5 bästa CRM för småföretag Рinklusive gratisalternativ

5 bästa CRM för småföretag - inklusive gratisalternativ

Fram till nyligen var CRM-programvaran främst inriktad på företag på företagsnivå. Lyckligtvis är det inte längre fallet. Många plattformar erbjuder nu också planer för startups och lokala återförsäljare. Men på grund av det skiftet kan det vara överväldigande att hitta den bästa CRM för småföretag.

Ett tillförlitligt CRM-system ska hjälpa dig att centralisera dina vardagliga administratörsuppgifter, stänga fler erbjudanden och förbättra kundkommunikationen. Du bör också kunna komma åt vissa säljpipeliner och funktioner för automatisering av marknadsföring för att spara tid och förbättra affärseffektiviteten.

Den här artikeln ger dig en översikt över fem av de bästa CRM-systemen för småföretag. De företag vi ska presentera är prisvärda eller gratis, så det finns lösningar här även för de mest budgetmedvetna användarna. Låt oss dyka in!

Bästa CRM för småföretag

Nu när du vet vad en bra CRM ska ha, låt oss titta på fem utmärkta alternativ. Var och en av dessa alternativ hjälper till att effektivisera dina arbetsflöden, så den som passar bäst för dig beror åtminstone delvis på vilken typ av extra tjänster du behöver.

1. HubSpot

HubSpot √§r en popul√§r CRM-leverant√∂r med kraftfulla marknadsf√∂ringsverktyg. Det g√∂r att du kan √∂ka potentiella kunder, p√•skynda f√∂rs√§ljningen, effektivisera din kundtj√§nst och till och med bygga en webbplats. √Ąven om den fria versionen inte erbjuder en komplett upps√§ttning funktioner √§r det fortfarande ett solidt alternativ som hj√§lper dig att hantera vardagliga aff√§rsaktiviteter.

HubSpot ger dig användbara verktyg för att öka dina försäljnings-, marknadsförings- och operativa insatser. Du kommer att kunna tilldela uppgifter, hantera arbetsflöden och hålla reda på alla teamets kundinteraktioner. Dessutom kan du enkelt integrera den med Google Workplace (G Suite), Office 365 eller Zapier för att maximera effektiviteten.

Funktioner

Den fria HubSpot CRM levereras med funktioner som:

En instrumentpanel för visuellt konto Rörledningshantering E-postmarknadsföringsverktyg Schemaläggningsverktyg Landningssidor Annonshantering Biljett och livechatt Produktivitetsverktyg

Pris

Om du inte tycker att den fria versionen är tillräckligt robust eller behöver fler anpassningsalternativ kan du gå till startplanen. Prissättningen börjar på $ 40 per månad för upp till två användare och inkluderar enkla automatiseringsverktyg.

2. Salesforce

Salesforce-hemsidan.

Salesforce är ett robust CRM-system som ger dig tillgång till många avancerade funktioner. Du behöver inte vara ett stort företag för att dra nytta av dess robusta marknadsföringsautomations-, e-handels- och rapporteringsverktyg. Du kan spåra uppdrag baserat på territorium och hantera kundkommunikation, som är organiserade efter ärenden.

Men på grund av dess flexibla karaktär kanske Salesforce inte är så nybörjarvänligt som andra CRM på den här listan. Det är dock värt att överväga om du behöver avancerade anpassningsalternativ till ett överkomligt pris.

Funktioner

En centraliserad instrumentpanel Integration med Dropbox, DocuSign och mer Automatisk e-postsynkronisering Försäljningsrörledningar Kundhanteringsverktyg E-postspårning Mobilapp Anpassningsbara affärsrapporter

Pris

Priserna börjar vid $ 25 per användare och månad för Essentials-paketet och inkluderar stöd för upp till tio användare. Du kan också välja att betala $ 35 per användare och månad om du inte vill förbinda dig till ett årligt kontrakt.

3. Zoho

Zoho-hemsidan.

Zoho är en användarvänlig CRM-plattform som har ett intuitivt gränssnitt och fjärrfunktioner. Du kan enkelt genomföra försäljningsmöten och presentationer var som helst, och den integrerade mobilappen håller dig uppdaterad med rapporter i realtid.

Dessutom kan Zoho hjälpa dig att få ut det mesta av dina sociala mediekanaler. Du kan till exempel övervaka kundfeedback på nätverkssajter, importera leads och hantera inlägg från ditt CRM-konto.

Funktioner

Den fria versionen innehåller funktioner som:

En intuitiv instrumentpanel Grundläggande försäljnings- och marknadsföringsautomatiseringsalternativ Standardrapportering Arbetsflödeshantering Anpassningsalternativ E-postmallar Samarbetsverktyg

Pris

Zoho erbjuder ett gratis alternativ för upp till tre användare. Om du tycker att dess funktioner är för grundläggande kan du uppgradera för 12 USD per användare och månad. Standardplanen innehåller alternativ för flera rörledningar, mass-e-post och hantering av sociala medier.

4. Nyförsäljning

Freshsales hemsida.

Freshsales är en nybörjarvänlig CRM-plattform som ägs av Freshworks. Som sådan kan du förvänta dig ett överflöd av kundsupportverktyg. Det hjälper dig att centralisera dina adminuppgifter utan att överväldiga dig med överdrivna anpassningsalternativ.

Freshsales har ett inbyggt verktyg för e-post och telefonhantering som automatiskt tar ledningar baserat på dina poängkriterier. Dessutom gör det att du kan ringa, spela in och dirigera dina samtal automatiskt, vilket hjälper dig att hantera all din kommunikation mer effektivt.

Funktioner

Alternativ för lead, kontakt och kontohantering E-postsynkronisering Visuell säljpipeline SMS-integration Integration med andra Freshworks-verktyg och affärsappar API-åtkomst Samarbetsverktyg Spårning och insikt Arbetsflödesautomation

Pris

Priserna börjar vid $ 12 per användare och månad för Blossom-planen. Växande företag kan komma åt funktioner som avancerad rapportering, bulk-e-post och territoriumbaserade lead-tilldelningsverktyg för $ 25 per användare och månad.

5. Insiktligt

Insightly erbjuder en av de bästa CRM för småföretag

Slutligen har vi Insightly, en CRM-plattform som har ett smart gränssnitt och visuella rapporteringsalternativ. Det gör att du kan effektivisera dina arbetsflöden med anpassningsbara instrumentpaneler och prisbelönta mobilapplikationer. Dessutom kan du integrera den med dina favoritverktyg som Dropbox, Zapier, Google Workplace (G Suite), Office 365 och mer.

Insightly låter dig kartlägga kundrelationer genom dess länkfunktionalitet och automatiskt dirigera leder till rätt teammedlem. Dessutom kan du spåra dina milstolpar, tilldela uppgifter och effektivisera operationer tack vare användbara verktyg som den anpassade appbyggaren.

Funktioner

ArbetsflödesautomatiseringLednings- och kontakthanteringMailmarknadsföringsalternativSynkronisering av mobildata i realtidProjekthanteringsverktygAnpassningsbara rapporterDatalagring och åtkomsthanteringAvancerad säkerhetSamarbetsverktygBusiness intelligence (BI) instrumentpaneler

Pris

Priserna börjar vid $ 29 per användare och månad för Plus-planen, som har begränsade automatiseringsalternativ. För att få tillgång till mer avancerade funktioner kan du uppgradera till affärsplanen för $ 49 per användare och månad.

Vilken är den bästa CRM för småföretag?

Att använda ett CRM-system kan dramatiskt förbättra ditt arbetsflöde och höja ditt företag till nästa nivå. Dessutom kan du spara massor av tid genom att centralisera dina uppgifter på en plattform så att du kan fokusera på att växa ditt företag snarare än att slog igenom administratörsuppgifter.

I den här artikeln har vi diskuterat fem utmanare om titeln bästa CRM för småföretag. Nybörjare kommer att uppskatta en användarvänlig plattform som Freshsales, som kommer med en intuitiv instrumentpanel, visuell rapportering och smidiga integrationer. Men avancerade säljare kan ha det bättre med HubSpot.

Eller om du vill ha ett alternativ till dessa SaaS-verktyg kan dessa WordPress CRM-plugins också vara ett bra alternativ för småföretag.