6 skÀl till varför vi bytte bort frÄn Livefyre

Livefyre Comment Spam

NÀstan exakt ett Är frÄn i dag bestÀmde vi oss för att göra en stor förÀndring pÄ vÄr webbplats och körde Livefyre Kommentarsystem för att ersÀtta WordPress-standardkommentarerna. Det var en produkt som vi blev kÀr i frÄn början, och vi skapade en bra relation med folket i företaget. TyvÀrr, med vÄr senaste översyn, fattade vi beslutet att skilja oss frÄn Livefyre. MÄnga av vÄra anvÀndare har bett oss att göra en detaljerad artikel om den nya designen och förÀndringarna. Den vanligaste frÄgan vi fick varför bytte vi frÄn Livefyre. I den hÀr artikeln kommer vi att ge dig lite inblick i beslutet att byta frÄn livefyre och ÄtergÄ till standard WordPress-kommentarer.

Varför vi först blev kÀr i Livefyre

Livefyre erbjöd kommentarer i realtid, “reducerade” skrĂ€ppost pĂ„ grund av registreringskrav, integrerade med sociala medier och förde tillbaka konversationen till webbplatsen. Livefyre tillĂ„ts ocksĂ„ inloggning med facebook, twitter etc. Tanken pĂ„ att minska serverbelastningen lĂ„g ocksĂ„ bakom oss. Allt som lĂ„ter bra, men nĂ€r vĂ„r webbplats vĂ€xte sĂ„g vi att vi stötte pĂ„ nĂ„gra problem.

Vad hÀnde?

1. Kommentarer i realtid

Vi gillade verkligen funktionen i realtidskommentarer eftersom vi kunde ha nÄgra bra chattliknande samtal i vÄra kommentarer. Det var den bÀsta upplevelse som vi nÄgonsin sett frÄn kommentarer. Kommentarer i realtid blev dock svÄrare att mÄttliga. Spammare insÄg att de bara var en enda registrering frÄn att fÄ alla sina kommentarer godkÀnda pÄ vÄr webbplats.

Tillbaka till punkten. SÄ vi befann oss att stÀda upp mÄnga av dessa kommentarer regelbundet. Vissa skulle till och med komma undan vÄra ögon och stanna kvar i flera mÄnader tills en anvÀndare ser det och rapporterar det som SPAM. En av anledningarna till att vi höll den hÀr funktionen igÄng medan vi modererade dessa kommentarer var att anvÀndarens lÀnk pekades pÄ deras livefyre-profil snarare Àn deras faktiska webbplats. SÄ vi lÀnkade inte ut till dÄliga stadsdelar. Detta slutade nÀr Livefyre bestÀmde sig för att lansera en ny funktion som gjorde det möjligt för anvÀndare att lÀgga till sina egna webbplatslÀnkar och ge webbplatsförlag INGEN KONTROLL över detta alternativ. Vi började se en ökning av SPAM-kommentarer, sÄ vi inaktiverade snabbt realtidsfunktionen (vilket var det viktigaste som lockade oss till Livefyre i första hand).

2. Gilla SPAM

En av de saker som sÄlde oss till idén var att registreringskrav minskar skrÀppost. Det var helt fel. Livefyre har en funktion som heter Like. Som uppenbarligen skapades med stora avsikter. Systemet missbrukas dock kraftigt. LÄt oss förklara processen. Alla registrerade livefyre-anvÀndare kan gilla en kommentar om de hÄller med om vad som sÀgs. NÀr en anvÀndare gillar en kommentar dyker deras avatar bredvid kommentaren med en direkt bakÄtlÀnk till anvÀndarens webbplats. För att inte tala om att det Àr en DO-FOLLOW-bakÄtlÀnk. Nedan följer en skÀrmdump frÄn sjÀlva Livefires blogg dÀr du kan se Like SPAM i verk.

Livefyre som SPAM

I exemplet ovan Àr denna spammare inte sÄ smart. Han anvÀnder standard mystery man avatar. Spammarna pÄ vÄr webbplats var smartare. De hade sina logotyper som avatar. SÄ du skulle se ett fÀrgstarkt gÀng mini-ikoner som lÀnkades till spammiga SEO-webbplatser, kreditkortserbjudandesidor etc. Vissa kanske inte tror att det hÀr Àr en riktig sak, men detta hÀnder. Nedan följer en av anvÀndarnas profil som vi rapporterade till Livefyre för nÀstan en mÄnad sedan.

Livefyre som Spammer-profil

Inga ÄtgÀrder har vidtagits hittills. Spammarens profil Àr fortfarande aktiv eller verkar Ätminstone aktiv (eftersom den Àr synlig). Nu antingen Àlskar den hÀr killen verkligen varje kommentar han lÀser, eller sÄ Àr de en spammare. Vi vÀljer att tro det senare. Tro oss inte, kolla in den lÀnk som nÀmns i hans profil, det Àr en adsense gÄrdswebbplats.

Nu tÀnker du vad vi beskrivit ovan Àr dÄligt. Det vÀrsta Àr att det inte finns nÄgon anmÀlan om vem som gillade vad pÄ din webbplats. Det finns inget sÀtt för dig att veta vem som SPAMMAR din webbplats. Det enda sÀttet att ta reda pÄ Àr om en anvÀndare rapporterar det till dig, eller om du av misstag gÄr till ett av dina Àldre inlÀgg och mÀrker detta.

NÀr vi fick reda pÄ att vi var offer för Like SPAM pÄ mÄnga artiklar genom hela webbplatsen (och förmodligen mer som vi inte visste om) visste vi att vi var tvungna att byta direkt. Vi kÀnde oss hjÀlplösa och utom kontroll. En av nackdelarna med att inte Àga ditt innehÄll.

3. Socialt samtal

Socialt samtal Àr ett mycket trevligt alternativ som Livefyre erbjuder. Du kan vÀlja att ta in dina konversationer frÄn Twitter och Facebook till artikeln. I teorin lÄter detta bra, men det har Ànnu inte fullÀndats. Vi sÄg mÄnga irrelevanta kommentarer frÄn Twitter. Det Àr en bra idé, det behöver bara mer perfektion och ett bÀttre filter. Vi försökte den hÀr funktionen pÄ vÄr webbplats och den fungerade inte sÄ bra som den borde ha gjort.

4. Moderering

NÀr vi valde att anvÀnda Livefyre hade vi intrycket av att det fanns en tvÄvÀgskommunikation mellan Livefyre och din WordPress-databas. Vilket skulle innebÀra att du kan anvÀnda WordPress-moderering för att godkÀnna, ta bort eller svara pÄ kommentarer. Det var inte sant. Det verkade fungera för oss i början, men nyligen slog det tillbaka. Vi uppdaterade Livefyre-pluginet, och plötsligt hade vi hundratals kommentarer i vÀntan pÄ moderering. Visade att alla kommentarer vi redan hade modererat var tillbaka (och markerade som vÀntande). Inte sÀker pÄ vad som hÀnde dÀr. Vi kontaktade Livefyre support och fick svaret:

Det lÄter som om du försöker moderera kommentarer frÄn WordPress Dashboard, som vi inte stöder för tillfÀllet, dvs Àndringar i din dashboard synkroniseras inte med Livefyre.

Vi Àr sÀkra pÄ att det fungerade tidigare. Kom inte ihÄg vilken version uppgradering det var, men det verkade störa saker. Pratade med en god vÀn Mitch Canter (@studionashvegas), och han sa att det ocksÄ fungerade pÄ hans webbplats. Han sa att det fortfarande fungerar för honom. SÄ vi Àr inte helt sÀkra pÄ vad som gick fel, men ÀndÄ fick vi hundratals kommentarer att gÄ igenom och moderera om.

Vi fick höra att för att detta ska fungera mÄste vi moderera kommentarerna med Livefyre Moderation Panel. Det fanns en hel del anledningar till varför vi absolut inte gillade panelen livefyre frÄn början.

Ingen massmoderering – Om du vill ta bort flera kommentarer eller markera dem som skrĂ€ppost finns det inget sĂ€tt att göra det enkelt. Du mĂ„ste göra det individuellt. Detta Ă„terstĂ„r att vara problemet Ă€ven i deras NYA grĂ€nssnitt. DĂ„lig individuell moderering – Att helt enkelt radera en kommentar krĂ€ver tvĂ„ klick. Det ena Ă€r beslutet att ta bort och sedan ange skĂ€let att ta bort det. Detta kan bli trĂ„kigt. Detta Ă„terstĂ„r att vara problemet i deras NYA grĂ€nssnitt. Ingen kontroll över kommentarer – NĂ€r vi fattade beslutet att byta fanns det inget alternativ att redigera anvĂ€ndarens kommentar. Detta gjorde det svĂ„rare att tillĂ€mpa riktlinjer för kommentarer. Till exempel lĂ€mnar nĂ„gon en bra kommentar, men avslutar en signaturlĂ€nk (som vi inte tillĂ„ter). Vi mĂ„ste antingen acceptera kommentaren som den Ă€r eller radera den. Detta fixas i deras nya grĂ€nssnitt. Du kan nu redigera kommentarer. Att svara Ă€r ett SMÄR – För en webbplats som vĂ„r hittar vi ofta ett behov av att svara pĂ„ kommentarer. Det finns inget enkelt sĂ€tt att göra detta. Du kommer att se kommentaren i livefyre moderationspanel. Du mĂ„ste öppna artikeln dĂ€r du kan se kommentaren som vĂ€ntande. GodkĂ€nn det och svara sedan dĂ€rifrĂ„n. Detta gör Livefyre-moderationspanelen ganska vĂ€rdelös. I WordPress-backendmoderering finns det en riktigt cool funktion som heter Svara och godkĂ€nn. SĂ„ du kan svara pĂ„ kommentaren utan att nĂ„gonsin öppna en ny flik / ett fönster för inlĂ€gget.

5. Formateringsproblem

Vi mÀrkte att Livefyre lade till ytterligare CSS som kommentarerstext för vissa anvÀndare. Det mÄste vara ett slags anvÀndarproblem eftersom det bara hÀnde en handfull, men vi vÀrdesÀtter alla vÄra anvÀndare. Inte sÀker pÄ om detta har ÄtgÀrdats eller inte.

En annan sak som vi mÀrkte var att det var ont att lÀgga till radbrytningar i din kommentar. SÄ vi skulle försöka svara till nÄgon och klistra in en lÀnk. Men Livefires automatiska formatering skulle bli av med dem. Ibland orsakade Àven lÀnkarna att brytas, sÄ vi mÄste lÀgga till extra mellanslag mellan lÀnken och texten efter det. Det största problemet var att nÀr du skriver kan du anvÀnda Skift + Enter, och det kommer att visa dig att radbrytningen var dÀr. Se bilden nedan:

Livefyre Line Breaks

6. Inte en rÀttvis kompromiss

NÀr vi bestÀmde oss för att anvÀnda Livefyre gjorde vi nÄgra kompromisser. Vi gav upp nÄgra möjligheter att fÄ andra coola funktioner som Livefyre tillhandahöll. Men efter att ha anvÀnt Livefyre under en lÀngre period och sett nackdelarna kÀnde vi att vi inte gjorde en rÀttvis kompromiss. LÄt oss utarbeta lite.

Ingen anpassad styling

Vi var vÀl medvetna om detta nÀr vi bytte till Livefyre. NÀr du anvÀnder ett skript frÄn tredje part förlorar du kontrollen över en del av stylingen. För nÀrvarande matchar vÄr kommentarsdesign temat och det ser vackert ut. Med Livefyre hade vi inte kontroll över utseendet lika mycket. De har inte alternativet vitmÀrkning tillgÀngligt för allmÀnheten. Vi tror dock att denna tjÀnst tillhandahÄlls för företagskunder.

Ingen leadgenerering frÄn kommentarer

Vi visste att nÀr vi vÀl bytt till Livefyre skulle vi förlora möjligheterna att generera lead frÄn kommentarformulÀret. Vi gjorde omdirigeringar av kommentarer för första gÄngen anvÀndare och gav anvÀndarna möjlighet att prenumerera pÄ nyhetsbrevet frÄn kommentarerna. Vi pratade med Livefyre-teamet om att lÀgga till detta. Slutsatsen var att det inte finns nÄgon ENKEL lösning. Lösningen de föreslog var att det finns ett API tillgÀngligt som vi kan anvÀnda för att ansluta till deras system och samla e-postmeddelanden om anvÀndaren markerade kryssrutan. Det fanns inget möjligt sÀtt att göra omdirigering av kommentarer.

VÄrt lags tankeprocess gick lite sÄ hÀr:

För att vi ska kunna anvÀnda den hÀr plattformen och fÄ de funktioner vi vill ha mÄste vi bygga den sjÀlv. Det finns ett helt bra kommentarsystem pÄ plats som Àr mycket lÀttare att arbeta med. Det finns mÄnga plugins redan tillgÀngliga. Beslutet var enhÀlligt.

Tredjepartsregistrering

Återigen var vi medvetna om detta nĂ€r vi registrerade oss för att anvĂ€nda Livefyre. Vi visste att vi mĂ„ste krĂ€va att vĂ„ra anvĂ€ndare registrerar sig med en tredjepartstjĂ€nst “Livefyre” för att kommentera vĂ„r webbplats. Vi trodde att det var till det bĂ€sta för vi kommer att ha meningsfulla samtal och andra tillagda funktioner. Alla WordCamps vi deltog i, vi hade alltid nĂ„gra anvĂ€ndare som kom fram och klagade pĂ„ kommentarsystemet. Vi har ocksĂ„ fĂ„tt mĂ„nga e-postmeddelanden om det. Folk hade problem med att kommentera bakom en brandvĂ€gg, vissa kĂ€nde bara att deras frihet att kommentera WPBeginner var förlorad. Ja, för nĂ„gra mĂ„nader sedan lade Livefyre till gĂ€stkommentarer som en funktion. Men det uppmuntrar fortfarande anvĂ€ndare att registrera sig med Livefyre efterĂ„t. Detta var inte heller en rĂ€ttvis kompromiss. Vi sviker vĂ„ra anvĂ€ndare. MĂ„nga av dem slutade kommentera. FĂ„ skulle kommentera via e-post för att meddela oss om vi gjorde ett misstag etc. Detta var verkligen en besvikelse för oss. NĂ„gra av dessa anvĂ€ndare sa att de gĂ€rna skulle registrera sig för att kommentera om de registrerade sig för WPBeginner. Men vi krĂ€vde att de skulle registrera sig med en tredje part. Vi pratade med Livefyre om detta. De har ett företags-API som lĂ„ter dig behĂ„lla din egen anvĂ€ndarbas. All anvĂ€ndardata skulle vara din. Integrationsprocessen verkade emellertid inte lika rakt framĂ„t. Kom inte ihĂ„g det hela, men i grund och botten skulle vi behöva skapa en separat bbPress- eller BuddyPress-databas för att hĂ„lla alla anvĂ€ndare. Det lĂ€t bara för förvirrande. Vi valde att inte gĂ„ vidare med det.

Vid den tiden lÀt dessa kompromisser inte vara en stor sak jÀmfört med alla coola funktioner som vi fick med Livefyre. Men som tiden gick kunde vi se en tydligare bild frÄn vÄr erfarenhet.

SĂ„ vad nu?

Tja, vi har bytt tillbaka till det inbyggda WordPress-kommentarsystemet. FÄ anvÀndare mailade oss och frÄgade vad vi anvÀnder för att lÀgga till inloggningen med Twitter / Facebook-alternativ som du ser nedan. Vi anvÀnder en kombination av tvÄ plugins (av samma författare @ otto42) som heter Simple Twitter Connect och Simple Facebook Connect.

Uppdatering 12 oktober 2012: Vi blev av med bÄde inloggningsalternativ för Twitter och FB frÀmst för att vi sÄg att folk inte anvÀnde det lika mycket. Att bli av med dem har en betydande inverkan pÄ belastningstiderna. Vi skulle hellre ha webbplatsen snabbare för majoriteten :)

Vi har trĂ€ffat och pratat med mĂ„nga anvĂ€ndare som Ă€lskar att anvĂ€nda Livefyre. Även om det inte passade rĂ€tt för vĂ„r webbplats Ă€r du vĂ€lkommen att prova sjĂ€lv. Vi vill höra dina tankar om Livefyre. Om du har en Ă„sikt kan du kommentera nedan.