30+ saker jag alltid gör nÀr jag stÀller in en ny iPhone

setting up a new iPhone - iPhone X settings

Att fÄ en ny iPhone Àr alltid ett tillfredsstÀllande ögonblick för mig eftersom det Àr som en nystart. IstÀllet för att stÀlla in min nya enhet frÄn en tidigare sÀkerhetskopia gillar jag att börja med ett rent tillstÄnd och stÀlla in enheten frÄn grunden, vilket gör att jag kan göra lite vÄrrengöring pÄ min startskÀrm och Àndra saker lite.

Om min startskÀrmslayout förÀndras lite för varje ny enhet jag stÀller in finns det dock saker som Àr oförÀndrade frÄn min gamla iPhone till den nya. Det hÀr Àr alla detaljerade instÀllningar som verkligen gör att min iOS-enhet passar mina behov. Det hÀr Àr instÀllningar som aldrig, eller Ätminstone sÀllan, Àndras frÄn ett Är till ett annat.

I det hĂ€r inlĂ€gget vill jag dela min process för att stĂ€lla in en ny iPhone eller iPad. Även om det Ă€r lite vĂ€rde för de flesta lĂ€sare, hoppas jag att det kommer att ge nĂ„gra idĂ©er eller inspiration till nĂ„gra av er.

Hur jag stÀller in en ny iPhone

Den hÀr listan Àr ungefÀr i samma ordning och gör saker efter att jag har stÀllt in min iPhone eller iPad som ny.

    Installera 1Password. StĂ€ng av tangentbordsklick i InstĂ€llningar> Ljud & Haptics. De gör mig nötter sĂ„ det hĂ€r Ă€r alltid en prioritet. StĂ€ng av LĂ„s ljud. Ändra tid till 24-timmarsformat i InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Datum och tid. Jag Ă€r fransk och vĂ€xte upp pĂ„ vad USA kallar militĂ€rtid. Radera lagerappar som jag aldrig anvĂ€nder (Kontakter, GarageBand, Keynote, Clips, iMovie, iTunes U, Tips). Att göra det hjĂ€lper inte bara till att hĂ„lla sakerna rena, men det sparar ocksĂ„ massor av lagringsutrymme pĂ„ min enhet. Skapa en “Crapple” -mapp med alla Apple-appar som jag sĂ€llan anvĂ€nder. LĂ€gg till franskt tangentbord i InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Tangentbord> Tangentbord. LĂ€gg till Fransk ordbok och fransk-engelsk ordbok i InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Ordbok. Att skriva ofta bĂ„de pĂ„ engelska och franska Ă€r dessa tvĂ„ steg viktiga. Aktivera diktering i InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Tangentbord. Jag Ă€r inte helt sĂ€ker pĂ„ varför men det hĂ€r Ă€r inte aktiverat som standard. Det har förmodligen nĂ„got att göra med integritet. StĂ€ll in vidarebefordran av textmeddelanden till min iPad och MacBook sĂ„ att jag ocksĂ„ kan fĂ„ SMS (inte bara iMessages) pĂ„ dessa enheter. Du kan göra det i InstĂ€llningar> Meddelanden> Vidarebefordran av textmeddelanden. StĂ€ll in min standard-e-postadress för iMessage under InstĂ€llningar> Meddelanden> Skicka och ta emot. StĂ€ll in iMessage-historiken till ett Ă„r. Efter ett Ă„r raderas meddelanden automatiskt, vilket inte spelar nĂ„gon roll eftersom jag kommer att ha en ny iPhone dĂ„. Detta görs i InstĂ€llningar> Meddelanden> BehĂ„ll meddelanden. Aktivera Wi-Fi-samtal i InstĂ€llningar> Telefon> Wi-Fi-samtal. Detta Ă€r en utmĂ€rkt funktion som de flesta operatörer nu stöder. StĂ€ng av vidarekoppling till andra enheter för att förhindra att alla mina Apple-enheter ringer nĂ€r jag fĂ„r ett telefonsamtal. Detta tas hand om i InstĂ€llningar> Telefon> Samtal pĂ„ andra enheter. Ändra FaceTime-standard-e-postadressen i InstĂ€llningar> FaceTime. Jag ser till att standard-e-postadressen som anvĂ€nds för att ringa FaceTime-samtal Ă€r densamma som den som anvĂ€nds som standard-e-postadress för iMessage. Jag gör detta för alla mina Apple-enheter för att se till att alla mina iMessages och FaceTime-samtal kommer frĂ„n samma e-postadress. StĂ€ll in mina e-postkonton i InstĂ€llningar> Lösenord och konton. Jag anvĂ€nder oftast Gmail och ser alltid till att justera postlĂ„dans instĂ€llningar sĂ„ att kasserade meddelanden gĂ„r till papperskorgen (inte arkiv). Jag byter namn pĂ„ varje brevlĂ„da. Svaga e-postinstĂ€llningar i InstĂ€llningar> E-post: lĂ€gg till förhandsgranskning av 3 rader, Ă€ndra svepningsrörelser (höger gĂ„r till Flytta till mapp, vĂ€nster gĂ„r för att radera) och anpassa e-postsignaturer. Biblioteket Ă€r aktiverat och att Optimera iPhone-lagring Ă€r aktiverat. GĂ„ till fliken Köpt i App Store-appen och ladda ner alla mina viktiga appar. Det hĂ€r Ă€r en fantastisk tid att bara ladda ner det du verkligen anvĂ€nder, inte vad du tror att du kan behöva en dag. Logga in pĂ„ alla nedladdade appar för att spara tid senare och stĂ€lla in de jag anvĂ€nder oftast. Det hĂ€r Ă€r förmodligen den mest tidskrĂ€vande delen av min process, men det hĂ€r Ă€r en sak som jag inte kommer att behöva hantera senare. Sortera alla appar i mappar nĂ€r jag loggar in och stĂ€ller in dem. Organisera layout och mappar pĂ„ startsidan -justera mina aviseringar (se till att iMessage-repeteringsvarning Ă€r av Ă€r till exempel ett mĂ„ste). För att göra det gĂ„r jag bara igenom varje app i InstĂ€llningar> Meddelanden. VĂ€lj idag Visa widgetar och ordna dem. Ändra visningslĂ„s automatiskt till 1 minut. Av nĂ„gon anledning Ă€r den nu instĂ€lld pĂ„ 30 sekunder som standard. StĂ€ll in mitt Stör ej-schema, och sedan iOS 12 aktiverar du ocksĂ„ Bedtime. Ändra enhetens namn i InstĂ€llningar> AllmĂ€nt> Om> Namn. Jag anvĂ€nder alltid typen av enhet för namnet. Årets iPhone heter till exempel iPhone XS. StĂ€ll in mina Control Center-vĂ€xlar i InstĂ€llningar> Kontrollcenter> Anpassa kontroller. Jag ser till att de mest anvĂ€nda Ă€r lĂ€ngst ner för enkel rĂ€ckvidd. StĂ€ng av KrĂ€v uppmĂ€rksamhet för Face ID och Attention Aware-funktioner i InstĂ€llningar> Face ID och lösenord. Att stĂ€nga av dessa gör Face ID mer tillförlitligt för mig. Ja, det Ă€r ocksĂ„ nĂ„got mindre sĂ€kert, men lĂ„t oss inse det, om nĂ„gon lyckas lĂ„sa upp min iPhone genom att lĂ€gga den framför mitt ansikte medan jag sover, har jag större problem Ă€n att den hĂ€r personen har min iPhone. StĂ€ll in Apple Pay och vĂ€lj mitt standardkreditkort i InstĂ€llningar> PlĂ„nbok och Apple Pay. Ändra kontakternas sorteringsordning till Först, Sista i InstĂ€llningar> Kontakter> Sorteringsordning. Kör genom appen InstĂ€llningar för att se om jag har glömt nĂ„got.

Det finns alltid ett par saker som jag glömmer hÀr och dÀr under processen, men det hÀr Àr mindre instÀllningar som jag kan Àndra snabbt senare.

Nu nÀr du kÀnner till hela processen, berÀtta hur du gÄr igenom det. StÀller du in dina iOS-enheter som nya som jag, eller stÀller du in dem frÄn en sÀkerhetskopia? Har du en installationsprocess ocksÄ? Har du nÄgra frÄgor om min instÀllning? Dela i kommentarerna nedan.