6 tips för att skapa en redaktionskalender för mördare i WordPress

6 tips för att skapa en redaktionskalender för mördare i WordPress

Att driva en blogg krÀver liknande disciplin som du behöver för att driva ett företag. Du mÄste hitta Àmnen att skriva om, schemalÀgga inlÀgg, hantera flera författare och mer. Allt detta organisationsarbete kan göras mycket lÀttare i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig 6 tips för att skapa en redaktionskalender för mördare i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

1. Skapa en redaktionskalender

PĂ„ WPBeginner och alla vĂ„ra webbplatser anvĂ€nder vi Edit Flow för att hantera vĂ„rt redaktionella arbetsflöde. Det Ă€r gratis WordPress-plugins med fantastiska funktioner för att hantera en blogg med flera författare. Även om du kör en enda författarwebbplats kan du Ă€ndĂ„ anvĂ€nda plugin-programmet för att upprĂ€tthĂ„lla ett korrekt arbetsflöde.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Edit Flow. Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ Redigera flöde i ditt WordPress-administrationsfÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till Edit Flows redaktionella instrumentpanel dÀr du ser olika funktioner i plugins och deras konfigurationsinstÀllningar.

Redigera Flows redaktionella instrumentpanel

Edit Flow levereras med en visuell redaktionskalender, anpassade inlÀggsstatus, e-postmeddelanden, redaktionella kommentarer och metadata, berÀttelsebudget och anvÀndargruppsfunktioner. För att lÀra dig mer om hur du anvÀnder det, se vÄr guide om hur du kan förbÀttra ditt redaktionella arbetsflöde i WordPress.

2. Besluta om ett inlÀggsschema

Konsekvens Àr viktigt för din bloggs tillvÀxt. Genom att publicera samtidigt kan dina lÀsare veta exakt nÀr de ska komma tillbaka.

Du kan ocksÄ utvÀrdera din analys för att se vad som Àr den mest trafikerade tiden pÄ din webbplats och bestÀmma ditt bokningsschema dÀrefter.

Nu om ditt inlÀggsschema Àr i en konstig tidszon, eller av nÄgon anledning inte kan vara dÀr för att trycka pÄ publiceringsknappen, sÄ har WordPress ryggen.

WordPress har en schemalÀggningsfunktion som gör att du kan schemalÀgga inlÀgg lÄngt i förvÀg. Ta en titt pÄ vÄr guide om hur du schemalÀgger inlÀgg i WordPress.

SchemalÀgga inlÀgg pÄ WordPress

3. BlÀddra bland idéer

En av de vanligaste frÄgorna frÄn smÄföretag Àr hur man hittar nya idéer för blogginlÀgg? Det finns mÄnga verktyg som du kan anvÀnda för att fÄ idéer om inlÀgg. Ett av vÄra favoritverktyg för att hitta nya inlÀggsidéer Àr Twitter-sökning.

AnvÀnd Twitter Search för att hitta inlÀggsidéer

Med sin enorma anvÀndarbas Àr Twitter konversationsnavet pÄ webben. Sök efter dina produkter, bransch eller nyckelord relaterade till ditt företag och du kommer att se tusentals mÀnniskor prata om en eller annan sak. MÄnga av dessa tweets kommer att vara frÄgor som du kan svara pÄ i ett blogginlÀgg pÄ din webbplats.

Googles nyckelordsverktyg Àr förmodligen det mest anvÀnda verktyget för inlÀggsidéer. Logga bara in med ditt Google-konto och sök efter nyckelord relaterade till din nisch. Googles nyckelordsverktyg kommer att börja ge förslag baserat pÄ liknande nyckelord och visar ocksÄ sökvolymen.

NÄgra andra vanliga tekniker inkluderar att göra listor med vanliga frÄgor om dina produkter eller tjÀnster och skriva blogginlÀgg som svarar pÄ dem. AvlÀgsna nÄgra vanliga myter i din bransch, intervju klienter, kollegor, kollegor, gör listor över anvÀndbara bloggar, resurser och sociala mediekonton att följa. Skriv om ditt företags unika försÀljningsstÀllen och ge anvÀndarna en titt bakom kulisserna i ditt företag.

Du kan ÄteranvÀnda den hÀr strategin sÄ mÄnga gÄnger du vill Äterge en oÀndlig lista över blogginlÀggsidéer. Kom ihÄg att alla Àmnen kan ÄteranvÀndas med ny information och uppdateringar.

4. AnvÀnd poststatus och redaktionella metadata för att stÀlla in deadlines

Med Edit Flow kan du skapa anpassade inlÀggsstatus och lÀgga till redaktionella metadata i inlÀgg. AnvÀnd dessa funktioner för att lÀgga till nya artikelidéer som tonhöjder. Tilldela dessa artiklar till ditt team och anvÀnd sedan redaktionella metadata för att stÀlla in tidsfrister för dessa artiklar.

Skapa en ny anpassad poststatus

Detta förbÀttrar inte bara ditt arbetsflöde utan gör ocksÄ att din redaktion kan samarbeta. Att följa artiklarna som pÄgÄr förbÀttrar kvaliteten pÄ artiklarna samtidigt som rimliga tidsfrister faststÀlls

5. Skriv rader och anteckningar

NÀr du lÀgger till en idé att arbeta med senare, se till att inkludera all information du har i Ätanke tillsammans med din artikelhöjd.

Ibland glömmer du vilka nyckelord eller idéer du ska fokusera pÄ i en artikel. AnvÀnd rader och rubriker för att ge din artikel en översikt.

AnvÀnda redaktionella kommentarer för att lÀmna anteckningar om ett inlÀgg

AnvÀnd redaktionella kommentarer för att lÀmna anteckningar med dina artikelidéer, sÄ författaren som arbetar med den kan se vad du tÀnkte och följa instruktionerna. Redaktionella kommentarer hjÀlper dig ocksÄ att granska en artikel nÀr den Àr redo att publiceras för att se till att den tÀcker de Àmnen du tÀnkte pÄ.

6 Uppdatera och upprepa

FortsÀtt anvÀnda dessa tips och upprepa dem för alla dina blogginlÀgg. Du kommer snart att mÀrka hur smidigt din blogg gÄr. Dessa tips finns för att köra ett trevligt redaktionellt arbetsflöde pÄ din blogg. Du kommer att lÀra dig om nya tips och verktyg lÀngs vÀgen, implementera dem i din redaktionella process.

Kom ihÄg att mÄlet Àr att göra det lÀttare för dig att skapa anvÀndbart och anvÀndbart innehÄll för din blogg. Om ett redaktionellt tips blir ett hinder för att producera bra innehÄll, sluta gÀrna anvÀnda det.

Vi hoppas att dessa tips hjÀlpte dig att skapa en redaktionskalender för mördare i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om hur du hanterar innehÄllsförlopp.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.