4 billigare pistolalternativ för transaktionsmeddelanden (för evigt gratis)

4 billigare pistolalternativ för transaktionsmeddelanden (för evigt gratis)

I början av 2020 avbröt Mailgun sin evigt fria plan, vilket kan ha dig pÄ jakt efter nÄgra billigare och / eller mer funktionella Mailgun-alternativ.

Mailgun Àr ett av de mest populÀra transaktionsverktygen som finns tillgÀngliga. Detta betyder dock inte att det Àr det enda valet du har. Det finns en rad alternativ som erbjuder liknande funktioner, men med en mycket lÀgre prislapp.

Att begrÀnsa de bÀsta alternativen kan vara en utmaning. RÀtt programvara för e-postmarknadsföring kan göra ditt liv enklare, men fel kan skapa ett nytt utbud av problem. Lyckligtvis har vi svaret!

I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera om Mailgun Àr vÀrt kostnaden genom att titta pÄ de funktioner som erbjuds och prislappen. Vi beskriver sedan fyra av de bÀsta billigare alternativen du kan övervÀga att anvÀnda.

Tre av alternativen erbjuder ocksÄ evigt gratis planer.

Snabb sammanfattning: BÀsta alternativet för pistol

Om du har brĂ„ttom, hĂ€r Ă€r de fyra verktygen som vi kommer att titta pĂ„. FortsĂ€tt lĂ€sa för mer information …

BĂ€sta Mailgun-alternativ

Service För alltid gratis plan? GrĂ€ns ​​för gratis sĂ€ndning
Sendinblue ✅ 300 e-postmeddelanden / dag
Mailjet ✅ 200 e-postmeddelanden per dag
SendGrid ✅ 100 e-postmeddelanden per dag
Amazon SES ❌ Ej tillĂ€mpligt

Är det vĂ€rt att anvĂ€nda Mailgun?

Kort sagt, transaktionsmeddelanden skiljer sig frÄn andra marknadsföringsmeddelanden. Dessa Àr automatiserade en-till-en-e-postmeddelanden som utlöses av instÀllda hÀndelser. Mottagaren förvÀntar sig ocksÄ att de kommer till sin inkorg. Det finns olika typer av transaktionsmeddelanden inklusive kvitton, ÄterstÀllning av lösenord, fakturor och anmÀlningar om utgÄngsperioden.

E-postsĂ€ndningstjĂ€nster – som Mailgun – anvĂ€nds vanligtvis för att skicka dessa typer av e-postmeddelanden. Trots det erbjuder Mailgun mĂ„nga andra funktioner Ă€n transaktionsmeddelanden inklusive:

Schemalagd leverans Avvisad e-posthantering. Intelligent routing och vidarebefordran Klagthantering Detaljerad hÀndelse- och e-postspÄrning

Även om dessa funktioner Ă€r idealiska för de flesta anvĂ€ndare Ă€r priset inte det. Mailgun erbjuder inte lĂ€ngre en gratis plan, och det billigaste alternativet Ă€r en pay-as-you-go (PAYG) -basis, med 5000 gratis e-postmeddelanden per mĂ„nad under de första tre mĂ„naderna och sedan PAYG efter det.

De andra funktionerna ingÄr inte, och för att fÄ dem alla Àr den billigaste planen $ 35 per mÄnad med 50 000 e-postmeddelanden.

Bristen pÄ en evigt gratis plan Àr en av anledningarna till att mÄnga Mailgun-anvÀndare letar efter billigare alternativ. Om du befinner dig i den hÀr situationen finns det mÄnga andra programvaruleverantörer du kan övervÀga. Vissa av dessa leverantörer har evigt gratis planer medan andra har planer pÄ grundnivÄ med en billigare jÀmförande prislapp.

Fyra billigare Mailgun-alternativ för transaktionsmeddelanden

Att leta efter billigare Mailgun-alternativ kan vara övervÀldigande. För att göra ditt val enklare har vi begrÀnsat fyra toppalternativ. Dessa alternativ erbjuder utan tvekan liknande funktioner med bÀttre prissÀttning.

1. Sendinblue

Sendinblue-hemsida med gratis provknapp.  Det Àr ett av de bÀsta Mailgun-alternativen

Har en evigt gratis plan ✅ Skicka 300 e-postmeddelanden per dag gratis

Sendinblue gör mycket mer Àn att skicka e-postmeddelanden med transaktioner. Det Àr en allsidig produkt som hanterar hela din e-postmarknadsföringskedja. Servicepaketet skapar en one-stop-shop för alla dina marknadsföringsbehov. Dessutom med huvudkontor i Frankrike kan du se till att dina e-postmeddelanden alla uppfyller GDPR-kraven.

NÄgra av de utmÀrkta funktionerna inkluderar:

E-post- och SMS-marknadsföring: Du kan skicka e-post- och SMS-marknadsföringsmeddelanden med denna programvara. Marknadsföringsautomation: Spara tid med automatisk listasegmentering och e-postmarknadsföring. Detaljerad analys: Detta inkluderar vÀrmekartor via e-post och klickrapporter för att förbÀttra dina e-postmeddelanden.

Sendinblue har potential att vara en fullstÀndig kundrelationschef (CRM). Detta ger det en kant över Mailgun. Den fria planen Àr en annan anledning att övervÀga att byta. Den hÀr kostnadsfria planen har dock inte full tillgÄng till alla funktioner.

Sendinblue erbjuder fem betalningsplaner. Den kostnadsfria planen Àr den bÀsta utgÄngspunkten och erbjuder 300 e-postmeddelanden per dag. Det finns inga grÀnser för kontakt och du kommer att ha tillgÄng till SMS-marknadsföring, chatt och hela e-postmallbiblioteket.

VĂ„r fullstĂ€ndiga Sendinblue-recension 👈

2. Mailjet

Mailjet-hemsida med registreringsalternativ för Mailgun-alternativ

Har en evigt gratis plan ✅ Skicka 200 e-postmeddelanden per dag gratis

Om du letar efter ett anvÀndarvÀnligt alternativ kan Mailjet vara den bÀsta lösningen. Programvaran gör livet enklare för marknadsförare och utvecklare. Komponentdesignen lÄter marknadsförare skapa engagerande e-postmeddelanden utan att störa integrations-API: er.

De viktigaste funktionerna som erbjuds Àr:

Dra och slÀpp e-postbyggare: Du kan skapa dina egna e-postmallar med den hÀr lÀttanvÀnda byggaren. E-post- och SMS-marknadsföring: Ett SMS-marknadsförings-API Àr en del av transaktionens e-postsvit. E-postanalys: Realtidsövervakning och e-postdata hjÀlper dig att spÄra din effektivitet.

Mailjet har mycket att erbjuda och Ă€r mycket anvĂ€ndarvĂ€nligt. Även om detta gör det till ett attraktivt alternativ till Mailgun, kan den fria planen sötra affĂ€ren. De betalda planerna har ocksĂ„ flera nivĂ„er för att göra din marknadsföring enklare.

Det finns fyra planer som erbjuds frÄn Mailjet. Den kostnadsfria planen erbjuder 200 e-postmeddelanden per dag och har inga kontaktgrÀnser. Du fÄr ocksÄ tillgÄng till API: er, avancerad analys och e-postredigerare.

3. SendGrid

SendGrid hemsida med registreringsalternativ.

Har en evigt gratis plan ✅ Skicka 100 e-postmeddelanden per dag gratis

SendGrid skiljer sig frÄn de andra alternativen nÀr det gÀller integration. Systemet byggdes frÄn grunden för att fokusera pÄ att arbeta med annan programvara. Integrationen har lett till att stora företag som Uber, Glassdoor och Spotify har anvÀnt det.

Utöver oövertrÀffad integration inkluderar de utmÀrkande funktionerna:

Enkel automatisering: Automationsprocessen Àr anvÀndarvÀnlig och fungerar pÄ enkla utlösare. E-posttestning: För att fÄ ut mesta möjliga av dina e-postmeddelanden kan du förhandsgranska dem, skrÀpposttest och köra lÀnkvalidering. E-postmallbyggare: Dra och slÀpp-redigeraren Àr enkel att anvÀnda, men du kan ocksÄ koda dina e-postmeddelanden i HTML.

SendGrid Àr ett solidt alternativ till Mailgun om du vill integrera dina e-postmeddelanden med din webbplats eller andra programvarulösningar. Företaget tillhandahÄller ocksÄ en rad guider, videohandledning och webbseminarier för att komma igÄng. Det finns ocksÄ en gratis plan du kan dra nytta av.

SendGrid har fyra planer att vÀlja mellan. Den kostnadsfria planen erbjuder 40000 e-postmeddelanden i 30 dagar, fortsÀtter sedan med 100 e-postmeddelanden per dag. Du fÄr ocksÄ tillgÄng till alla API: er och analyser.

4. Amazon SES

Amazon SES hemsida inom AWS-sviten.

Ingen evigt gratis plan (förutom EC2-kunder) ❌ Men det Ă€r mycket billigare till $ 0,10 / 1000 e-postmeddelanden mot $ 0,80 / 1000 e-postmeddelanden för Mailgun.

Dessutom, om du Àr vÀrd för din ansökan i Amazon EC2, kan du skicka 62 000 e-postmeddelanden per mÄnad gratis för alltid.

Du kan inte slÄ Amazon SES nÀr det gÀller leverans och lÄgt pris per e-post. Det enda problemet Àr systemets inlÀrningskurva. Systemets framgÄng framgÄr tydligt av de stora företag som anvÀnder det som Siemens, HBO och Vodafone.

Förutom leverans, inkluderar de andra utmÀrkande funktionerna:

AvsÀndares ryktehantering: Denna dedikerade instrumentpanel spÄrar problem som pÄverkar e-postleverans. BrevlÄdesimulator: Du kan testa hur dina e-postmeddelanden hanterar olika situationer som studsar. AWS-integration: Om du anvÀnder AWS fÄr du sömlös integration över produktlinjen.

Amazon SES erbjuder oövertrÀffad leverans som kan förbÀttra din framgÄng för e-postmarknadsföring. Detta Àr en av anledningarna till att det Àr ett utmÀrkt alternativ till Mailgun. Den fria basplanen Àr en annan.

Amazon SES-planer Àr pay-as-you-go. Du betalar bara 0,10 USD per 1000 e-postmeddelanden som du skickar.

Dessutom, om din ansökan Àr vÀrd i Amazon EC2, kommer Amazon ocksÄ att lÄta dig skicka 62 000 e-postmeddelanden per mÄnad gratis för alltid. Detta gratisnivÄ Àr dock inte tillgÀngligt om du Àr vÀrd för din ansökan nÄgon annanstans.

Slutsats

Medan Mailgun Àr en av de mest populÀra transaktionsleverantörerna av e-post, behöver du inte anvÀnda dem. Det finns andra billigare alternativ du kan vÀnda dig till istÀllet. De erbjuder liknande funktioner och kan vara den e-posttjÀnst du har letat efter.

Om du funderar pÄ att Àndra din e-postsÀndningstjÀnst Àr vÄra fyra rekommendationer:

    Sendinblue: Det bÀsta alternativet.Mailjet: Ett anvÀndarvÀnligt alternativ vÀrt en testkörning. SendGrid: Ett bÀsta val för integration med andra verktyg.Amazon SES: NÀr det gÀller leveransbarhet Àr Amazon experterna.

Om du vill gÄ lÀngre Àn transaktionsmeddelanden har vi ocksÄ nÄgra inlÀgg pÄ mer kompletta e-postmarknadsföringsplattformar:

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en provision. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.