2 enkla sÀtt att Àndra WordPress-anvÀndarnamn

2 enkla sÀtt att Àndra WordPress-anvÀndarnamn

NĂ€r du först konfigurerade din WordPress-webbplats skapade du ett anvĂ€ndarnamn och lösenord för inloggning. Men nĂ„gon gĂ„ng kan det hĂ€nda att du behöver byta dem. Vi har tidigare diskuterat hur man vĂ€ljer ett nytt lösenord – men hur Ă€ndrar du WordPress-anvĂ€ndarnamn?

Även om du inte bara kan logga in pĂ„ din webbplats och vĂ€lja ett nytt namn för ditt konto finns det ett par enkla lösningar. Du kan till exempel Ă€ndra ditt anvĂ€ndarnamn manuellt pĂ„ bara nĂ„gra minuter. För att göra processen Ă€nnu enklare kan du installera ett plugin som Easy Username Updater.

I det hÀr inlÀgget förklarar vi varför du kanske vill Àndra WordPress-anvÀndarnamn. Sedan visar vi dig tvÄ metoder för att göra det. LÄt oss hoppa in!

Varför vill du Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn

Innan vi gÄr igenom hur du Àndrar ditt anvÀndarnamn Àr det vÀrt att övervÀga att du kanske vill göra det. Det finns ett antal möjliga orsaker, men hÀr Àr nÄgra av de vanligaste:

Du behöver ett sÀkrare anvÀndarnamn. Detta Àr sÀrskilt relevant om du började med standardvalet frÄn början, eftersom det namnet Àr otroligt lÀtt för hackare att gissa. Du vill överlÀmna ditt administratörskonto till en annan anvÀndare. Du vill vÀlja ett anvÀndarnamn som överensstÀmmer med webbplatsens stil och / eller varumÀrke.

Oavsett orsaken kommer du gĂ€rna att veta att processen att Ă€ndra ditt anvĂ€ndarnamn inte Ă€r svĂ„r. ÄndĂ„ Ă€r det viktigt att du vĂ€ljer ditt nya namn noggrant. Försök med nĂ„got unikt men Ă€ndĂ„ minnesvĂ€rt och undvik att basera det pĂ„ personlig information (som Ă€r lĂ€ttare att gissa).

SÄ hÀr Àndrar du WordPress-anvÀndarnamn (tvÄ enkla metoder)

Det finns tvÄ huvudsakliga sÀtt att Àndra ditt WordPress-anvÀndarnamn. Du kan göra det manuellt eller installera ett plugin för att förenkla processen. BÄda metoderna Àr effektiva och ditt val kommer till stor del att bero pÄ din personliga preferens. Vi rekommenderar att du lÀser igenom varje alternativ och vÀljer sedan det du vill prova.

Först vill du dock se till att du har en ny sÀkerhetskopia av din webbplats pÄ plats. Du kommer ÀndÄ att göra Àndringar i ditt administratörsanvÀndarkonto och du vill inte lÄsa dig av misstag av din webbplats. Med en sÀkerhetskopia pÄ plats kan du fortsÀtta utan bekymmer.

1. Ändra ditt anvĂ€ndarnamn manuellt

Eftersom WordPress inte ger ett enkelt sÀtt att byta namn pÄ ditt administratörskonto mÄste du anvÀnda en kort lösning för att fÄ jobbet gjort. I ett nötskal Àr det du ska göra att skapa ett nytt administratörskonto, överföra allt ditt befintliga innehÄll till det och sedan ta bort det gamla kontot.

Navigera först till i din WordPress-instrumentpanel:

HÀr kan du skapa ditt nya konto. Ange ett anvÀndarnamn och fyll i resten av informationen. Glöm inte att vÀlja ett starkt lösenord (din bÀsta insats Àr att hÄlla fast vid ett av WordPress automatiskt genererade lösenord) och stÀlla in kontoens roll till. Du mÄste ocksÄ anvÀnda en annan e-postadress Àn vad du anvÀnder för ditt nuvarande konto

NÀr du Àr klar klickar du pÄ.

DÀrefter mÄste du logga ut frÄn din WordPress-webbplats och logga in igen med ditt nya konto. GÄ till fliken igen och leta efter ditt gamla administratörskonto. Klicka pÄ under anvÀndarnamnet för ditt gamla konto:

Ta bort en anvÀndare i WordPress.

Du fÄr en frÄga som frÄgar dig vad du ska göra med kontoinnehÄllet. VÀlj alternativet mÀrkt och vÀlj ditt nya anvÀndarnamn i rullgardinsmenyn:

Att tillskriva innehÄll till en ny anvÀndare.

Detta överför ÀganderÀtten till alla dina sidor, inlÀgg och sÄ vidare frÄn det gamla till det nya kontot. Klicka sedan pÄ.

Det Àr allt! Ditt gamla konto kommer att raderas och ditt nya konto Àr redo att gÄ med sitt uppdaterade anvÀndarnamn. Du kanske dock vill stanna kvar och se hur den hÀr processen ser ut med ett plugin ocksÄ.

2. AnvÀnd ett plugin för att förenkla processen

Det finns ett annat sĂ€tt att Ă€ndra WordPress-anvĂ€ndarnamn – installera ett plugin som Ă€r utformat för det Ă€ndamĂ„let. Den hĂ€r metoden kan vara enklare och innebĂ€r inte att du skapar ett nytt konto. Dessutom fĂ„r du behĂ„lla din e-postadress.

Även om det finns nĂ„gra plugins som kan hjĂ€lpa dig, Ă€r Easy Username Updater vĂ„rt rekommenderade val. Den Ă€r lĂ€tt, vĂ€l granskad och mycket enkel att anvĂ€nda. Efter installation och aktivering av plugin-programmet kan du justera alternativen under:

Plugin för anvÀndarnamnvÀxlare.

För att faktiskt Àndra WordPress-anvÀndarnamn mÄste du trycka pÄ för den specifika anvÀndare du vill redigera. Skriv sedan din och vÀlj om du vill skicka ett e-postmeddelande om just de Àndringar som gjorts. Tryck sedan och det Àr det, du Àr bra att gÄ.

AnvÀnda ett plugin för att Àndra WordPress-anvÀndarnamn.

Med det Àndras anvÀndarnamnet automatiskt. Du kan göra detta för valfritt antal konton och komma tillbaka och Àndra namnet igen om du vill. Denna metod gör det enkelt att vÀlja ett nytt anvÀndarnamn för alla konton.

Slutsats

Det Àr viktigt att du vÀljer unika, sÀkra inloggningsuppgifter nÀr du skapar din webbplats. Det Àr dock möjligt att Àndra dessa referenser efter det faktum. Oavsett om du Àr orolig för att du gjorde ett osÀkert val, eller bara vill ha en förÀndring som bÀttre passar dina behov, behöver det inte vara svÄrt att skapa ett nytt anvÀndarnamn för din webbplats.

Som vi visade dig ovan finns det tvÄ huvudsakliga sÀtt att Àndra WordPress-anvÀndarnamn:

    Ändra anvĂ€ndarnamnet manuellt. AnvĂ€nd ett plugin för att förenkla processen.