

Jag kan verkligen inte betona detta nog. Backup-plugins Àr verkligen ovÀrderliga!

En av de bÀttre och extremt överkomliga lösningarna just nu Àr den personliga prenumerationen pÄ Jetpack-plugin. För det lÄga priset pÄ $ 3,50 / mÄnad fÄr du dagliga sÀkerhetskopior, ÄterstÀllningar med ett klick, skrÀppostfiltrering och 30-dagars sÀkerhetskopieringsarkiv.

6. FörbÀttra sÀkerheten pÄ din webbplats

Det finns mĂ„nga dĂ„liga saker som kan hĂ€nda med en WordPress-webbplats … hackareattacker, skadlig kod, virus etc. Det Ă€r alltid en bra idĂ© att skydda din webbplats frĂ„n allt detta med en brandvĂ€gg av nĂ„got slag.

Sucuri Àr en av de bÀsta WordPress-sÀkerhetstjÀnsterna hÀr ute. Det ger detektering och sanering av skadlig kod, övervakar din webbplats för hack, mildrar DDoS-attacker och mer.

sucuri

För en gratis lösning, kolla in Wordfence Security eller iThemes Security. BÄda ganska bra pÄ vad de gör.

Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda det ovan nĂ€mnda Jetpack-tillĂ€gget hĂ€r. Om du vĂ€ljer en plan som ligger högre upp pĂ„ stegen – $ 9 / mĂ„nad – fĂ„r du dagliga genomsökningar efter skadlig kod och hot med manuell upplösning.

7. StÀll in Google Search Console

Google-verktyg

Google Search Console (GSC) bör vara ett mĂ„ste-objekt pĂ„ din lista. Det hjĂ€lper dig att optimera din webbplats SEO-vis och pekar dig mot nĂ„gra av problemen med strukturen pĂ„ din webbplats som du bör ta itu med – för att göra bĂ„de dina besökare och Google nöjda.

Mer specifikt, med GSC kan du lÀra dig om saker som: hÀlsan hos din interna lÀnkstruktur, externa lÀnkar som pekar pÄ din webbplats, eventuella problem med webbplatskartor, dina populÀra nyckelord, webbplatsens indexeringsstatus, genomsökningsstatistik och fel, sÀkerhetsfrÄgor och mycket mer. En riktig guldgruva.

8. Ändra dina inloggningar

Det enklaste sÀttet att bryta sig in pÄ din WordPress-webbplats Àr att bara gissa din inloggning och ditt lösenord. SÄ abstrakt som det lÄter Àr det verkligen fallet. Det finns programvaruskript och bots som gÄr igenom hundratusentals lösenord och försöker lyckan med var och en.

Det Àr dÀrför du mÄste se till att dina inloggningsuppgifter Àr tillrÀckligt starka.

NÄgra saker du kan göra:

Skapa en ny anvĂ€ndarprofil för alla redigeringsĂ€ndamĂ„l – rollen som “Editor”. Du kan göra det i wp-admin,. BegrĂ€nsa tillĂ„tna inloggningsförsök innan webbplatsen lĂ„ses ned. Du kan göra det med ett plugin som WP Limit Loginförsök. AnvĂ€nd endast sĂ€kra lösenord. Lagra dina lösenordsdata med LastPass.

9. Ändra webbplatsens grundlĂ€ggande information

Anpassa webbplatsens titel, tagline, tidszon och favoritikon. Det Àr mycket viktigt att ha en identitet, Google kommer att uppskatta det.

För att göra det, gÄ till din WordPress-instrumentpanel och sedan till.

titel

Ändra ocksĂ„ din permalĂ€nkstruktur. AnvĂ€nd nĂ„got som Ă€r vĂ€nligt och beskriver innehĂ„llet pĂ„ varje enskild sida.

För att Àndra permalÀnkstrukturen, gÄ till igen och klicka sedan pÄ. Du ser ett par möjligheter dÀr. Det bÀsta alternativet Àr att anvÀnda din i webbadresserna:

permalÀnkar

10. Skapa en sitemap.xml-fil

Àr en fil som listar alla webbplatsens webbadresser. Google anvÀnder den hÀr filen för att förstÄ hur din webbplats Àr organiserad och vilken typ av information finns. Som ett resultat blir det lÀttare för Google att indexera allt.

För att skapa en webbplatskarta Àr allt du behöver göra att installera ett plugin som heter Google XML Sitemaps. Bara nÄgra klick sÄ Àr du klar.

Slutsats

Det sammanfattar vÄra 10 bÀsta rekommendationer för nya WordPress-webbplatser.

Beviljas, det finns mĂ„nga fler saker du kan göra och myriader av plugins som du kan fĂ„ för att möjliggöra nya och spĂ€nnande funktioner pĂ„ din webbplats. Men var bara försiktig … inte alla plugins Ă€r sĂ€kra och optimerade. En bra tumregel Ă€r att hĂ„lla fast vid de saker som du verkligen behöver och som verkligen gör din WordPress-webbplats bĂ€ttre pĂ„ lĂ„ng sikt.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.