6 tips för att skriva spÀnnande blogginlÀggstitlar som fÄr fler klick

6 tips för att skriva spÀnnande blogginlÀggstitlar som fÄr fler klick

Om du vill att folk ska lÀsa ditt innehÄll och klicka pÄ din blogg i Googles sökresultat Àr det viktigt att lÀra sig att skriva fÀngslande blogginlÀggstitlar.

Lyckligtvis finns det flera bÀsta metoder som du kan anvÀnda för att skapa rubriker för att fÄ ut det mesta av dina titlar. NÀr du skapar noggrant kan dina inlÀggstitlar ta din blogg till nÀsta nivÄ nÀr det gÀller att locka lÀsare.

I slutet av detta inlÀgg fÄr du en bÀttre förstÄelse för varför titlar pÄ blogginlÀgg Àr viktiga. Du lÀr dig ocksÄ sex tips för att förbÀttra dina rubriker. LÄt oss hoppa in!

Vikten av blogginlÀggstitlar

Första intryck Àr viktiga, och dina blogginlÀggstitlar Àr dina lÀsares första intryck av din blogg. Du kan ha vÀrdefullt lÄngformat innehÄll i varje inlÀgg du skriver, men det spelar ingen roll om ingen nÄgonsin lÀser dem.

Titlar Àr det som gör det möjligt för lÀsare att hitta dina inlÀgg och fÄ dem att klicka igenom för att lÀsa mer. Att skapa rubriker som fÄngar besökarnas uppmÀrksamhet och vÀcker deras nyfikenhet kommer att uppmuntra dem att hÄlla sig lÀngre och komma tillbaka för mer.

Dessutom spelar titlar en viktig roll i sökmotoroptimering (SEO). En noggrant utformad rubrik kommer att innehÄlla element som hjÀlper dig att placera dig högre pÄ sökmotors resultatsidor (SERP). Detta kan hjÀlpa till att fÄ mer organisk trafik till din webbplats.

Hur man skriver bÀttre titlar för dina blogginlÀgg (6 tips)

En ideal titel innehÄller en blandning av konkret information, spÀnnande tips om vad inlÀgget innehÄller och kvaliteter som sökmotoralgoritmer gillar. Att strÀva efter att uppnÄ en balans mellan dessa element ger klickbara, optimerade blogginlÀggstitlar.

1. BerÀtta för lÀsarna vad de kan förvÀnta sig (och leverera det) för att förhindra förvirring

Internet Àr fullt av innehÄll, vilket kan leda till överbelastning av information för lÀsarna. NÀr hundratals resultat kommer upp för sina söktermer pÄ Google, har de inte tid att lÀsa varje artikel pÄ resultatsidan.

LÀsarna vill veta vad de gÄr in pÄ innan de klickar pÄ en rubrik, varför du vill att din ska tydligt ange vad dina inlÀgg handlar om. DÄ ska ditt innehÄll leverera vad dina blogginlÀgg har lovat, sÄ att dina lÀsare inte kÀnner att de har slösat bort sin tid.

Ta den hÀr Buzzfeed-artikeln, till exempel:

Alla som klickar pÄ rubriken kan kÀnna sig sÀkra pÄ vad de gÄr in pÄ. MÀnniskor som inte Àr intresserade av vet att de inte behöver lÀsa lÀngre, medan de som fÄr exakt vad de letar efter genom att klicka igenom: trailern, slÀppdatumet och nÄgra kommentarer om den kommande sÀsongen.

Försök att vara specifik nĂ€r du skriver dina titlar. En vag rubrik som “Big Little Lies sĂ€song 2” skulle vara mindre effektiv Ă€n exemplet ovan eftersom det inte lovar nĂ„gra fördelar för lĂ€saren. Att berĂ€tta för lĂ€sarna att förvĂ€nta sig att trailern och slĂ€ppdatum kommer att fĂ„ dem upphetsade.

2. Dela en berÀttelse sÄ att lÀsarna vill veta mer

Alla Ă€lskar en bra historia. Om dina blogginlĂ€ggstitlar kan förmedla en utan att ge för mycket bort, kommer de sĂ€kert att fĂ„nga lĂ€sarnas ögon. Även om de bara Ă€r löst intresserade av Ă€mnet kan en lĂ€sare vara villig att klicka pĂ„ en rubrik bara för att lĂ€ra sig vad som hĂ€nde.

TÀnk pÄ den senaste rubriken:

En rubrik om en prÀst som rÀddade reliker frÄn Notre Dame Fire med hjÀlp av en mÀnsklig kedja.

Om titeln hade varit nĂ„got som “Relics Saved from Notre Dame Fire” skulle inlĂ€gget troligen inte fĂ„ lika mycket uppmĂ€rksamhet. För tillfĂ€lligt intresserade lĂ€sare finns allt de behöver veta i rubriken – relikerna Ă€r sĂ€kra.

Men i sjĂ€lva rubriken introduceras en hjĂ€lte och detaljer om hans heroiska handlingar lovas. Även om lĂ€sarna vet att relikerna Ă€r sĂ€kra kan de vara intresserade av att veta mer om denna centrala karaktĂ€r och den mĂ€nskliga kedjan som hjĂ€lpte honom att rĂ€dda artefakterna.

Att skriva dessa typer av rubriker krÀver noggrant eftertanke. Du vill inte ge för mycket bort, men du vill ocksÄ dela tillrÀckligt för att dra lÀsare in. Försök att introducera en viktig karaktÀr eller ett objekt och dela lite om varför de Àr viktiga.

3. Ge anvÀndbar information som löser ett problem

Som du kanske vet av personlig erfarenhet anvÀnder mÀnniskor ofta sökmotorer för att hitta information om hur man gör saker. MÀnniskor har problem och internet har lösningar. Om dina artiklar innehÄller lösningar pÄ vanliga problem bör du se till att titlarna pÄ blogginlÀgget Äterspeglar detta.

HÀr Àr till exempel nÄgra rubriker frÄn wikiHow:

Exempel pÄ inlÀggstitlar frÄn wikiHow-huvudsidan.

Observera att de alla börjar med “Hur man gör.” Detta Ă€r inte bara ett stilistiskt val frĂ„n webbplatsens sida. Sökare anvĂ€nder ofta termer som “hur”, “varför” och “vad” nĂ€r de letar efter information i sökmotorer, vilket gör dessa titlar idealiska för topp tio platser pĂ„ SERP.

Det Àr en gedigen strategi att optimera dina blogginlÀggstitlar för att söka med hjÀlp av dessa termer. Att visa att du har en lösning pÄ ett problem gör din blogg till en vÀrdefull resurs för lÀsare.

4. AnvÀnd siffror och statistik för att ge tydlighet

MĂ„nga innehĂ„llsskapare pĂ„ nĂ€tet har noterat att inkludering av siffror eller statistik i rubrikerna ger mer trafik. Det Ă€r svĂ„rt att faststĂ€lla varför, men det kan vara överklagandet i siffrorna för tydlighet. Om en rubrik lĂ€ser “25 söta bilder av kattungar” vet du vad du Ă€r ute efter.

HÀr Àr ett bÀttre exempel frÄn Buzzfeed:

En artikelrubrik frÄn Buzzfeed om stressiga tv-scener.

Siffror Ă€r ett snabbt sĂ€tt att ge lĂ€sarna en uppfattning om hur lĂ€nge ett inlĂ€gg kommer att vara – i det hĂ€r fallet, Ă„tminstone tillrĂ€ckligt lĂ€nge för att lista 31 scener frĂ„n TV-program. De kan ocksĂ„ vĂ€cka lĂ€sarnas nyfikenhet. MĂ€nniskor kanske inte vill lĂ€sa en artikel om stressiga stunder i TV-program, men de kanske vill veta hur mĂ„nga av dessa 31 scener de har sett.

Medan du verkligen inte vill börja fylla nummer i var och en av dina blogginlÀggstitlar, Àr det klokt att anvÀnda dem dÀr det Àr vettigt. Om du ska erbjuda nÄgon typ av lista i ditt inlÀgg Àr det enkelt att lÀgga till ett nummer i rubriken för att öka dina chanser att fÄ fler klick.

5. Inkludera ditt valda sökord sÄ att din titel rankas bra

Titlar Àr en nyckelfaktor i dina inlÀggs SEO. Till att börja med Àr din titel och din metabeskrivning alla potentiella lÀsare som ser dina inlÀgg pÄ SERP. Det Àr viktigt att dessa element Àr optimerade för att fÄ lÀsarna att klicka igenom till hela artikeln.

Det Àr dock ocksÄ viktigt att din titel innehÄller det nyckelord du vill att ditt inlÀgg ska rankas efter. Ta detta Buzzfeed-inlÀgg:

En Buzzfeed-blogginlÀggstitel om Beyonces dokumentÀr Homecoming.

Vi kan inte vara exakta pĂ„ vilka nyckelord Buzzfeed riktade in sig hĂ€r, men vi kan gissa ganska bra att det var nĂ„got som liknar “Beyonces dokumentĂ€r för hemkomst”. Visst nog, den hĂ€r artikeln gör det till den första Googles resultatsidan för söktermen:

Googles resultatsida för sökningen "beyonces hemkommande dokumentÀr".

Enligt Moz spelar titlar fortfarande en roll i SEO. Att inkludera dina sökord, sÀrskilt mot början av dina blogginlÀggstitlar, kan hjÀlpa ditt innehÄll att rankas bÀttre för relaterade sökningar. Om du anvÀnder ett SEO-plugin som Yoast SEO, kommer du att mÀrka att detta Àr ett vanligt förslag.

6. Optimera rubriklÀngden för lÀsbarhet och SEO

En annan titelrelaterad aspekt av SEO Ă€r titelns lĂ€ngd. Titlar som Ă€r för korta riskerar att sakna den information som behövs för att fĂ„ bĂ„de sökmotorer och lĂ€sare. Å andra sidan kan lĂ€sare tappa intresset för lĂ„nga titlar.

Dessutom passar lÄnga titlar inte inom den teckenbegrÀnsning som stÀllts in för SERP. Om dina blogginlÀggstitlar Àr för breda kan lÀsarna inte ens se hela rubriken nÀr du surfar i sökresultaten.

HÀr Àr nÄgra blogginlÀggstitlar frÄn vÄr egen webbplats:

NÄgra av blogginlÀggets titlar frÄn ThemeIsle

Även om det Ă€r svĂ„rt att stĂ€lla in en definierad teckenbegrĂ€nsning för rubriker, Ă€r det i allmĂ€nhet bĂ€st att hĂ„lla dem runt 60 tecken lĂ„nga. Detta bör ge dig tillrĂ€ckligt med utrymme för att ge tillrĂ€cklig information för att locka lĂ€sare, men Ă€ndĂ„ förbli lĂ€sbar (men det finns alltid undantag).

Börja skriva bÀttre bloggtitlar idag!

Lockande, optimerade rubriker Àr en viktig ingrediens för varje framgÄngsrik blogg. Hobbyister och yrkesverksamma kommer att dra nytta av att skriva spÀnnande blogginlÀggstitlar som Àr utformade för att rankas bra bland sökmotorer.

Kom ihÄg dessa tips för att skapa bÀttre titlar nÀr du arbetar med ditt nÀsta blogginlÀgg:

    BerÀtta för lÀsarna vad de kan förvÀnta sig (och leverera det) för att förhindra förvirring. Dela en berÀttelse sÄ att lÀsarna vill veta mer. Ge anvÀndbar information som löser ett problem. AnvÀnd siffror och statistik för att ge tydlighet. Inkludera ditt valda sökord sÄ att din titel rankas bra. Optimera rubriklÀngden för lÀsbarhet och SEO.