6 bÀsta testade och jÀmförda WordPress-temadetektorer

6 bÀsta testade och jÀmförda WordPress-temadetektorer

Har du nÄgonsin hittat en WordPress-webbplats med en design som du Àlskar sÄ mycket att du vill ha den till din egen webbplats? Det finns massor av bra teman dÀr ute att anvÀnda som inspiration. Och tack och lov, om du nÄgonsin hittar dig sjÀlv som vill veta vilket tema en WordPress-webbplats kör, kan en av dessa WordPress-temadetektorer hjÀlpa dig.

De Àr fantastiska om du Àr WordPress-entusiast och vill lÀra dig nya saker om din favorit CMS. Eller sÄ vill du helt enkelt bevisa dig sjÀlv eller nÄgon annan att du har gissat temat rÀtt.

Oavsett vad dina skÀl Àr, Àr sanningen att du enkelt kan ta reda pÄ hemligheten bakom en viss webbplats design genom fantastiska WordPress temadetektorer, Àven om du inte kÀnner till nÄgon kod.

SÄ idag presenterar vi dig fem verktyg som lÄter dig titta under huven pÄ en WordPress-webbplats och se teman och plugins som sitter under. De flesta av dessa temadetektorer Àr onlineverktyg som du kan anvÀnda direkt frÄn din webblÀsare.

Topp 6 WordPress-detektorer jÀmfört

Innan vi pratade om varje verktyg separat gjorde vi en kort jÀmförelse som sÀger hur mÄnga teman som upptÀcktes av detektorerna i vÄr lista. Vi testade de fem verktygen pÄ fem olika webbplatser för att se om de fungerade korrekt.

HÀr Àr de webbplatser som vi anvÀnde som marsvin för detta experiment och de WordPress-teman som de faktiskt anvÀnder:

Och sÄ hÀr utförde detektorerna:

De bÀsta 6 WordPress-detektorerna i detalj

LÄt oss nu lÀra kÀnna kandidaterna frÄn bordet bÀttre. Vi kommer att prata om var och en av dem i detalj och se vad de kommer med. Det som Àr coolt Àr att mÄnga av dessa temadetektorer gÄr utöver bara WordPress-teman och ger annan snygg information.

Vilket tema

Àr ett fantastiskt onlineverktyg som inte bara upptÀcker en WordPress-webbplatsens tema utan ocksÄ visar fina detaljer om temat som dess huvudsakliga URL, författaren, vilken version och licens det har taggar relaterade till dess syfte och en beskrivning. Förutom WordPress kan du ocksÄ anvÀnda den för Joomla, Drupal, Blogger, Shopify, Ghost, Tumblr, Magento och Big Cartel.

Vad som Àr intressant med det hÀr verktyget Àr att det genast kÀnner igen ett anpassat tema och ger dig författaren eller byrÄn som byggde det. Du kan ocksÄ anvÀnda vilket tema om du vill ta reda pÄ om en webbplats anvÀnder WordPress eller inte.

Vad WordPress-tema Àr det

Vad WordPress-tema Àr det

Detta Àr ett liknande onlineverktyg som görs för att upptÀcka vilket WordPress-tema en viss webbplats anvÀnder. GÄ bara till verktygssidan och ange webbadressen till webbplatsen som du vill kontrollera i sökfÀltet.

kommer inte bara att upptÀcka huvudtemat utan ocksÄ förÀldern (om nÄgon). Det gÄr ocksÄ utöver teman och ger dig en lista över plugins som anvÀnds av den angivna webbplatsen. Till skillnad frÄn WhatTheme Àr detta bara för WordPress, sÄ det kommer inte att upptÀcka teman som Àr byggda för andra plattformar.

WPSniffer

WPSniffer kromförlÀngning

Ă€r ett Chrome-tillĂ€gg som berĂ€ttar vilket tema en WordPress-webbplats anvĂ€nder. Det kommer inte med detaljer om temat eller författaren, det lĂ€nkar bara till en Googles resultatsida dĂ€r du kan hitta alla sidor som leder till temat. Sidorna genereras av detta exakta nyckelordsformat “x WordPress-tema” (dĂ€r x Ă€r temans namn).

Verktyget Àr enkelt att anvÀnda, du behöver bara klicka pÄ installationsknappen och en grÄ ikon visas i webblÀsarens övre fÀlt. Ikonen blir orange automatiskt varje gÄng den upptÀcker ett WordPress-tema.

WordPress temadetektor

WordPress Theme Detector-demo

Den hÀr Àr en vÀldigt cool temadetektor, inte bara för att den har ett vÀnligt grÀnssnitt utan ocksÄ pÄ grund av hur den presenterar det upptÀckta temat. Verktyget Àr online, sÄ du behöver bara ange webbadressen till den webbplats du Àr intresserad av. För att visa temat som det hittades, finns det fina utskjutningsavsnitt som ger anvÀndbar information om författaren.

Vad levererar detta verktyg exakt? Temat beskrivning, tagg, licens, en stor ruta med statistik om leverantören, ytterligare information om webbplatsen du sökte efter och en lista med plugins som verktyget kunde upptÀcka pÄ webbplatsen. Som en extra bonus upptÀcker verktyget ocksÄ barnteman.

ScanWP

ScanWP

ScanWP Àr ett annat webbaserat verktyg byggt för att upptÀcka temat och plugins som en WordPress-webbplats anvÀnder. Det ger ingen ytterligare information om temat, det berÀttar bara dess namn, URL, författare och ibland priset.

WP Theme Detector av Satori

WP Theme Detector av Satori

Den hÀr Àr förmodligen den mest minimalistiska av de verktyg som diskuteras hÀr. Det ger bara de vÀsentliga resultaten: ett temas namn, dess författare, beskrivning, version samt den direkta lÀnken till temat officiella sida. Det berÀttar ocksÄ om ett barns tema anvÀnds och returnerar specifika felmeddelanden om den skannade webbplatsen anvÀnder ett helt anpassat tema eller inte anvÀnder WordPress alls.

Verktyget fungerar Àven pÄ webbplatser som anvÀnder CSS-minifierings-plugins som BWP Minify som snedvrider temat stilformat.

Vinnaren?

Att sÀtta ihop alla saker, det mest effektiva verktyget som vi hittade var WordPress Theme Detector. Förutom att upptÀcka alla teman, erbjuder den en massa anvÀndbar information om det sökta objektet, inklusive författarinformation och nÄgra plugins som Àr aktiva pÄ webbplatsen. Det kan ocksÄ se skillnaden mellan ett barns tema och förÀldern.

Vilket tema Àr ett bra alternativ, att returnera korrekta svar för varje webbplats, men det kan inte rÀkna ut om ett tema Àr ett barns tema eller inte.

Sist men inte minst, ScanWP kÀnner till sina grejer vÀldigt bra och erbjuder dig en trevlig lista som innehÄller temat och ett begrÀnsat antal plugins som en webbplats anvÀnder.

Bonusmetoder

Utvecklarmetoden

Jag kallade den hĂ€r ”utvecklarmetoden” eftersom det Ă€r sĂ„ utvecklare undersöker webbplatser. För dem Ă€r att göra detta som att kopiera och klistra in. Men det Ă€r inte sĂ„ komplicerat, sĂ„ du kan förmodligen ta reda pĂ„ det Ă€ven om du inte Ă€r en utvecklare.

Den hĂ€r gĂ„ngen behöver du inga verktyg, du behöver bara gĂ„ till en webbplats, högerklicka pĂ„ sidan och vĂ€lj Visa sidkĂ€lla. Eller sĂ„ kan du helt enkelt trycka pĂ„ CTRL + U. Sidans kod kommer att visas i en ny flik och allt du behöver göra Ă€r att söka efter “wp-innehĂ„ll / teman” med hjĂ€lp av CTRL + F. Du hittar namnet pĂ„ temat skrivet i varje enskild rad som innehĂ„ller denna exakta fras.

sidkÀlla för att se ett WordPress-temanamn

Temanamn i sidfoten

Det hÀr alternativet Àr det enklaste men det fungerar inte hela tiden. Varje webbplats har vanligtvis sidfotkrediter, nÀmner plattformen och (ibland) temat den anvÀnder. SÄ innan du anvÀnder metoderna ovanifrÄn bör du först titta pÄ sidans sidfot eftersom svaret du behöver kan vara dÀr.

sidfotnotering om WordPress-temat