3 BÀsta programvara för spÄrning och hantering av affiliates för WordPress

3 BÀsta programvara för spÄrning och hantering av affiliates för WordPress

Affiliate marketing Àr ett beprövat sÀtt att öka medvetenheten om ditt företag och dina produkter. Det Àr dÀrför de flesta stora företag som Amazon, eBay, Hilton, etc. har gjort det till en integrerad del av sin marknadsföringsstrategi. Med tillvÀxten av e-handelssajter som drivs av WordPress har flera av vÄra anvÀndare frÄgat efter vÄra rekommendationer om de bÀsta affiliate-spÄrningsprogrammen. I den hÀr artikeln jÀmför vi de 3 bÀsta mjukvaran för spÄrning och hantering av affiliates för WordPress och belyser deras fördelar och nackdelar.

Varför lÀgga till ett affiliate-program i ditt företag?

Med affiliate-program kan du direkt bygga en försÀljningsarmé och öka din exponering. Det bÀsta med det Àr att du bara betalar medlemsförbund nÀr de gör en försÀljning. Med andra ord Àr medlemsförbund sÀljkillar som arbetar utan grundlön och fÄr bara kompensation nÀr de gör en försÀljning.

Om du funderar pÄ att lÀgga till ett affiliate-program till din WordPress e-handelsbutik, Àr du pÄ rÀtt plats. Nedan följer de bÀsta lösningarna för affiliate management för WordPress.

1. ShareASale

ShareASale Àr ett av de mest populÀra nÀtverken pÄ nÀtet. Det erbjuder enkla att implementera affiliate management-lösningar med tillgÄng till sitt stora nÀtverk av affiliate-marknadsförare. De har varit i bransch i 13 Är och har underlÀttat över 8 miljoner handels / affiliate-relationer. Vi anvÀnder ShareASale för vÄr familj av produkter som OptinMonster.

Fördelar

Programvaran finns pÄ ShareASale-servern sÄ att du inte behöver oroa dig för att hantera eller uppdatera den. ShareASale tar hand om att spÄra och skicka betalningar till varje dotterbolag vilket Àr en stor tidsbesparing. Du fÄr tillgÄng till det stora nÀtverket av affiliate-marknadsförare pÄ ShareASale. Ingen mÄnatlig Äterkommande avgift, och du betalar bara en liten procentsats nÀr ett dotterbolag gör en försÀljning. NÄgra andra funktioner i ShareASale Àr spÄrning i realtid, segmentering av toppartister, anslutning av flera webbplatser till ett konto.

Nackdelar

FruktansvĂ€rt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt – Du vĂ€njer dig vid det, men vid första anblicken Ă€r det inte vackert. Det tillkommer en engĂ„ngsinstĂ€llningsavgift pĂ„ $ 550 $ 25 per mĂ„nad som minimum mĂ„ste uppfyllas efter 120 dagars respitperiod. Vi har aldrig haft problem med att möta detta efter 120 dagars frist.

Enligt vÄr erfarenhet som handlare har ShareASale varit fantastisk. Den tid det sparar oss genom att automatiskt betala ut medlemsförbund och hantera / spÄra affiliate-försÀljning ordentligt, det Àr helt vÀrt engÄngsinstÀllningsavgiften.

Det finns ShareASale-integrationer tillgÀngliga för bÄde WooCommerce och EasyDigitalDownloads.

2. AffiliateWP

AffiliateWP - Plugin för affiliate management för WordPress

AffiliateWP Àr ett program för spÄrning och hantering av affiliates som faktiskt Àr byggt som ett WordPress-plugin. Den Àr utvecklad av Pippin Williamson och Andrew Munro, folket bakom Easy Digital Downloads. Det slÄr andra lösningar nÀr det gÀller kostnadseffektivitet och den kontroll det erbjuder över ditt affiliate-program.

Fördelar

EngÄngsköp ger dig rÀtt till ett Ärs support och uppdateringar. Licensplaner börjar frÄn $ 49. Du driver ditt eget affiliate-program pÄ din egen webbplats och bygger ditt eget nÀtverk. Komplett integration med enkla digitala nedladdningar, WooCommerce, iThemes Exchange och andra populÀra WordPress eCommerce-plugins. Rapportering i realtid för dig och dina dotterbolag. Se dina bÀst presterande dotterbolag och bygg varaktiga partnerskap utan att betala höga avgifter.

Nackdelar

Du hanterar allt inklusive pluginuppdateringar, ser till att spĂ„rningen sker ordentligt etc. Du mĂ„ste hantera utbetalningar varje mĂ„nad manuellt. För nĂ€rvarande finns det heller inget alternativ för masslön, sĂ„ du kommer att betala varje person individuellt Ă€ven om det tillĂ€gget “kommer snart”. Inga experter frĂ„n tredje part som spĂ„rar bedrĂ€gerier. Du har inte tillgĂ„ng till ett befintligt nĂ€tverk av dotterbolag, vilket innebĂ€r att du mĂ„ste ta med dotterbolag för att registrera dig för ditt program.

AffiliateWP Àr ett nytt system pÄ marknaden och anvÀnds av andra WordPress-plugin-utvecklare för att sÀlja sina produkter. Detta Àr en utmÀrkt lösning för dem som vill bygga en liten grupp handplockade dotterbolag. Det bÀsta med AffiliateWP Àr kostnaden eftersom det Àr en engÄngsavgift jÀmfört med de andra tvÄ alternativen i den hÀr artikeln.

3. Slagradie

Impact Radius Affiliate Solutions

Impact Radius erbjuder en affiliate-marknadsföringslösning dÀr du bara betalar för de dotterbolag du arbetar med och inte nÀtavgifterna. Detta minskar kostnaden avsevÀrt eftersom du bara betalar för plattformen och antalet medlemsförbund du arbetar med. ImpactRadius startas av grundarna av Commission Junction.

Fördelar

Ger bÀttre analys och insikter i din marknadsföringskampanj. Du ser exakt vem som ger dig mer försÀljning och utvecklar strategiska partnerskap dÀrefter. Bra anvÀndargrÀnssnitt Andra funktioner inkluderar mobilspÄrning, SEO-vÀnliga webbadresser, kupongspÄrning, integration med Salesforce och andra CRM-plattformar.

Nackdelar

MÄnadsvis Äterkommande avgift, men du betalar inte nÀtavgiften för varje medlemsförbund som du tar med, vilket kan vara en fördel för större program. Ett mindre nÀtverk av affiliate-marknadsförare.

Slutsats:

Du mÄste vÀlja en lösning baserat pÄ din egen budget och dina krav. Om du kan betala en engÄngsavgift för installation Àr ShareASale vÀgen att gÄ. Du kommer att gÄ med i ett nÀtverk av tusentals affiliate-marknadsförare, vilket gör det lÀttare för dig att komma igÄng.

AffiliateWP Àr den billigaste lösningen, men du betalar för det med tid pÄ att uppdatera plugin-programmet och hantera individuella affiliate-utbetalningar varje mÄnad.

Impact Radius erbjuder mÄnatliga prenumerationsplaner baserat pÄ de dotterbolag du arbetar med. De erbjuder ocksÄ bÀttre insikter och spÄrning Àn andra. Det Àr en utmÀrkt lösning för företag som betalar en större utbetalning eftersom du undviker nÀtavgifterna för varje transaktion.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att hitta den bÀsta programvaran för affiliate-spÄrning för din WordPress-webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.