4 sÀtt att integrera WordPress med Instagram (Handledning)

4 sÀtt att integrera WordPress med Instagram (Handledning)

WordPress Ă€r en robust plattform – dess stora utbud av plugins och teman gör det möjligt för anvĂ€ndare att bygga vackra och funktionella webbplatser. WordPress: s bĂ€sta funktion Ă€r dock utan tvekan dess potential för integration med praktiskt taget alla andra tillgĂ€ngliga online-tjĂ€nster. För att understryka denna punkt lĂ€r vi dig i den hĂ€r artikeln hur du integrerar WordPress med Instagram.

Instagram Àr en attraktiv plattform för att dela foton och bygga en engagerad följd. Du kan dra nytta av dess stora potential genom att kombinera den med WordPress och marknadsföra ditt eget Instagram-konto i processen. Det Àr en vinn-vinn i vÄr bok!

Utan ytterligare ado, gör dig redo att lÀra dig fyra enkla sÀtt att integrera WordPress med Instagram med en kombination av plugins och tjÀnster frÄn tredje part:

1. Visa ditt Instagram-flöde i dina WordPress-inlÀgg

Ibland vill du gĂ„ ett steg lĂ€ngre och visa lite mer Ă€n bara en enkel “Follow” -knapp + ditt antal följare, och det Ă€r dĂ€r Instagram Feed WD-plugin kommer in.

Efter att du har aktiverat plugin-programmet hittar du en ny flik med namnet i instrumentpanelen. Klicka pÄ den och vÀlj. Innan du anvÀnder pluginet mÄste du logga in med Instagram för att det ska kunna upptÀcka din, sÄ klicka pÄ motsvarande knapp och sedan pÄ nÀr du Àr redo.

VÀlj fliken och klicka pÄ. Du kan vÀlja mellan tvÄ stilar för ditt flöde: och. VÀlj vilken som passar din stil, namnge ditt flöde och skriv in anvÀndarnamn för de flöden du vill visa:

Konfigurera resten av instÀllningarna efter dina preferenser, spara Àndringarna och gÄ sedan till redigeraren för vilken sida eller inlÀgg du vill inkludera flödet i. NÀr redigeraren laddas kommer du att mÀrka ett nytt alternativ bredvid:

Det nya alternativet LÀgg till Instagram-flöde i WordPress-redigeraren.

Klicka pÄ den, vÀlj ditt helt nya flöde, klicka pÄ och kolla sedan in ditt nya flöde med alternativet. Vi valde stilen för detta exempel:

Ett exempel pÄ Instagram Feed WD i aktion.

2. Visa ditt Instagram-flöde i WordPress-widgets

För effektivitetens skull kommer vi att anvÀnda Instagram Feed WD-plugin för den hÀr metoden. NÀr allt kommer omkring, varför bry sig om att installera Ànnu ett verktyg nÀr en enda kan göra jobbet lika bra?

Förutsatt att du redan har installerat och aktiverat pluginet, navigera till pĂ„ din WordPress-instrumentpanel, hitta den och dra den till din önskade plats. VĂ€lj sedan ett flöde frĂ„n motsvarande listruta – vi kommer att Ă„teranvĂ€nda samma frĂ„n vĂ„rt tidigare exempel:

InstÀllningarna för din nya Instagram-widget.

Klicka pÄ och lÄt oss se hur vÄr nya widget ser ut i ett sidofÀlt.

Ett exempel pÄ Instagram Feed WD i aktion pÄ en widget.

3. AnvÀnd hashtags för att automatiskt visa specifika Instagram-foton inom WordPress

För att uppnÄ detta behöver vi tre saker: ett If This Then That-konto (IFTTT), en WordPress-installation och ett Instagram-konto. Du borde redan ha de tvÄ sista, sÄ fortsÀtt och ta hand om det andra steget innan du fortsÀtter.

En skÀrmdump av IFTTT-hemsidan.

IFTTT gör att du kan ansluta flera appar genom kedjor av Ă„tgĂ€rder som kallas – om du utför en viss Ă„tgĂ€rd pĂ„ Instagram som till exempel skulle utlösa en motsvarande Ă„tgĂ€rd pĂ„ WordPress.

Efter att du registrerat dig och sedan loggat in pÄ ditt nya IFTTT-konto, lÀgg till bÄde Instagram och WordPress som kanaler, hitta ett recept för att automatisera processen med att anvÀnda hashtags för att visa specifika bilder inom den senare och sedan stÀlla in den. Lite tidskrÀvande, men enkelt!

4. Implementera Zapier Instagram-integrationer

En skÀrmdump av Zapiers hemsida.

Zapier gör det möjligt för oss att integrera WordPress med Instagram pĂ„ ett liknande sĂ€tt som IFFFT – faktiskt kan vi konfigurera det för att utföra exakt samma funktion som vi tĂ€ckte under föregĂ„ende steg. Ditt första drag bör vara att registrera dig för Zapier och sedan lĂ€nka dina Instagram- och WordPress-konton. Detta kan göras genom att klicka pĂ„ rullgardinsmenyn lĂ€ngst upp till höger pĂ„ skĂ€rmen nĂ€r du Ă€r inloggad och vĂ€lja alternativet:

En skÀrmdump av sidan Zapier Connected Accounts.

LĂ€nka bĂ„da kontona och Ă„tergĂ„ sedan till Zapiers hemsida för att utforska befintliga ‘zaps’ (dessa visas bara om du Ă€r inloggad). VĂ€lj “Instagram” frĂ„n huvudmenyn:

Att vÀlja Instagram frÄn Zapiers app-svit.

BlÀddra sedan ner till avsnittet. Vi letar efter integrationen:

Den LÀgg till nya taggade media pÄ Instagram till WordPress zap.

Klicka pÄ och gÄ sedan igenom konfigurationsguiden för att stÀlla in vilken hashtag som ska anvÀndas och pÄ vilka sidbilder som ska visas.

SÄ hÀr integrerar du WordPress med Instagram: Slutsats

Som du ser kan du lÀra dig hur du integrerar WordPress med Instagram dig att hantera din nÀrvaro pÄ sociala medier pÄ ett mer effektivt sÀtt. Borta Àr de dagar dÄ du behövde ladda upp varje bild frÄn ditt Instagram-flöde till din WordPress-installation och infoga dem pÄ dina sidor. Om du vÀrdesÀtter effektivitet bör det vara en bra idé att implementera nÄgon av dessa metoder.

LÄt oss snabbt sammanfatta de fyra sÀtten du nu kan integrera WordPress med Instagram pÄ:

    SÀtt in ditt Instagram-flöde i ett inlÀgg. Visa ditt Instagram-flöde som en widget. Visa bilder pÄ WordPress med en enda hashtagg pÄ Instagram. Implementera Zapier Instagram-integrationer för WordPress.