6 bÀsta WordPress-plugins för YouTube-utgivare

6 bÀsta WordPress-plugins för YouTube-utgivare

Är du en YouTube-utgivare? Undrar du vilka Ă€r de bĂ€sta WordPress-pluginsna för YouTubers? I den hĂ€r artikeln har vi handplockat nĂ„gra av de bĂ€sta WordPress-pluginsna för YouTube-utgivare. Dessa plugins hjĂ€lper dig att förbĂ€ttra visningen av dina YouTube-videor pĂ„ din WordPress-webbplats, vilket garanterar mer anvĂ€ndarengagemang pĂ„ din webbplats.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

1. YouTube Channel Gallery

För att bÀdda in en YouTube-video i WordPress mÄste du kopiera och klistra in videon URL. Vad hÀnder om vi sa till dig att du automatiskt kan visa senaste videor frÄn din YouTube-kanal pÄ din webbplats i en fin gallerivy?

Installera och aktivera plugin-programmet YouTube Channel Gallery. Vid aktivering kan du gÄ till Utseende »Widgets för att dra och slÀppa widgeten YouTube Channel Gallery i sidofÀltet.

Du kan ocksĂ„ lĂ€gga till ditt YouTube-kanalgalleri i ett WordPress-inlĂ€gg eller en sida med kortkoden [Youtube_Channel_Gallery user=”wpbeginner”].

Se till att ersÀtta WPBeginner med ditt eget kanalnamn. För mer detaljerade instruktioner, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du visar senaste videor frÄn YouTube-kanalen i WordPress.

2. Spela in och ladda upp YouTube-videor frÄn WordPress

Visste du att du kan spela in och ladda upp dina videor direkt frÄn WordPress. Du kan anvÀnda YouTube Upload Widget-plugin för att spela in en video med din webbkamera direkt frÄn din WordPress-webbplats och ladda upp den direkt till YouTube.

Se den hÀr guiden om hur du spelar in och laddar upp YouTube-videor direkt frÄn WordPress för mer information.

FÄnga och ladda upp YouTube-videor frÄn WordPress

3. LÀgg till miniatyrbild för YouTube-videor

MÄnga populÀra nyhetssidor visar en miniatyrbild av sina videoklipp pÄ förstasidan pÄ sina webbplatser. NÀr en anvÀndare klickar pÄ bilden tas de till ett WordPress-inlÀgg som innehÄller YouTube-videon.

Det Àr enkelt att visa miniatyrer för dina YouTube-videor. Allt du behöver göra Àr att installera och aktivera insticksprogrammet Video Thumbnails.

En förhandsgranskning av videominiatyrbilder som WordPress-bilder

Vid aktivering, gÄ till InstÀllningar »Videominiatyrer för att konfigurera plugin. De flesta alternativ finns ganska sjÀlvförklarande och standardinstÀllningarna skulle fungera för de flesta webbplatser. NÀr du har sparat dina instÀllningar kan du helt enkelt klistra in en YouTube-video-URL i valfritt WordPress-inlÀgg och plugin genererar automatiskt videominiatyren tillsammans med att stÀlla in den som utvald bild för inlÀgget.

För mer detaljerade instruktioner, ta en titt pÄ steg för steg-handledning om hur du lÀgger till miniatyrer för YouTube-videor i WordPress.

4. LÀgg automatiskt upp videor frÄn YouTube till WordPress

Om du bÀddar in dina YouTube-videor till din WordPress-webbplats finns det nÄgra enkla verktyg som kan hjÀlpa dig att automatisera processen.

Det första verktyget Àr ett plugin som heter Automatic YouTube Video Posts som lÄter dig automatiskt skapa ett nytt WordPress-inlÀgg som innehÄller YouTube-videon sÄ snart du publicerar videon pÄ din YouTube-kanal.

LÀgg upp YouTube-videor automatiskt som WordPress-inlÀgg

Det andra verktyget Àr en webbaserad tjÀnst som heter IFTTT (om detta dÄ det). Det lÄter dig skapa ett recept som automatiserar hela processen Ät dig. Kolla in vÄr handledning om hur man automatiskt skapar WordPress-inlÀgg frÄn YouTube-videor med IFTTT.

5. TillÄt inbÀddning av YouTube-video i WordPress-kommentarer

WordPress anvÀnder oEmbed-protokoll för att bÀdda in innehÄll frÄn tredje partstjÀnster som YouTube, Vimeo, Twitter, etc. Detta lÄter dig bara klistra in webbadressen för ett objekt och WordPress kommer automatiskt att bÀdda in det Ät dig.

Som standard Àr oEmbed endast aktiverat för WordPress-inlÀgg och sidor. Genom att installera oEmbed i Plugin för kommentarer kan du ocksÄ aktivera den hÀr funktionen för kommentarer.

Dina anvÀndare kan helt enkelt klistra in webbadressen till en video för att dela den i kommentarer. För detaljerad information, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du lÀgger till videor och mer i WordPress-kommentarer med oEmbed.

6. LĂ€gg till en YouTube-prenumerationsknapp

NÀr mÀnniskor tittar pÄ videor pÄ din webbplats kanske du vill ge dem alternativ för att prenumerera pÄ din YouTube-kanal direkt. Installera och aktivera plugin-programmet YouTube Subscribe Button. Vid aktivering mÄste du besöka Utseende »Widgets och dra widgeten Prenumerera pÄ YouTube till ett sidofÀlt.

YouTube Prenumerationsknapp widgetinstÀllningar

Ange sedan ditt kanalnamn eller ID, vÀlj layout och tema. För nÀrvarande finns tvÄ layouter normala och fulla. Med den fullstÀndiga layouten kommer prenumerationsknappen ocksÄ att visa din YouTube-avatar. Det finns tvÄ fÀrgscheman ljusa och mörka att vÀlja mellan.

YouTube-prenumerationsknapp i WordPress-sidofÀltet

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att introducera nÄgra nya WordPress-plugins för YouTube-utgivare. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄra andra anvÀndbara YouTube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.