7 gratis SEO-verktyg för WordPress för att öka din Google-ranking 2020

7 gratis SEO-verktyg för WordPress för att öka din Google-ranking 2020

Sociala medieplattformar kan begrÀnsa organisk tillvÀxt för att gynna betalda annonser eller till och med försvinna helt, men sökmotoroptimering (SEO) Àr en strategi du alltid kan lita pÄ! De gratis SEO-verktyg som anges i den hÀr guiden hjÀlper dig att optimera din WordPress-webbplats pÄ olika sÀtt.

Nyheten Ă€r att det inte finns nĂ„got behov av att lyssna till SEO-sĂ€ljare av ormolja, speciellt nĂ€r det finns sĂ„ mĂ„nga utestĂ„ende gratis SEO-verktyg som kan ha en positiv inverkan pĂ„ din ranking – sĂ„ lĂ€nge du Ă€r villig att ta lite tid att lĂ€ra sig deras ins och outs.

I det hÀr inlÀgget har vi samlat en samling av sju gratis SEO-verktyg för WordPress (och annars) för att förbÀttra din Google-ranking, inklusive vÄra rÄd om hur de kan hjÀlpa dig att klÀttra uppför stegen till toppen av sökfrÄgorna. LÄt oss börja!

BÀsta gratis SEO-verktyg för WordPress

1. Pingdom hastighetstest

Pingdom Speed ​​Test Ă€r ett enkelt verktyg som gör att du kan mĂ€ta exakt hur lĂ„ng tid det tar att ladda din webbplats – ner till millisekunden. Ange bara webbadressen till webbplatsen du vill testa, vĂ€lj en av de tillgĂ€ngliga serverplatserna och luta dig sedan tillbaka i nĂ„gra sekunder medan den ger en detaljerad rapport.

Bortsett frÄn lasthastigheter, kommer Pingdom ocksÄ att jÀmföra hur din webbplats staplar ihop med deras databas och arkiverade tester och ge dig en lista över prestationsinsikter som du kan genomföra för att förbÀttra dina mÀtvÀrden:

En lista över resultatinsikter för att öka din Google-ranking.

Nu kanske inte bryr mig för mycket om hur snabbt din webbplats laddas sÄ lÀnge den Àr tillrÀckligt snabb, men sökmotorer gör det. SÄ om du vill öka din Google-rankning kan det till och med vara biljetten att komma dit om du rakar nÄgra millisekunder frÄn din sidhastighet.

NÀr det gÀller WordPress finns det mÄnga sÀtt att förbÀttra dina sidhastighetstider, och vi tÀckte nyligen tio av dem i en tvÄdelad serie: och.

2. KWFinder

Med KWFinder kan du söka efter detaljerad information om specifika nyckelord. Allt du behöver göra Ă€r att ange ett nyckelord i sökfĂ€ltet, klicka pĂ„ “Sök nyckelord” och vĂ€nta nĂ„gra sekunder tills KWFinder berĂ€knar dina resultat.

KWFinder-rapporter visar hur populÀrt sökordet du söker efter, hur populariteten för det sökordet har förÀndrats över tiden och relaterade nyckelord som du kanske vill övervÀga:

Varje nyckelord som listas fĂ„r ocksĂ„ betyget “NyckelordsvĂ„righet” eller “KD”. Detta berĂ€knas frĂ„n Link Profile Strength med hjĂ€lp av ett system skapat av Mangools, skaparen av KWFinder. Nyckelord rankas pĂ„ en skala frĂ„n 0-100, dĂ€r 0 Ă€r minst svĂ„rt och 100 Ă€r det svĂ„raste. KD Ă€r markerad i rött, gult eller grönt sĂ„ att du snabbt kan se vilka nyckelord som Ă€r lĂ€tta att rangordna.

KWFinder erbjuder premiumplaner, men besökare pÄ KWFinder-webbplatsen kan söka efter tvÄ nyckelord per dag utan att registrera sig. Du kan ocksÄ registrera dig för en gratis plan med upp till fem sökord per dag. Detta Àr mer Àn tillrÀckligt för att passa behoven hos de flesta smÄföretagssajter.

3. Chrome DevTools

En skÀrmdump av startsidan för Chrome Developer Tools.

Chrome DevTools Àr en serie webbutvecklings- och felsökningsverktyg inbyggda direkt i Chrome-webblÀsaren. De inkluderar en elementpanel (som gör att du kan manipulera webbplatsens CSS och se hur förÀndringarna ser ut i realtid), en konsol som ger dig diagnostik i realtid och ett nÀtverksavsnitt med insikter om webbplatsens prestanda, bland mÄnga andra .

VÄrt frÀmsta intresse ligger dock i Chrome DevTools som Àr dedikerade till att tillhandahÄlla sidprestanda och inlÀsning av hastighet. För att fÄ tillgÄng till dessa gratis SEO-verktyg mÄste du först installera Google Chrome och sedan gÄ till den webbplats du ska testa. Högerklicka var som helst pÄ sidan, vÀlj alternativet och vÀlj en gÄng dÀr, klicka pÄ fliken. Slutligen trycker du pÄ knappen för att börja ditt första test:

En skÀrmdump av Chrome Developer Tools Network-fliken.

NÀr testet Àr klart fÄr du en lista över varje enskild begÀran till webbplatsen och hur lÄng tid det tog att slutföra, samt en total laddningstid. Den hÀr listan visar vilka element som behöver optimeras, men de vanliga misstÀnkta brukar vara bilder, CSS och JavaScript. Vi behandlade bildoptimering i en tidigare artikel, och bÄde CSS och JavaScript kan ocksÄ enkelt hanteras genom att trycka pÄ ett lÀmpligt plugin till tjÀnsten.

4. Alexa

Gratis SEO-verktyg - Alexa-hemsida

NÀr vi hÀnvisar till Alexa mÄste vi göra en Ätskillnad mellan dess kostnadsfria tjÀnst och dess förstklassiga marknadsföringsstack, som bara erbjuder en kort gratis provperiod. Eftersom vi pratar om gratis SEO-verktyg kommer vi att fokusera pÄ det förra och hur det kan hjÀlpa dig att förbÀttra din Google-ranking.

Alexa hÄller reda pÄ din webbplats globala och landsomfattande rangordning med hjÀlp av egna algoritmer tillsammans med historisk data, vilket gör att du kan se hur din prestation utvecklas över tiden. Det bryter ocksÄ ner lÀnderna som dina besökare kommer frÄn, vilket Àr anvÀndbart ur ett geografiskt inriktat perspektiv:

En skÀrmdump av fördelningen av besökare per region.

Viktigast av allt kommer du att visas en grov översikt över dina mest effektiva sökord i sökmotorer. Med hjÀlp av dessa data kan du dechiffrera innehÄllet som fungerar bra och sedan anvÀnda informationen för att antingen schemalÀgga fler relaterade inlÀgg för din WordPress-blogg, förstÀrka lÄga artister med bÀttre innehÄll eller helt enkelt dra tillbaka luddiga nyckelord.

5. Googles sökordsplanerare

En skÀrmdump av Googles sökordsplanerars startsida.

Med Google Keyword Planner kan du fÄ sökvolymdata och historiska trender för de sökord du vÀljer, analysera hur mycket konkurrens det finns för dem och dissekera information om relaterade nyckelord ordnade efter relevans:

Ett exempel pÄ Googles sökordsplanerare i aktion.

Med den hÀr informationen i handen kan du snabbt vÀlja högpresterande sökord och bygga dina WordPress-inlÀgg runt dem. Dessa nyckelord kan ocksÄ anvÀndas tillsammans med Yoast SEO-plugin för att förbÀttra din Google-ranking.

6. Google Trender

En skÀrmdump frÄn Google Trends hemsida.

Google Trends Àr ett kraftfullt gratis SEO-verktyg i sig, men det lyser nÀr det anvÀnds tillsammans med Googles sökordsplanerare.

Medan planeraren gör det möjligt för dig att identifiera potentiella framtida nyckelord för ditt innehÄll, ger Google Trends dig hÄrda data om sökordsintressen med hjÀlp av Googles stora databas med sökhistorik. Du kan till och med anvÀnda verktyget för att jÀmföra intresset för flera nyckelord samtidigt och dela upp de regioner som de Àr mest relevanta för:

En jÀmförelse mellan tvÄ sökningar med Google Trends.

Historiska trender kan vara en inflytelserik faktor nÀr man bestÀmmer sökords livskraft. Visste du till exempel att intresset för WordPress-teman vanligtvis toppar varje Är runt januari och februari? En skicklig WordPress-bloggare skulle lyssna pÄ dessa uppgifter och schemalÀgga en temarundring runt den tiden.

7. Nyckelord överallt

Keywords Everywhere Àr ett gratis tillÀgg för Chrome och Firefox som integreras direkt med Google Search, Google Analytics, eBay och andra större webbplatser för att visa nyckelordsinformation i realtid. I denna artikel kommer vi att fokusera pÄ hur sökord överallt integreras med Google Sök.

Varje gÄng du söker efter nÄgot pÄ Google presenterar Keywords Everywhere dig tvÄ listor med nyckelord: en lista med automatiskt genererade relevanta nyckelord och en lista med nyckelord som ocksÄ söks av personer som googlar samma sak. Sökvolymer, CPC (kostnad per klick) och konkurrensnivÄer visas ocksÄ.

Nyckelord Överallt Ă€r sĂ€rskilt bra för alla som hanterar en WordPress-blogg eftersom du kan anvĂ€nda den för att skapa idĂ©er för fokusnyckelord. Detta gör det lĂ€ttare för dig att vĂ€lja SEO-vĂ€nliga artikelidĂ©er frĂ„n början, snarare Ă€n att försöka tvinga ett olĂ€mpligt sökord till en idĂ© du redan har skrivit om.

Slutsats om de bÀsta gratis SEO-verktygen

För att öka din Google-ranking behöver du tĂ„lamod och uthĂ„llighet. Du kommer inte att se resultat över natten, Ă€ven om du gör allt korrekt. Med detta sagt, om du bevĂ€pnar dig med dessa kostnadsfria SEO-verktyg – och har en vilja att se jobbet igenom och vĂ€lja rĂ€tt sökord – kan det bara vara en tidsfrĂ„ga att nĂ„ den eftertraktade platsen pĂ„ första sidan. LĂ„t oss sammanfatta de sju verktygen:

  Pingdom hastighetstest: För att analysera webbplatsens hastighet.
  KWFinder: Ett enkelt sÀtt att bedöma hur svÄrt det blir att rangordna efter nyckelord som du Àr intresserad av och vilka alternativa sökord som kan vara lÀttare att rangordna efter.
  Chrome DevTools: För att fÄ mer detaljerad prestandadata.
  Alexa: Perfekt för allroundrankning och nyckelordsinformation.
  Googles sökordsplanerare: Ett bra verktyg för att undersöka nyckelord.
  Google Trender: Ett enkelt verktyg för att förfina dina sökord med hjÀlp av historiska trender.
  Nyckelord överallt: Ett bra verktyg för att hitta sökord naturligt nÀr du surfar pÄ nÀtet.