15 bÀsta antivirusprogram för Windows 10 (gratis antivirus)

15 bÀsta antivirusprogram för Windows 10 (gratis antivirus)

Letar du efter ett gratis antivirusprogram eller programvara för att skydda din dator frÄn de farligaste virusen? DÄ bör du definitivt hÄlla ett öga pÄ nÄgra av tipsen om hur du vÀljer det bÀsta, eftersom det finns mÄnga cybersÀkerhetsföretag som erbjuder gratis skydd. Undvik besvÀret med att testa dussintals gratis verktyg, lÀs helt enkelt det hÀr inlÀgget för att vÀlja de bÀsta gratis antivirusverktygen för Windows 10.

Eftersom typiska antivirusverktyg endast Àr utformade för att skydda systemet frÄn virus och skadliga program, rekommenderas det att du anvÀnder antivirus plus antimalware eller antispionprogram tillsammans för maximalt skydd.

BÀsta antivirusprogram för Windows 10

SÄ i den hÀr artikeln kommer vi att dela nÄgra av de bÀsta gratis antivirusverktygen för Windows 10-datorer. LÄt oss kolla in.

1. Avira Free Antivirus

Tja, Avira Free Antivirus analyserar hela systemet med ett enkelt knapptryck. Detta program har ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt som gör att Ànnu mindre tekniska anvÀndare kan konfigurera och anvÀnda det enkelt.

Detta program Àr baserat pÄ ett molnscanningssystem, vilket innebÀr att misstÀnkta upptÀckter skickas direkt till en onlineserver och kontrolleras i realtid, och sedan skickas svaret till programmet pÄ anvÀndarens dator.

PÄ en nackdel saktar Aviras gratis antivirus ner enheten. Men med tanke pÄ att det Àr ett gratis verktyg och att dess upptÀckt av skadlig kod Àr hög, Àr avmattningarna inte ett högt pris att betala.

2. Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus

Den kostnadsfria versionen av Avast Antivirus Ă€r en prisbelönt produkt som ger realtidsskydd för de enheter som den Ă€r installerad pĂ„. Detta antivirus fungerar förutsĂ€gbart som helt enkelt kontrollerar programmens koder och upptĂ€cker de farliga. Avast VirusLab skapar ett ”virus” mot koden och skickar det till alla datorer som Ă€r skyddade med Avast.

Programmet kan blockera nÀtfiskewebbplatser, skadlig kod, ransomware, virus, adware och upptÀcker ocksÄ de oönskade förÄldrade programmen. Dessutom kontrollerar Avast Free om andra enheter som Àr anslutna till anvÀndarens nÀtverk Àr sÀkra för att inte vara som skrivare, telefoner, TV-apparater, surfplattor och sÄ vidare.

Du kan ocksÄ köra prestandakontroller och sÀkerstÀlla dina lösenord, som ocksÄ Àr mycket anvÀndbara funktioner. Dessutom Àr detta gratisverktyg tillgÀngligt för Windows, Mac och Android.

3. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free Àr ett annat bra alternativ för dem som letar efter gratis antivirusskydd. Detta antivirusprogram söker igenom systemet efter skadlig programvara och prestandaproblem och ger skydd i realtid, vilket blockerar skadliga nedladdningar och förhindrar att skadliga program infiltrerar PC-systemet.

Det har ett enkelt grÀnssnitt och det Àr en lÀttanvÀnd produkt som utan tvekan gör det mesta av arbetet automatiskt, sÄ att anvÀndaren kan sitta och vila medan datorn rengörs. Programmet uppdateras regelbundet, vilket innebÀr att du inte behöver oroa dig för de senaste virusdefinitionerna.

Dessutom Àr detta gratisverktyg kompatibelt med Windows XP SP3, 7, 8 och 10, Àven med Mac OS 10.8 och senare, vilket gör det till ett utmÀrkt val för anvÀndare som inte vill betala för ett dataskyddsprogram.

4. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition

Den kostnadsfria utgÄvan av Bitdefender Antivirus ger en rik uppsÀttning funktioner för dem som inte vill betala för ett sÀkerhetsprogram. Programvaran garanterar en effektiv systemkontroll och avlÀgsnande av virus, aktiv kontroll över hot samt utmÀrkta funktioner mot phishing och bedrÀgeribekÀmpning.

Programvaran kontrollerar applikationer som körs och lÄser dem om den upptÀcker misstÀnkt beteende och förhindrar ocksÄ Ätkomst till vilseledande webbplatser som pÄstÄr sig vara sÀkra att stjÀla data frÄn anvÀndare.

Bitdefender Antivirus Free Àr kompatibelt med Windows 7 SP1, 8, 8.1 och 10, men företaget erbjuder Àven skyddslösningar för Mac- och Android-anvÀndare.

5. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus Àr ett annat alternativ för dem som letar efter gratis datorskydd. Detta lÀtta verktyg Àr kompatibelt med Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista och XP.

Programvaran har ett lĂ€ttanvĂ€nt grĂ€nssnitt, vilket gör produkten mer gynnsam för inte sĂ„ erfarna PC-anvĂ€ndare. Panda Free Antivirus-verktyg skyddar dina USB-enheter frĂ„n mĂ„nga infektioner och ger en “Rescue Kit” -funktion, som hjĂ€lper till att desinficera din dator i kritiska situationer.

En anvÀndbar egenskap hos Panda Àr att den ger skydd i realtid, vilket innebÀr att den kan sÀkra din dator och helt enkelt blockerar obehöriga försök att installera farliga program pÄ ditt system.

6. Comodo Free Antivirus

Comodo Free Antivirus

Comodo erbjuder just nu ett fantastiskt gratis antivirusprogram pÄ marknaden. Du kan nu skydda din maskin frÄn att smittas med vÄrt effektiva Comodo Antivirus som fortfarande ligger ett steg före sÀkerhetshot.

Antivirus stöds i Windows 7, Windows 8, Windows 10 och Windows XP. Programvaran uppdateras regelbundet för att följa den senaste trenden. Detta Àr ett av de bÀsta gratis antivirusprogrammen du kan ha pÄ ditt Windows-operativsystem.

7. Amiti Free Antivirus

Amiti Free Antivirus

Amiti Àr ett av de mest effektiva och lÀttanvÀnda antivirusprogrammen för din dator. SÀkerhetsprogrammet skyddar din dator mot virus, trojaner, maskar och skadlig kod. Amiti Antivirus har inbyggt minnesköldar i realtid, schemalÀggning, stöd för flera skinn och översÀttningar.

Med Amiti Antivirus kan du sÀkerstÀlla schemalagda genomsökningar och automatiska uppdateringar av den senaste definitionen av skadlig kod.

8. Baidu Free Antivirus

Baidu Free Antivirus

Baidu Antivirus har fÄtt mÄnga utmÀrkelser pÄ grund av sin sÀkerhet, inklusive erkÀnnande frÄn VB100, AV-Comparatives Checkmark och OPSWAT. Det Àr ocksÄ en stolt medlem av Microsoft Active Protections Program.

Baidu Free Antivirus hÄller din dator sÀker med sin prisbelönta sÀkerhet sÄ lÀnge du vill, utan kostnad.

Antivirusprogrammet har förmÄgan att upptÀcka och ta bort dold skadlig kod, virus, trojaner, etc. Dessutom skyddar den din dator frÄn potentiellt oönskade program (PUP)

9. AdwCleaner

ADWCleaner

Även om AdwCleaner inte Ă€r ett antivirusprogram, Ă€r det fortfarande ett vĂ€lbehövligt sĂ€kerhetsverktyg. NĂ€r det gĂ€ller rengöring av adware kan ingenting slĂ„ Adwcleaner. SĂ€kerhetsverktyget förstör adware och Ă„terstĂ€ller datorns prestanda.

Det kan ta bort potentiellt oönskade program (PUP) frÄn din dator. Bortsett frÄn det fick den ocksÄ möjlighet att ta bort webblÀsarkaparen (den som Àndrar standardsökningen och hemsidan)

SÄ det Àr definitivt det bÀsta sÀkerhetsverktyget att anvÀnda 2020.

10. Ad-Aware

Annonsmedveten

Adware-antivirusprogrammet skyddar din dator frĂ„n hot online sĂ„ att du kan fokusera pĂ„ de saker som Ă€r viktiga för dig – ansluta till vĂ€nner, kontrollera e-post och titta pĂ„ videor.

Den senaste versionen av Ad-Aware gratis antivirus gör att anvÀndare kan uppleva enkel sÀkerhet. Automatiska uppdateringar och realtidsskydd gör att du kan njuta av en oavbruten onlineupplevelse.

11. ZoneAlarm Free Antivirus

ZoneAlarm Free Antivirus

Detta Àr ett av de bÀsta antivirusprogrammen som finns tillgÀngliga för Windows-operativsystemet. ZoneAlarm Free Antivirus Àr viktigt för att skydda din integritet och sÀkerstÀlla att du skyddas frÄn virus, skadlig kod, spionprogram och andra cyberhot.

Du kommer att skyddas frÄn hackare och skyddas med oövertrÀffad online-sÀkerhet som hÄller din dator och identitet sÀker.

12. Kaspersky Free

Kaspersky Gratis

Kaspersky Free Antivirus Àr ett annat bÀsta sÀkerhetsverktyg som du kan ha pÄ din Windows 10-dator. SÀkerhetsverktyget kan blockera farliga filer, webbplatser och mer. Inte bara dessa, men det kan Àven skydda din personliga information. Verktyget erbjuder skydd i realtid som skyddar din enhet frÄn olika sÀkerhetshot.

Antivirusverktyget fick möjligheten att blockera farliga filer, webbplatser och mer. Det skyddar ocksÄ din personliga information.

Det som gör Kaspersky mer tillförlitligt Àr dess molnscanningssystem. NÀr sÀkerhetsverktyget upptÀcker misstÀnkta filer skickar den filen till sin server dÀr den Àr noggrant kontrollerad.

13. Sophos Home Free

Sophos Home Free

Sophos Home Free kan skydda din dator mot kÀnda virus, skadlig kod, trojaner, maskar, bots, potentiellt oönskade appar (PUAs), ransomware och mer. Programvaran tillÄter ocksÄ anvÀndare att styra sin webbkamera och blockera försök att spela in dina tangenttryckningar.

Antivirusprogrammet Àr ocksÄ kÀnt för sin prediktiva artificiella intelligens hotdetekteringsteknik. Med hjÀlp av en AI identifierar och blockerar Sophos Home gratis malware som aldrig tidigare sett.

14. Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender Àr ett av de bÀsta antivirusverktygen som förinstalleras med Windows-operativsystemet. Antivirusverktyget Àr inte mycket effektivt jÀmfört med alla andra som anges ovan, men det gör fortfarande sitt jobb ganska bra.

Inte bara det, men Microsoft Windows Defender uppdateras ocksÄ med jÀmna mellanrum. Dessutom backas sÀkerhetsverktyget av mjukvarugiganten Microsoft. SÄ du kan lita pÄ antivirusprogrammet utan att oroa dig.

15. Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware

Tja, Malwarebytes Anti-Malware Ă€r ett av de bĂ€sta och gratis antivirusprogrammen som du kan anvĂ€nda pĂ„ din Windows 10-dator. Det bĂ€sta med Malwarebytes Anti-Malware Ă€r att det kan skanna och ta bort dold malware, spionprogram frĂ„n din Windows 10-dator. Malwarebytes Anti-Malware har tvĂ„ versioner – Premium och gratis.

Den fria versionen fungerar ganska bra genom att ge skydd runt om; Ä andra sidan ger premium en massa avancerade sÀkerhetsverktyg.

SÄ den hÀr listan slutar hÀr och om du tycker att den hÀr listan Àr till hjÀlp, glöm inte att dela den med dina vÀnner och glöm inte att dela dina Äsikter och tankar i kommentarsektionen nedan ..