1Password för Mac fÄr mörkt lÀge, inaktiverar automatisk inlÀmning i Safari

1password dark mode

PÄ grund av nya sÀkerhetsverktyg i macOS Mojave har folket bakom 1Password för Mac inaktiverat en av appens mest anmÀrkningsvÀrda funktioner. Samtidigt har det introducerat ett mörkt lÀge och gjort det lÀttare att anvÀnda 1Password-tillÀgget i Safari.

FrÄn och med 1Password 7.2 skickas inte lÀngre lösenord automatiskt nÀr de har fyllts. Denna förÀndring, som kan fÄnga vissa anvÀndare pÄ vakt, diskuterades nyligen i en blogginlÀgg av 1Passwords Michael Fey.

Tidigare versioner av 1Password för Mac skulle ange ditt lösenord automatiskt i Safari och Ă€ven sĂ€nda en karaktĂ€rretur pĂ„ webbplatser. Även om det var bekvĂ€mt, hade 1Password inget sĂ€tt att veta om det matade in lösenordet i ett legitimt fĂ€lt eller nĂ„got som skapades av en tvivelaktig webbplats.

Fey förklarar ocksÄ hur funktionen för automatisk inlÀmning var ofullstÀndig och noterade:

Ibland beter sig en webbplats inte som 1Password kan förvÀnta sig, vilket leder till att lösenord fylls suboptimalt eller att fÀlt lÀmnas tomma. Om 1Password automatiskt skickar formulÀr i dessa fall, har anvÀndarna en upplevelse som vi inte kÀnner Äterspeglar hur vi vill att 1Password ska fungera och kan leda till förvirring.

Det finns en mycket mer kritisk anledning till att 1Password bestÀmde sig för att ta bort verktyget för automatisk inlÀmning: Apple stöder inte lÀngre mekanismen bakom det som en sÀkerhetsÄtgÀrd i macOS Mojave.

Som ett resultat:

Som Ă€nnu ett steg mot en sĂ€krare miljö har appar som praktiskt taget kan skriva ‘Return’ -tangenten pĂ„ tangentbordet begrĂ€nsats avsevĂ€rt.

Även om vissa anvĂ€ndare kan vara oroliga för förĂ€ndringen kommer den senaste versionen av 1Password med ett betydande löfte. Programvaran Ă€r nu fullstĂ€ndigt notarized under Apples ny notarie tjĂ€nst. Detta innebĂ€r att programvaran har verifierats av folket i Cupertino för att vara fri frĂ„n skadlig kod.

1Password 7.2 Àr ocksÄ den första versionen som har Safari-tillÀgget inbyggt direkt i appen. Med andra ord Àr dagarna för att behöva installera ett separat webblÀsartillÀgg med 1Password över.

Du hittar ocksÄ ett nytt mörkt lÀge i 1Password som stöder macOS Mojave-funktionen med samma namn.

1Password finns pÄ Mac App Store och genom 1Password-webbplats.