3 steg för att optimera din WordPress-titel och tagline

3 steg för att optimera din WordPress-titel och tagline

Din webbplats titel och tagline Àr tvÄ av dess mest grundlÀggande element och Àr en av de första sakerna dina besökare kommer att se. Eftersom dessa element Àr sÄ viktiga Àr det en bra idé att optimera din WordPress-titel och tagline för att sÀtta din webbplats bÀsta fot framÄt.

Ett exempel pÄ hur Hestia-temat hanterar WordPress-titlar och taglines som standard

En stark titel och tagline kommer att kommunicera din webbplats stil till förstagÄngsbesökare, spela en nyckelroll i dess sökmotoroptimering (SEO) och fungera som en central del av dess övergripande varumÀrke.

I den hÀr artikeln kommer vi att förklara mer varför det Àr sÄ viktigt att optimera din WordPress-titel och tagline och sedan visa dig hur du fÄr jobbet gjort. LÄt oss hoppa in!

Varför din webbplats titel och tagline Àr viktig

Wonderland-webbplatsen.

En fÀngslande titel och tagline ger ett perfekt första intryck.

Din webbplats titel och tagline fungerar som de flesta besökares introduktion till ditt innehĂ„ll. I mĂ„nga WordPress-teman visas dessa element högst upp pĂ„ varje sida – ofta i rubriken. Titeln Ă€r typiskt namnet pĂ„ din webbplats, medan tagline Ă€r en kort fras eller mening under.

De flesta skapar en titel och tagline för sin webbplats nÀr de först bygger den och tÀnker aldrig pÄ dem igen. Det Àr dock viktigt att optimera din WordPress-titel och tagline, för:

De kommunicerar din webbplats fokus eller nisch. De kan ge en förhandsgranskning av webbplatsens stil och förstÀrka ditt varumÀrke. Sökmotorer uppmÀrksammar titlar och taglines, vilket gör dem relevanta för sökmotoroptimering (SEO).

Om nÄgon av dessa orsaker har fÄtt dig att ompröva ett brÄttom val nÀr du skapar din webbplats, oroa dig inte. Att Àndra din titel och tagline i WordPress Àr enkelt och det Àr ocksÄ lÀtt att optimera dessa element.

SÄ hÀr optimerar du din WordPress-titel och tagline (i tre steg)

Nedan följer hur du optimerar din WordPress-titel och tagline. Först finns det dock en sak du kan behöva göra.

Medan webbplatsens titel nÀstan alltid visas pÄ din WordPress-webbplats som standard, Àr detsamma inte nödvÀndigtvis sant för dess tagline. Vissa teman visar inte tagline om du inte aktiverar alternativet specifikt. Hur du gör detta beror pÄ temat. Men det bÀsta Àr att navigera till frÄn din instrumentpanel, för att komma Ät WordPress Customizer:

SÄ hÀr optimerar du din WordPress-titel och tagline med Customizer

Utöver standard taglinefunktionaliteten i WordPress Customizer Àr ett annat sÀtt att skapa en uppmÀrksamhetstittande titel och tagline combo via ett WordPress-sidbyggare-plugin. Om du Àr intresserad av mer flexibilitet för att visa din titel och tagline, sÀrskilt pÄ din hemsida, har vi skrivit inlÀgg om hur du bygger mÄlsidor med SiteOrigin Page Builder, Divi Builder och Elementor.

Nu grÀver vi om hur du faktiskt optimerar din WordPress-webbplats titel och tagline!

Steg 1: TÀnk pÄ webbplatsens nisch och stil

Webbplatsen för vÀlgörenhetsvatten.

Din titel och tagline ska kommunicera webbplatsens fokus och mÄlgrupp.

Din titel och tagline Àr ofta det första som mÀnniskor kommer att se, sÄ det Àr viktigt att de Äterspeglar din webbplats som helhet. Om du inte redan har gjort det Àr det dags att bestÀmma webbplatsens nisch.

Till exempel, vilken typ av innehÄll fokuserar din webbplats pÄ?

Du vill ocksÄ veta exakt vem din mÄlgrupp Àr sÄ att du förstÄr vad personerna som besöker din webbplats kommer att leta efter.

Efter detta Àr ditt jobb att komma med titel- och tagline-möjligheter som Äterspeglar svaren pÄ dessa frÄgor. De borde berÀtta för besökarna vad din webbplats handlar om och vem du försöker attrahera. Uppenbarligen Àr detta en individualiserad process, men hÀr Àr nÄgra exempel för att komma igÄng.

Webbplatsen för Coulee Creative.

Coulee Kreatives fokus Ă€r tydlig frĂ„n en blick pĂ„ hemsidan, tack vare anvĂ€ndningen av termen “creative” i titeln och taglineens referens till “att skapa egna webbplatser”. Dessutom kommunicerar tagline företagets stil och övertygelse genom termerna “hĂ„rd” respektive “expertis inom marknadsföring”.

Tradewinds Hotels webbplats.

DÀrefter Àr Tradewinds Hotel ett kreativt men okomplicerat namn som kommunicerar företagets bransch direkt. För tagline gick de med en enkel ordserie som berÀttar för besökare exakt vad besökare kan göra pÄ hotellet.

Steg 2: Inkludera starka sökord

FreshBooks bokföringswebbplats.

Nyckelord som ”redovisningsprogram för smĂ„företag” Ă€r ett smart val för din tagline.

Det Àr viktigt att komma ihÄg att sökmotorer kommer att utforska din webbplats för att lÀra dig mer om den. Din titel och tagline Àr tvÄ av de första sakerna som dessa bots normalt kommer att stöta pÄ. DÀrför kan din titel och tagline ge din SEO ett betydande steg, vilket innebÀr att det Àr en smart idé att införliva nyckelord i dem.

Ahrefs webbplats.

Ahrefs tagline innehĂ„ller till exempel ett antal fraser som mĂ„lgruppen sannolikt kommer att söka efter. Oavsett om du vill “öka din söktrafik” eller “undersöka dina konkurrenter”, kommer sökmotorer troligen att lista denna sida i sina resultat.

NeverBounce-webbplatsen.

NeverBounce har placerat sökorden “e-postverifiering” och “e-postrengöringstjĂ€nster” pĂ„ en framtrĂ€dande plats. Dessutom, om du besöker webbplatsen ser du att den primĂ€ra taglinjen byter fraser och gör dubbel nyckelord med en rad.

Vi har skrivit guider om hur man undersöker nyckelord baserat pÄ din mÄlgrupp och nisch.

I allmÀnhet vill du fokusera pÄ breda nyckelord som beskriver webbplatsens Àmne som helhet. Sedan kan du anvÀnda bloggeneratorer för att brainstorma möjliga titlar och taglines med dessa nyckelord.

Steg 3: Integrera din titel och tagline med ditt övergripande varumÀrke

FörfÀdernas webbplats.

Du kan öka ditt varumÀrke genom att införliva din titel och tagline i din logotyp.

Det Àr viktigt att inte optimera din WordPress-titel och tagline isolerat. De Àr ofta bland de första sakerna som besökare kommer att mÀrka pÄ din webbplats, sÄ de bör integreras i dess varumÀrke som helhet.

Branding Ă€r viktigt pĂ„ din webbplats. Enkla element som en logotyp och fĂ€rgschema hjĂ€lper din webbplats att “hĂ„lla fast” i mĂ€nniskors sinnen och hjĂ€lpa till med din synlighet online. Om du inte har tĂ€nkt mycket pĂ„ webbplatsens varumĂ€rke Ă€r det dags.

För att integrera din titel och tagline i ditt övergripande varumĂ€rke, behĂ„ll konsistens pĂ„ hela din webbplats och dess element. ÖvervĂ€g att anvĂ€nda en logotyp i din titel, eller vĂ€nd din titel och tagline en logotyp. Ett annat smart drag Ă€r att fĂ€rga texten med samma schema som resten av din webbplats.

Webbplatsen Anew.

Ta en titt pÄ webbplatsen Anew pÄ bilden ovan. Ett liknande fÀrgschema anvÀnds för logotypen sÄvÀl som tagline, och titeln Àr inbyggd i sjÀlva logotypen.

Webbplatsen ThemeIsle.

Som ett sista exempel, kolla in vÄr egen hemsida. Du kan se att vÄr logotyp, titel och tagline alla bidrar till att skapa en minnesvÀrd varumÀrkesupplevelse. Denna typ av integration Àr nyckeln till att göra din webbplats minnesvÀrd.

Slutsats

De flesta nya besökare kommer att tillbringa mindre Ă€n en minut pĂ„ din webbplats innan de lĂ€mnar – om du inte intresserar dig. Din titel och tagline Ă€r tvĂ„ viktiga verktyg för att uppmuntra mĂ€nniskor att hĂ„lla fast vid. NĂ€r du optimerar den hĂ€r delen av din webbplats hjĂ€lper du till att förbĂ€ttra första intryck och bĂ€ttre kommunicera din nisch.

För att optimera din WordPress-titel och tagline mÄste du följa dessa tre steg:

    TÀnk pÄ webbplatsens nisch och stil. Inkludera starka sökord. Integrera din titel och tagline med ditt övergripande varumÀrke.