15+ plugins för att slÀppa lös den oövervinnliga kraften i jQuery och WordPress

15+ plugins för att slÀppa lös den oövervinnliga kraften i jQuery och WordPress

jQuery, en av de bĂ€sta sakerna som hĂ€nde med programmeringen. jQuery Ă€r snabbt och koncist men Ă€ndĂ„ kan det producera tankevĂ€ckande animationer och interaktioner. Å andra sidan har vi WordPress, som Ă€r bĂ€st kĂ€nd för sin anpassning. NĂ€r den Ă€r anpassad kan den i slutĂ€ndan driva alla typer av webbplatser. I det hĂ€r inlĂ€gget kommer vi att kombinera dessa tvĂ„ kraftfulla element genom att anvĂ€nda plugins nedan för att skapa effekter som kommer att gunga din WordPress-webbplats.

Detta plugin roterar de senaste inlÀggen frÄn bloggen, presenterade med vald bild, postrubrik och valfritt inlÀggsutdrag. Ett inlÀgg kan ha en J-postreglage, bild för den hÀr animationen. Detta Àr ett funktionsrikt plugin som lÄter dig stÀlla in hur mÄnga inlÀgg som ska roteras, vilka inlÀgg du vill visa, animeringshastighet och mycket mer.

Live blogroll

Live Blogroll gör din blogroll livligare. Det kommer att visa ett antal “senaste inlĂ€gg” för varje lĂ€nk i din Blogroll med Ajax. NĂ€r anvĂ€ndaren svĂ€var med musen ovanför lĂ€nken upptĂ€cks RSS-flöde frĂ„n webbplatsen automatiskt och ett antal senaste inlĂ€gg visas dynamiskt i en ruta. Live Blogroll anvĂ€nder intern caching för att upptĂ€cka flöden och WordPress-cachning för RSS-feeds för att se till att allt Ă€r smidigt. SvĂ€vrutans utseende Ă€r helt anpassningsbar med CSS, och positionen kan redigeras i alternativen.

GD-stjÀrnbetyg

GD Star Rating har fullstÀndigt betyg och granskningsstöd som gör att du kan integrera betyg i kommentarer, inlÀgg och sidor. Du kan ocksÄ visa betyg och granska aggregeringsdata som statistik i sidofÀltet och massor av fler funktioner.

WP Wall

WP Wall tillÄter lÀsare att lÀgga till en snabb kommentar om bloggen som en helhet. Kommentaren kommer att visas i sidofÀltet omedelbart utan att sidan laddas om. Alla kommentarer hanteras internt av WordPress sÄ det betyder att du har normal kommentarmoderering, SPAM-skydd och ny kommentaravisering.

jQuery Light Box

Detta plugin gör den mindre bilden större pÄ sidan och lÀgger över den pÄ innehÄllet med beskrivningstexten.

Förhandsgranska kommentarer

Detta plugin lÄter dina anvÀndare förhandsgranska sina kommentarer utan att uppdatera sidan genom att anvÀnda html-redigeraren som Àr deras kommentarfÀlt.

Insikter

Insikter Àr ett kraftfullt verktyg för att skriva dina blogginlÀgg. Det ökar produktiviteten och kvaliteten pÄ dina inlÀgg med hjÀlp av det dynamiska AJAX-grÀnssnittet. Detta grÀnssnitt laddar relevant information om ditt inlÀgg pÄ nÄgra sekunder. Insights utför följande funktioner: LÀnka samman dina inlÀgg, Infoga Flickr-bilder, Infoga Youtube

videor, sök Wikipedia, sök pÄ Google, infoga en Google-karta och mer.

Slimbox

Mer kraftfull klon av jQuery Light Box-plugin. Det glider ut bilden för att lÀgga över innehÄllet nÀr du klickar pÄ den.

WordPress-sidofÀltet blev Apple-Flashy

Denna handledning visar hur du skapar ett dragspel-plugin i jQuery UI för att fÄ sidofÀltet som Apple Startsida. Det lÄter dig ocksÄ styra om du vill visa eller dölja sidofÀltet.

Kommentar Form Validering via jQuery

Ibland frustrerar det anvÀndaren nÀr en sida laddas om bara för att visa dem ett valideringsfel, för det mesta gÄr deras data ocksÄ förlorade. Denna handledning hjÀlper dig att anvÀnda jQuery för att göra en omedelbar validering pÄ sidan för ditt kommentarformulÀr.

Snazzy Arkiv

Snazzy Archives Àr ett plugin för visualisering för din WordPress-webbplats med ett unikt sÀtt att visa alla dina inlÀgg. Din arkivsida blir aldrig trÄkig igen!

Min sidorder

Min sidordning gör att du kan stÀlla in ordningen pÄ sidor genom att dra och slÀppa grÀnssnitt. Standardmetoden för att stÀlla in ordningen sida för sida innebÀr mÄnga koder, och det kan bli hektiskt nÀr du har mÄnga sidor. jQuery anvÀnds för en smidig dra och slÀpp-effekt. Detta plugin lÄter dig ocksÄ organisera kategorier och blogglÀnkar.

Chockingly Big IE6 Varning

The Shockingly Big IE6 Warning Àr ett plugin som visar ett varningsmeddelande som varnar anvÀndaren för varför det Àr dÄligt att anvÀnda IE6, sÀkerhetsrisken och dÄlig kompatibilitet med webbstandarder. Det finns flera olika sÀtt att visa felet för anvÀndaren genom detta plugin. BÀst att anvÀnda detta om din webbplats inte Àr kompatibel med IE6.

Livlig WordPress-inloggning via jQuery

En kreativ anvÀndning av jQuery lightbox för att förenkla processen för klientinloggning.

I stÀllet för att förlita sig pÄ en CSS- eller HTML-driven metod för att Àndra storlek pÄ stora eller breda bilder, förlitar sig WP-Imagefit pÄ Javascript för att proportionellt Àndra storlek pÄ bilder baserat pÄ bredden pÄ den innehÄllande kolumnen.

jQuery-karusell

Denna handledning föreslogs i kommentaren, och det Àr ett bra plugin för att visa dina senaste inlÀgg pÄ en karusell.