12 viktiga WordPress-bloggsidor att ha

12 viktiga WordPress-bloggsidor att ha

Alla vill att deras WordPress-webbplats ska vara original. Annars, hur annars ska du sticka ut frĂ„n tĂ€vlingen och bygga en hĂ€ngiven publik, eller hur? Även om det Ă€r sant, finns det ocksĂ„ vissa specifika typer av innehĂ„ll / sidor som alla lĂ€sare förvĂ€ntar sig att hitta pĂ„ en webbplats. Idag pratar vi exakt om dessa sidor! HĂ€r Ă€r WordPress-bloggsidor som du bör övervĂ€ga att skapa.

Notera. Naturligtvis kanske du inte behöver varje enskild sida som listas nedan, sÄ vÀlj gÀrna efter dina behov och syftet med din webbplats som helhet.

Topp WordPress bloggsidor vÀrda att ha

1. Om

Àr en av de vanligaste WordPress-bloggsidorna dÀr ute. Du hittar det i princip pÄ varje WordPress-webbplats du besöker.

Varför? Eftersom mÀnniskor vill veta vad som hÀnder bakom gardinerna och vem som Àr ansvarig för innehÄllet som de lÀser. MÀnniskor tenderar bara att vara mer stödjande nÀr de lÀr sig nÄgot om dig, ditt företag och kan relatera till dig pÄ nÄgot sÀtt. Att vara ansiktslös Àr aldrig bra för att bygga ett varumÀrke online.

Okej, sÄ att skapa en kvalitetssida handlar om mycket mer Àn att bara limma ihop slumpmÀssig text och trycka pÄ publiceringsknappen. HÀr Àr nÄgra rÄd om hur man bygger en ordentlig About-sida: av Derek Halpern och av Tom Ewer.

2. Kontakt

Tillsammans med Àr ocksÄ en av de viktiga WordPress-bloggsidorna. Om du inte har det existerar du inte. Okej, hÄrd, jag vet, men sÄ Àr det verkligen online.

MĂ€nniskor behöver helt enkelt ett bevis pĂ„ att de kan nĂ„ ut till dig om de har en Ă„sikt – ett bevis pĂ„ att de lyssnas pĂ„. Genom att placera dina kontaktuppgifter pĂ„ din blogg kan du skapa en stark anslutning till din publik – en tvĂ„vĂ€gskommunikation. Dina lĂ€sare uppskattar inte mer Ă€n att veta att du Ă€r precis som dem, en normal, lĂ€ttillgĂ€nglig mĂ€nniska.

Glöm inte att lÀgga till ett trevligt kontaktformulÀr nÀr du bygger din kontaktsida.

3. Portfölj

Ingenting annonserar dig bÀttre Àn dina faktiska arbetsexempel. Jag menar, du kan skriva saker om dig sjÀlv, om hur bra du Àr, men ingen tar dig pÄ allvar förrÀn de ser för sig sjÀlva.

Internet Àr fullt av mÀnniskor som vill sticka ut pÄ nÄgot sÀtt, sÄ visa alla de saker du gör. Potentiella kunder vill se konkreta exempel pÄ hur bra dina fÀrdigheter Àr nÀr de förvandlas till verkligt arbete. MÀnniskor med portföljer Àr mer benÀgna att fÄ uppmÀrksamhet Àn de som bara sÀger saker.

HÀr Àr nÄgra idéer till portföljsidor för dig.

4. MĂ„lsidor

SĂ„ nu har du all information som mĂ€nniskor behöver för att ge dig tillrĂ€ckligt med kredit. Men eftersom du förmodligen vill tjĂ€na pengar pĂ„ din webbplats pĂ„ nĂ„got sĂ€tt – vare sig det Ă€r genom att locka kunder, sĂ€lja produkter eller vad som helst – behöver du definitivt mĂ„lsidor eller Ă„tminstone en.

MĂ„lsidor kan göra ett bra jobb med att övertyga dina besökare att vidta specifika Ă„tgĂ€rder pĂ„ din webbplats – Ă„tgĂ€rder som sedan ger dig affĂ€rer direkt.

Det finns ett par sÀtt pÄ vilket du kan skapa mÄlsidor i WordPress. Det enklaste Àr via ett drag-och-slÀpp-innehÄllsbyggar-plugin. Glöm inte att komma till botten av vad som fÄr en mÄlsida att konvertera.

5. “Komma igĂ„ng”

Sidan “Komma igĂ„ng” kan vara ett bra sĂ€tt att prata med nya besökare och peka dem mot alla intressanta saker som finns pĂ„ din webbplats.

En bra “Komma igĂ„ng” -sida bör lyfta fram ditt mest populĂ€ra innehĂ„ll, dina bĂ€sta produkter och allt annat som du tycker Ă€r avgörande för en ny besökare att lĂ€ra sig.

Det Ă€r ocksĂ„ en bra idĂ© att lĂ€nka din “Komma igĂ„ng” -sida till Om-sidan.

Om du vill ha ett bra exempel pÄ en sÄdan sida, kolla in Pat Flynn:

komma igÄng

6. Annonssida

Som webbplatsÀgare ska du inte hoppa över den hÀr, oavsett om du Àr bloggare, författare eller driver ett företag av nÄgot annat slag.

Om du vill vÀxa din blogg och öka dina intÀkter Àr reklam ett av de minst komplicerade sÀtten att göra det.

Vad ska jag sÀtta dÀr? Bara de grundlÀggande detaljerna som en annonsör kan vara intresserad av: vilka reklampaket du erbjuder, vad kostnaden Àr, vilken typ av resultat annonsören kan förvÀnta sig.

HÀr Àr ett exempel frÄn CodeinWP:

annonsera

7. Sitemap / Arkiv

För en bloggare / författare hjÀlper ett bra arkiv lÀsarna mycket, sÀrskilt om du regelbundet levererar stora mÀngder innehÄll.

Att ha allt organiserat i mycket specifika kategorier gör att mÀnniskor kan sortera igenom ditt innehÄll mycket lÀttare och hitta Àmnen utan att gÄ vilse bland de massor av information.

HÀr Àr en praktisk guide om hur du bygger en bra arkivsida pÄ WordPress.

arkiv

8. Handla / lagra

Ett annat alternativ att tjĂ€na pengar online Ă€r att bygga en onlinebutik, vare sig det gĂ€ller att sĂ€lja produkter som du har skapat, av andra entreprenörer eller till och med att sĂ€lja tjĂ€nster. Fysiska saker kontra digitala … möjligheterna Ă€r oĂ€ndliga.

Det Àr vÀldigt enkelt att lÀgga till en butiksavsnitt pÄ dina WordPress-bloggsidor nuförtiden via det gratis WooCommerce-pluginet.

9. Resurser

Sidan Resurser Ă€r en plats dĂ€r du kan dela kuraterade listor över anvĂ€ndbara resurser och / eller verktyg med din publik. Det borde vara de verktyg som du rekommenderar dina lĂ€sare – verktyg som kan hjĂ€lpa dem att uppnĂ„ vilket mĂ„l som helst.

Nyckeln hÀr Àr kvalitet. Du bör inte bara rekommendera saker för det, utan bara fokusera pÄ de saker som du har testat sjÀlv och som har fungerat för dig riktigt bra.

Under huven Àr resurssidor bara vanliga WordPress-bloggsidor med textinnehÄll, lÀnkar, bilder. SÄ hÀr lÀnkar vi till en av vÄra resursidor:

CodeinWP bloggsidor

10. “AnstĂ€ll mig”

Om du Ă€r frilansare och Ă€r tillgĂ€nglig för arbete bör du göra det tydligt via sidan “Hyr mig”.

Det Àr mycket viktigt för nÄgon som vill anstÀlla dig för ett projekt att veta detaljerna i att arbeta med dig frÄn början. Att presentera dina priser och utbudet av dina tjÀnster skapar förtroende och visar professionalism.

11. SĂ€rskilda projektsida

Detta Ă€r bara för dem som har nĂ„got pĂ„ gĂ„ng, sidoprojekt eller bara ett stort projekt som kommer ut. Om du skapar ett verktyg, startar en bok, Ă€r vĂ€rd för ett evenemang, bidrar till en fantastisk kampanj, om, om, om … Denna typ av WordPress-bloggsidor kan innehĂ„lla mĂ„nga saker beroende pĂ„ vad dina professionella planer Ă€r.

12. Anslutningsprogramsida

Ett affiliate-program kan vara ett mycket effektivt sÀtt att öka din försÀljning, om Àn till priset för att dela ut en del av intÀkterna till dina medlemsförbund.

En bra affiliate-programsida bör lista alla detaljer och regler för affiliate-programmet, utbetalningarna, fördelarna med att arbeta med dig etc. Men viktigast av allt mÄste det göra ett bra jobb för att övertyga mÀnniskor att gÄ med i ditt program.

Notera. NÀr det gÀller sjÀlva programmet (alla inre funktioner) Àr det bÀst att bara ansluta allt till ett tredjepartssystem.

13. Podcast

Även om du kanske inte övervĂ€ger att starta en podcast just nu, mĂ„ste du komma ihĂ„g att podcasts Ă€r raseri idag. De Ă€r förmodligen den mest populĂ€ra innehĂ„llstypen det senaste Ă„ret, och den tillvĂ€xten verkar inte stoppa.

TÀnk pÄ detta för framtiden nÀr din blogg börjar fÄ dragkraft. PoddsÀndningar Àr roliga och lÄter dig trÀffa fantastiska mÀnniskor i ditt samhÀlle, frÄn vilka du och dina lyssnare kan lÀra dig fantastiska tips och tricks.

Att bygga en podcastsida i WordPress – och till och med integrera WordPress med podcasting – Ă€r inte en komplicerad sak. Vi har en guide om det.