4 steg för att utföra en effektiv webbplatsinnehÄllsrevision

4 steg för att utföra en effektiv webbplatsinnehÄllsrevision

Om du inte stÀdar ditt hus dÄ och dÄ kommer det att förvandlas till en röra. Samma sak gÀller för webbplatser (Àven om det inte Àr lika tydligt). Med tiden blir inlÀgg förÄldrade, bilder slutar ladda, lÀnkar gÄr sönder och mycket mer. Om du inte gör en webbplatsinnehÄllsrevision dÄ och dÄ kan saker gÄ ur hand.

Tanken med en webbplatsgranskning Ă€r att fĂ„nga alla de tidigare nĂ€mnda problemen och Ă„tgĂ€rda dem omedelbart. Det kan vara mycket arbete, beroende pĂ„ hur stor din webbplats Ă€r, men det kommer ocksĂ„ att förbĂ€ttra din besökares upplevelse – vilket alltid bör vara ditt primĂ€ra mĂ„l.

I den hÀr artikeln ska vi prata lite mer om vad innehÄllsrecensioner Àr och varför de Àr sÄ viktiga. Sedan gÄr vi över fyra steg till en grundlÀggande webbplatsinnehÄllsrevision. LÄt oss fÄ bollen att rulla!

Vad Àr en innehÄllsgranskning (och hur kan det hjÀlpa dig)?

Tanken med en innehÄllsgranskning eller granskning av din webbplats Àr att ge den en inspektion frÄn topp till botten, för att kontrollera om nÄgot Àr fel. NÀr det gÀller webbplatser kan detta betyda element som:

FörÄldrade inlÀgg Trasiga lÀnkar och bilder Sidor som behöver en redesign Duplicerat innehÄll som kan slÄs ihop

LÄt oss till exempel sÀga att du publicerade ett blogginlÀgg om de bÀsta WordPress-vÀrdarna 2018. Problemet Àr att dessa typer av rankningar förÀndras stÀndigt, sÄ om du vill ge dina besökare den mest exakta informationen mÄste du uppdatera tjÀnsten Ärligen.

En webbplatsinnehĂ„llsgranskning hjĂ€lper dig att identifiera problemet, sĂ„ att du kan vidta Ă„tgĂ€rder för att rĂ€tta till det. Helst Ă€r det en process som du kommer att besöka varannan mĂ„nad, bara för att se till att webbplatsens innehĂ„ll Ă€r uppdaterat och att allt fungerar som det ska. Det kan ta ett tag, beroende pĂ„ hur omfattande ditt innehĂ„llsbibliotek Ă€r, men det kan ocksĂ„ hjĂ€lpa dig att hĂ„lla besökarna nöjda – sĂ„ det Ă€r en nödvĂ€ndighet.

SÄ hÀr utför du en webbplatsinnehÄllsrevision (i fyra steg)

Idén med en webbplatsinnehÄllsrevision kan lÄta skrÀmmande, sÄ lÄt oss dela upp den i fyra enkla steg du kan ta itu med nÀr det Àr dags för din revision.

1. Leta efter trasiga lÀnkar pÄ din webbplats

LÀnkar Àr en viktig komponent pÄ varje webbplats. Utan dem kan du inte navigera frÄn sida till sida, lÀnka besökare till den information de behöver eller arbeta med din sökmotoroptimering (SEO).

Naturligtvis Àndras webbplatser över tiden, vilket kan orsaka problem. Du kan till exempel lÀnka till en extern webbplats som gick offline, eller ta bort en sida och glömma att uppdatera lÀnkarna. I vilket fall som helst, nÀr en besökare hittar en trasig lÀnk, speglar den dig negativt.

Uppdatering av en lÀnk tar bara sekunder. Den svÄra delen Àr att rÀkna ut om det finns nÄgra trasiga lÀnkar pÄ din webbplats i första hand. Lyckligtvis finns det mÄnga verktyg du kan anvÀnda för att hjÀlpa dig att upptÀcka trasiga lÀnkar. För WordPress-anvÀndare Àr det enklaste alternativet plugin-programmet Broken Link Checker:

2. Identifiera repetitivt innehÄll och slÄ samman det

Efter att ha kört en webbplats ett tag kommer du sannolikt att publicera innehÄll som trampar mark som du tidigare tÀckte.

För att bygga pÄ vÄrt tidigare exempel, förestÀll dig att i stÀllet för att uppdatera vÄrt inlÀgg om de bÀsta WordPress-webbvÀrdarna, publicerade vi en ny. Tekniskt sett skulle detta ocksÄ fungera. Besökare kan dock bli förvirrade om du publicerar mer Àn en artikel om exakt samma Àmne.

Med tanke pĂ„ detta, ta en titt pĂ„ ditt WordPress-inlĂ€ggsbibliotek och leta efter dubbelt innehĂ„ll. Men nĂ€r du hittar nĂ„gra, ta inte bara bort ett av inlĂ€ggen – leta istĂ€llet efter ett sĂ€tt att slĂ„ samman innehĂ„llet i en enda publikation.

Med detta tillvÀgagÄngssÀtt kan du försöka bygga en ultimat resurs för ett visst Àmne (ungefÀr som Skyscraper Technique rekommenderar). Om du spelar dina kort rÀtt kan du sluta med ett blogginlÀgg som fÄr mycket mer trafik Àn de tvÄ förÀldrarna tillsammans.

NĂ€r du ”slĂ„r samman” tvĂ„ inlĂ€gg, vill du anvĂ€nda en 301-omdirigering för att skicka trafik frĂ„n det svagare inlĂ€gget till den nya versionen.

3. Kontrollera dina inlÀgg för felaktig information och uppdatera dem

ÖvervĂ€g att publicera ett inlĂ€gg om hur du anvĂ€nder WordPress-redigeraren, inklusive detaljerade instruktioner. I flera Ă„r arbetade redaktören pĂ„ samma sĂ€tt:

Men om nÄgon letade efter instruktioner om hur man anvÀnder redigeraren för nÀrvarande, skulle de förvÀnta sig att hitta information om block:

Du behöver en webbplatsinnehÄllsgranskning för att uppdatera till den nya blockredigeraren

AvhÀmtningen Àr, oavsett hur vÀlskrivna och undersökta dina inlÀgg Àr, kan de bli förÄldrade. Det Àr ditt jobb att hÄlla koll pÄ information som inte lÀngre Àr korrekt och uppdatera den i ditt innehÄll. PÄ det hÀr sÀttet blir besökare som surfar pÄ din webbplats inte felinformerade.

Det Àr ocksÄ viktigt att komma ihÄg att att dela felaktig information kan fÄ dig att se oprofessionellt ut. För att se till att detta inte hÀnder, arbeta dig igenom gamla inlÀgg dÄ och dÄ och sluta kontrollera om du tror att nÄgon av dem behöver fÄ en uppdatering.

4. Granska dina inlÀgg och sidaxonomier

Som du kanske vet lÄter WordPress dig anvÀnda kategorier och taggar för att organisera webbplatsens innehÄll. Ju större ditt bibliotek vÀxer, desto mer komplex kan dessa organisationsalternativ bli.

Enligt vÄr erfarenhet Àr det alltför vanligt att sluta med en röra av taggar och kategorier, av vilka mÄnga inte fÄr mycket nytta. Problemet Àr att kategorier och taggar kan pÄverka din SEO, sÄ du vill se till att de Àr sÄ exakta som möjligt.

LĂ€gga till kategorier.

Till att börja med, gÄ till din instrumentpanel och flikar, inom avsnittet. Inuti hittar du listor över alla kategorier och taggar du har skapat. Till höger kan du se ett avsnitt som heter som visar hur mÄnga inlÀgg som faller under varje kategori.

Generellt sett, om en kategori eller en tagg har ett lÄgt eller obefintligt antal, kan du förmodligen ta bort den och flytta dessa inlÀgg till en bredare kategori som fÄr mer anvÀndning.

Om ett alternativ inte Ă€r tillgĂ€ngligt kan du behöva slĂ„ samman taggar eller kategorier – vilket du kan göra genom att skapa nya och tilldela inlĂ€gg till dem igen.

Slutsats

MÄnga tror att det att driva en webbplats handlar om att publicera nytt innehÄll och skörda frukterna. Det finns dock mycket mer i processen. För att förhindra att din webbplats blir rörig mÄste du ta dig tid att regelbundet kontrollera att allt ditt innehÄll Àr uppdaterat och att allt fungerar som det ska.

Denna process Àr en webbplatsinnehÄllsrevision, och en grundlÀggande process innefattar minst följande fyra steg:

    Leta efter trasiga lÀnkar pÄ din webbplats. Identifiera repetitivt innehÄll och slÄ samman det. Sök efter inaktuella (eller felaktiga) uppgifter i dina inlÀgg. Granska dina kategorier och taggar.