3 grunderna för en solid social mediestrategi för din WordPress-webbplats

Hur man anvÀnder Revive Network för att automatiskt dela innehÄll frÄn andra webbplatser

En effektiv social mediestrategi för WordPress kan betyda skillnaden mellan en kÀmpande webbplats och en blomstrande. Men vad ger en framgÄngsrik strategi och hur ska du genomföra en frÄn grunden?

Lyckligtvis Àr det inte sÄ komplicerat att integrera din webbplats med sociala medier som det kan tyckas. Ditt första steg bör vara att avgöra vilka plattformar du ska rikta dig till. Efter det handlar det bara om att utveckla en gedigen strategi och hÄlla fast vid den. Om du nÀrmar dig processen metodiskt kan dina anstrÀngningar resultera i ökat engagemang och ytterligare trafik.

I den hÀr artikeln kommer vi att prata om varför du behöver en bra social mediestrategi för din WordPress-webbplats och presentera dig för tre grundlÀggande faktorer som du kan implementera just nu. LÄt oss börja!

Varför behöver du en social mediestrategi för din WordPress-webbplats

NÀr det gÀller sociala medier kan det ha en förutbestÀmd strategi att löna sig i utdelning pÄ lÄng sikt. Med sÄ mÄnga plattformar tillgÀngliga, var och en som erbjuder en sÄ stor potentiell publik, kommer du inte lÄngt om du nÀrmar dig dem blint och bara hoppas pÄ det bÀsta. Att integrera din webbplats med sociala medier kommer att krÀva lite arbete och planering, men du Àr glad att du satsar.

Det finns tvÄ huvudsakliga sÀtt att en stark social mediestrategi kan gynna din WordPress-webbplats:

    Ökat engagemang. En av de bĂ€sta sakerna med sociala medier Ă€r att det gör att du enkelt kan engagera dig med dina anvĂ€ndare. Att ha en strategi innebĂ€r att du kan dra nytta av denna fördel sĂ„ effektivt som möjligt.
    Mer trafik. Dessa dagar Àr alla och deras mormödrar pÄ sociala medier. Om du lÀgger ut ditt innehÄll regelbundet och tar dig tid att interagera med dina följare, Àr chansen att en del av den trafiken kommer tillbaka till din webbplats. Dessutom hjÀlper diversifiering av trafikkÀllor till att skydda dig mot, till exempel, en Google-algoritmchans som pÄverkar din ranking.

Det Àr vÀrt att komma ihÄg att inte alla webbplatser behöver ha en nÀrvaro pÄ varje större sociala medieplattform. Det första steget i en effektiv strategi för sociala medier Àr att identifiera rÀtt plattformar för dina behov och rikta in dem specifikt. Efter det finns det bara nÄgra fler grundlÀggande att tÀnka pÄ.

Tre grundlÀggande faktorer för en gedigen strategi för sociala medier

Förmodligen finns det mycket mer Àn bara tre grundlÀggande faktorer för en effektiv strategi för sociala medier. Vi har dock bestÀmt oss för att fokusera pÄ de som (a) gÀller sÀrskilt WordPress-webbplatser, (b) Àr enkla att implementera, och (c) ger dig de bÀsta avkastningarna.

För att starta saker, lÄt oss prata om vad automatisering kan göra för dig.

1. Automatisera din innehÄllspublikation

Att automatisera din innehĂ„llspublikation Ă€r avgörande om du vill hantera dina sociala mediekonton effektivt. I de flesta fall kommer du att hantera flera sociala medieplattformar, vilket innebĂ€r att det kan ta lite tid att dela innehĂ„ll mellan var och en av dem (och din webbplats). Dessutom Ă€r det inte nĂ„got du kan göra en eller tvĂ„ gĂ„nger och sedan glömma bort det – att skicka innehĂ„ll till sociala medier Ă€r en uppgift du mĂ„ste göra regelbundet.

Lyckligtvis finns det mÄnga sÀtt att automatisera publiceringen av innehÄll frÄn din webbplats till dina sociala mediekonton (och vice versa). Vi har faktiskt skrivit artiklar om hur man gör detta för de mest populÀra plattformarna:

En coolare sak du kan göra Àr att installera plugin-programmet Revive Old Post. Du kan stÀlla in den sÄ att den delar ett slumpmÀssigt inlÀgg frÄn dina arkiv var X: e timme till de sociala plattformar du vÀljer. Detta Àr sÄ lÄngt in i hands-off sociala medier automatisering som du kan gÄ.

Om du inte Àr WordPress-anvÀndare eller bara letar efter ett annat tillvÀgagÄngssÀtt kan du alltid kolla in en app som IFTTT för att schemalÀgga publikationer i förvÀg. Dessa verktyg fungerar pÄ flera plattformar, och deras funktioner kan spara massor av tid.

IFTTT gör det möjligt för dig att stÀlla in komplex automatisering för dina sociala mediekonton.

2. Effektivisera din svarhantering

Bredvid att hantera ditt publiceringsschema Àr det sociala medieuppgiften som troligen tar upp det mesta av din tid att hÄlla reda pÄ meddelanden. Om du hanterar flera konton fÄr du förmodligen kommentarer och meddelanden om var och en av dem. Naturligtvis kan inloggning och utgÄng frÄn varje plattform i sin tur vara komplicerad, liksom att hÄlla flera flikar öppna hela tiden. Att hitta ett sÀtt att hantera dina meddelanden mer effektivt sparar inte bara tid; det ger dig fler möjligheter att engagera dina anvÀndare.

Starbucks Twitter-konto.

Stora varumÀrken som Starbucks frÀmjar ofta framgÄng genom att interagera med sina följare regelbundet.

Helst vill du hitta en plattform som kan centralisera alla dina sociala mediekonton, kommentarer, meddelanden och svar. Det finns nÄgra bra verktyg dÀr ute som kan hjÀlpa dig att göra just det, till exempel Hootsuite. Den erbjuder en gratis plan och integreras med de flesta stora sociala medieplattformar:

Hootsuite-hemsidan.

Om du letar efter ett verktyg som passar bÀttre för tjÀnster pÄ företagsnivÄ kan du övervÀga att anvÀnda SproutSocial. Denna plattform delar mÄnga funktioner med Hootsuite, men garanterar dig bÀttre tillgÄng till support och har ett striktare fokus pÄ affÀrsbehov.

3. Anta en enhetlig kommunikationsstil

Ett av de viktigaste första stegen i en strategi för sociala medier Àr att ta reda pÄ vilken kommunikationsstil du ska anvÀnda. Vill du till exempel hÄlla sakerna professionella eller anta en mer vÀnlig ton?

Taco Bells Twitter-konto.

Taco Bell Àr ett exempel pÄ ett varumÀrke med en unik (och rolig!) VarumÀrkesröst som konsekvent underhÄlls.

NÀstan alla tillvÀgagÄngssÀtt Àr giltiga, beroende pÄ din publik och ditt omrÄde. Det viktiga Àr att vara konsekvent i alla dina publikationer och sociala medieplattformar. Till exempel skulle det inte vara mycket meningsfullt att anta en alltför professionell ton pÄ Twitter, men ÀndÄ vara mer avslappnad pÄ LinkedIn. Inte bara skulle det vara förvirrande för dina anvÀndare, men det skulle ocksÄ betyda mer arbete för dig, eftersom du mÄste vÀxla fram och tillbaka mellan flera stilar.

Att upprÀtthÄlla en enhetlig kommunikationsstil ger dina anvÀndare en mer uppslukande upplevelse och ger dig en utmÀrkt varumÀrkesmöjlighet. Att vÀlja vilken typ av kommunikation som ska anvÀndas Àr ett personligt beslut som beror pÄ din specifika omstÀndighet. Men om du inte Àr sÀker pÄ var du ska börja kan du hitta mÄnga utmÀrkta resurser online för att definiera din röst.

Slutsats

Att implementera en effektiv social mediestrategi för WordPress kan lÄta komplicerat, men det handlar bara om att ha nÄgra grundlÀggande i Ätanke och fokusera pÄ rÀtt plattformar. SÄ lÀnge du arbetar smart och anstrÀnger dig för att engagera dina anvÀndare, bör du belönas med högre trafik och en mer aktiv följd.

Om du hÄller pÄ att dyka in i sociala mediers vÀrld hjÀlper dessa tre grundlÀggande strategier dig att lyckas:

    Automatisera din innehÄllspublikation. Detta Àr nyckeln till att köra en effektiv drift och spara tid pÄ lÄng sikt.
    Effektivisera din svarhantering. Att engagera dina anvÀndare regelbundet kan skapa en mer aktiv och lojal gemenskap.
    Anta en enhetlig kommunikationsstil. En unik röst kan resultera i en mer övertygande berÀttelse, och tonens konsistens Àr avgörande.