7 kommersiella WordPress-plugins / tjÀnster som hjÀlpte mig att utveckla mina bloggar

7 kommersiella WordPress-plugins / tjÀnster som hjÀlpte mig att utveckla mina bloggar

WordPress Àr en fenomenal plattform. Det finns massor av gratis plugins, teman, resurser dÀr ute som hjÀlper dig att vÀxa din blogg. Det finns ocksÄ massor av kommersiella (betalda) plugins / tjÀnster som hjÀlper dig att vÀxa din blogg ocksÄ. Hur vet du nu vad du verkligen behöver? Det enda sÀttet Àr frÄn erfarenhet. Jag har anvÀnt WordPress sedan 2006 och lÀrde mig mycket av min erfarenhet. Om du verkligen Àr konservativ nÀr det gÀller att spendera som jag sjÀlv, kommer du att hitta den hÀr listan till hjÀlp. Jag har sammanstÀllt en lista med 7 kommersiella plugins eller tjÀnster som hjÀlpte mig att vÀxa min blogg.

Obs! Den hÀr listan Àr tillÀmplig för anvÀndare med en egen WordPress-blogg.

WordPress-vÀrd

Det finns sÄ mÄnga leverantörer av webbhotell dÀr ute. Vilken ska du vÀlja? Jag var vÀrd hos mÄnga webbhotellföretag fram till 2007 dÄ jag snubblade över till en leverantör som kallades HostGator. Nu Àr jag vÀldigt konservativ (billig) oavsett hur mycket pengar jag tjÀnar. Jag fick en babyplan och lade alla mina sidor pÄ den. Visade sig att det inte rÀckte. Nu var jag inte redo att uppgradera. Jag köpte ytterligare 2 babyplaner och sprider mina webbplatser. Kom ihÄg att det stÄr UNLIMITED bandbredd och utrymme. Tja, det Àr obegrÀnsat om du Àr liten, men om dina webbplatser tar mycket serverbelastning, tvingar de dig att uppgradera. Jag höll min vÀrdrÀkning lÄg sÄ lÀnge som möjligt. Sedan nÀr de berÀttade för mig att jag hade för mÄnga webbplatser pÄ mina babyplaner, flyttade jag Àntligen till deras ÄterförsÀljarhosting (delad hosting pÄ mellannivÄ). Nu i stÀllet för att ha tre babyplaner hade jag ett ÄterförsÀljarkonto med alla webbplatser dÀr. NÀr jag vÀl börjat se högre trafik flyttade jag upp till en VPS. Nu kör vi en dedikerad server som driver mina bloggar. Det Àr ungefÀr fem Är sedan jag anvÀnde detta företag och jag har inte blivit besviken Àn. Det bÀsta med min upplevelse var att jag inte sÄg stora nedgÄngar alla gÄnger jag uppgraderade. Det var nÀstan inget arbete involverat frÄn min sida. Deras stöd Àr mycket hjÀlpsamt och snabbt. Jag har anvÀnt livechatten och ringt bÄda. Men nu hÄller jag vanligtvis fast med telefonen för snabba förfrÄgningar. Jag tycker att alla tycker att livechatt Àr bekvÀmt, sÄ de anvÀnder alla det. Detta gör telefonsupporten mycket snabbare.

Nu försöker folk anklaga mig för att jag sĂ€ljer HostGator eftersom de erbjuder bra affiliate-provision. Men sanningen Ă€r att jag har rekommenderat HostGator sedan dag 1. Anledningen till att det Ă€r min första rekommendation Ă€r att jag ANVÄNDER dem. WPBeginner och List25 körs bĂ„da pĂ„ HostGator.

Jag kunde till och med övertyga min vÀn och berömda bloggare, John Chow, att byta nÀr han började ha problem med sin vÀrd. Han Àlskar verkligen supporten och kvaliteten pÄ hosting.

Jag har nÄgra HostGator-kuponger om du planerar att registrera dig.

Sammanfattning: VÀlj en leverantör som kan hjÀlpa dig att skala. Om jag hade valt ett annat webbhotell som bara erbjuder delad hosting och inget mer. DÄ mÄste jag byta företag. Jag gillar att arbeta med samma grupp mÀnniskor om jag kan (lita pÄ problem). Det finns avancerade hanterade lösningar dÀr ute, men de begrÀnsar dig till 1 domÀn eller xx, xxx sidvisningar / mÄnad. Det Àr definitivt inte nÄgot som en ny bloggare har rÄd med.

SĂ€kerhetskopiering

SĂ€kerhetskopior Ă€r en sak som varje bloggare / webbansvarig borde ha. Om du uppdaterar din webbplats dagligen bör du ha dagliga sĂ€kerhetskopior. Om din webbplats Ă€r riktigt stor och fĂ„r mĂ„nga kommentarer bör du övervĂ€ga att ha sĂ€kerhetskopior nĂ„gra gĂ„nger om dagen. Nu sĂ€ger jag INTE att nĂ„got dĂ„ligt kommer att hĂ€nda. Jag sĂ€ger att det KAN hĂ€nda. Jag har alltid varit anal om att skydda vĂ„ra data och behĂ„lla sĂ€kerhetskopior bara om nĂ„got hĂ€nder. För alla kan jag av misstag rensa bort saker (japp, jag har gjort det förut – sĂ„ hĂ€r lĂ€rde jag mig). Under en god tid litade jag alltid pĂ„ att hĂ„lla allt pĂ„ min dator sĂ„ organiserad som möjligt. Det enda jag anvĂ€nde var WP-DB Backup. Det Ă€r en gratis lösning, den sĂ€kerhetskopierar min databas och skickar den till ett Gmail-konto. Jag har alla filer pĂ„ min dator (ingenting kan gĂ„ fel). Du Ă€r DÖD FEL. Vad sĂ€gs om ett hĂ„rddiskfel? Ja, igen tack och lov nĂ€r min hĂ„rddisk misslyckades var min webbplats helt funktionell. Jag hoppade snabbt pĂ„ bĂ„ten med BackupBuddy som sĂ€kerhetskopierar hela min webbplats i molnet (hĂ€r Ă€r en handledning för BackupBuddy). Det fungerade bra, men nackdelen var att vi bara gjorde en sĂ€kerhetskopia om dagen (Obs! Du kan göra flera sĂ€kerhetskopior om dagen som pĂ„pekas i kommentaren av en av vĂ„ra anvĂ€ndare). Att göra en sĂ€kerhetskopia per dag kan vara ett problem om du har flera författare som samtidigt arbetar med olika inlĂ€gg varje dag. Att förlora allt sitt hĂ„rda arbete slösar bort tid i vĂ„rt slut. Jag bestĂ€mde mig Ă€ntligen för att gĂ„ med i VaultPress-revolutionen. Startad av Matt Mullenweg (WordPress-grundare) och hans team (Automattic) visste jag att jag kunde lita pĂ„ dessa killar. Att köra VaultPress har gett mig en sinnesro eftersom jag vet att min blogg sĂ€kerhetskopieras i realtid och att den Ă€r SÄKER. För att inte nĂ€mna, det Ă€r helt problemfritt. Allt du behöver göra Ă€r att placera din API-nyckel och lĂ„ta magin hĂ€nda. För att ge dig ett exempel, titta pĂ„ skĂ€rmdumpen frĂ„n aktiviteten nĂ€r jag skrev det hĂ€r inlĂ€gget:

Yup för 8 sekunder sedan. SÄ varje ord som jag skriver hÀr sÀkerhetskopieras pÄ en molnserver. Om jag nÄgonsin behöver fixa nÄgot har jag mina fullstÀndiga sÀkerhetskopior dÀr (plugins, bilder, databas osv.).

Content Delivery Network (CDN)

NĂ€r mina bloggar började fĂ„ mycket trafik, ökade det serverbelastningen och sĂ€nkte dĂ€rmed platserna lite. LĂ„ngsamma webbplatser pĂ„verkar din sökmotorrankning och Ă€r dĂ„ligt för anvĂ€ndarupplevelsen. Mycket i tid kontaktades jag av sĂ€ljteamet pĂ„ MaxCDN. Det var som bara en annan försĂ€ljningsnivĂ„, men av nĂ„gon anledning hade den en personlig touch. Jag undersökte vad som Ă€r ett CDN. Det fanns en massa tekniska nördar dĂ€r ute som jag inte förstod. SĂ„ jag bestĂ€mde mig för att ringa deras team. De förklarade saker för mig, och vi började bra. Ända sedan jag implementerade MaxCDN har jag inte tittat tillbaka. Mina webbplatser Ă€r snabbare och det hĂ„ller vĂ„r serverbelastning lĂ„g. För dem som undrar vad som Ă€r ett CDN och varför du behöver det, kolla in den infografik som jag skapade.

Jag har anvÀnt den hÀr tjÀnsten ett tag nu, och jag kan berÀtta för dig att de hÀr killarna Àr fantastiska. Jag har trÀffat företagets VD (Chris Ueland), marknadschef (David Henzel) och andra teammedlemmar. De har blivit stora vÀnner (utanför arbetet). Jag vet att jag Àr i goda hÀnder.

Om du anvĂ€nder kupongen “wpbeginner” sparar du $ 10. Mitt rĂ„d skulle vara att spendera $ 30 efter kupongrabatt för 1 TB bandbredd. Du ser automatiskt en skillnad i laddningstiden. Om du Ă€r en mindre webbplats kan 1TB till och med hĂ„lla dig i ett Ă„r. Förutom att din webbplats kommer att bli mycket snabbare.

FormulÀr

Varje blogg behöver ett kontaktformulÀr. Vissa behöver mer avancerade formulÀr (som leadgenereringsformulÀr, klientformulÀr etc.). Under den lÀngsta tiden anvÀnde jag plugins som cFormsII eller Contact Form 7 (bÄda gratis). De var mycket svÄra att underhÄlla och stÀlla in. Lyckligtvis började jag se rekommendationer frÄn detta plugin som heter Gravity Forms nÀr jag surfar pÄ Twitter. Jag frÄgade och köpte sedan utvecklarlicensen. Jag kan sÀga att detta plugin har sparat mig sÄ mycket tid och pengar att det Àr otroligt. Inte bara anvÀnde jag det för att skapa enkla kontaktformulÀr utan jag anvÀnde det för att skapa avancerade leadgenereringsformulÀr. Heck, nyligen anvÀnde jag det för att skapa ett donationsformulÀr för en ideell organisation.

Gravity Forms Ă€r ett MÅSTE-plugin för att skapa formulĂ€r. Drag-drop-grĂ€nssnittet hjĂ€lper verkligen. HĂ€r Ă€r en Gravity Forms Coupon.

E-post nyhetsbrev

Om du har bloggat i mer Ă€n nĂ„gra mĂ„nader har du redan hört att pengarna finns i listan. Alla försöker bygga enorma e-postlistor och skicka ut nyhetsbrev (Vad, varför och hur man gör ett e-postbrev). Jag har anvĂ€nt bĂ„de Aweber och MailChimp (tvĂ„ ledande leverantörer). Nyligen har jag rekommenderat MailChimp mer och mer för nya anvĂ€ndare. Anledningen Ă€r enkel. De erbjuder GRATIS konto för upp till 2000 prenumeranter. Återigen, om du Ă€r kostnadskonservativ eller har lĂ„g budget, vill du fĂ„ maximal nytta. SĂ„ du kan fĂ„ ett gratis MailChimp-konto och börja betala nĂ€r du har nĂ„tt 2000 prenumeranter (förhoppningsvis kommer du att tjĂ€na pengar för att ha rĂ„d med det dĂ„). MailChimp Ă€r lite strĂ€ngare Ă€n Aweber nĂ€r det gĂ€ller avregistreringsfrekvensen. SĂ„ om du har ungefĂ€r 100 prenumeranter och 2 personer prenumererar, kommer de att skicka en varning för att du har en prenumerationsfrekvens pĂ„ över 1%.

Annonshantering

De flesta bloggare tjÀnar pengar pÄ bannerannonser av nÄgot slag. Under 2008 köpte jag ett plugin för annonshantering som heter OIO Publisher. Jag har anvÀnt det sedan dess för att hantera annonser pÄ mina bloggar. Det lÄter mÀnniskor köpa annonser direkt via din webbplats, betala via PayPal eller andra alternativ, sedan verifierar det om betalningen kom igenom. Om det gjorde det, ger det dig möjlighet att godkÀnna det eller avvisa det. Om du godkÀnner det kommer det att visa annonser pÄ din webbplats. Beroende pÄ utgÄngsdatumet upphör annonsen automatiskt. Om annonsören har en Äterkommande prenumeration med dig, ser den till att betalningen mottogs. Om det inte Àr sÄ informerar det dig om det och tar bort annonserna. För att vara Àrlig Àr det en mycket smart plattform. Nu kan den till och med sÀlja annonser via eCPM. Om du vill eliminera mellanman och helt enkelt sÀlja annonser rekommenderar jag starkt att du fÄr OIO Publisher. Jag betalade för det en gÄng och jag har redan fÄtt över 500 gÄnger.

OptinMonster

MÀnniskor frÄgar mig hela tiden om vad jag anvÀnder för popup-fönstren i lightbox, eller plugin-sidans plugins etc. Svaret pÄ det Àr OptinMonster. Jag skapade detta plugin eftersom alla andra pÄ marknaden var lÄngsamma, buggiga och hade fruktansvÀrt stöd. OptinMonster Àr en pÀrla för marknadsförare. Om du vill bygga eller utveckla din e-postlista Àr detta ett mÄste-plugin. Kolla in min fallstudie om hur jag anvÀnde OptinMonster för att öka mina e-postprenumeranter med 600%. HÀr Àr en lÀnk till en OptinMonster-kupong om du vÀljer att köpa den.

Alla plugins eller tjÀnster jag har nÀmnt ovan har hjÀlpt mig att vÀxa min blogg. Jag anvÀnder för nÀrvarande alla de produkter som nÀmns ovan och jag Àlskar dem. Det finns affiliate-lÀnkar i artikeln, sÄ om du köper nÄgot fÄr jag en provision. Men mina rekommendationer skulle inte förÀndras Àven om det inte var nÄgon kommission inblandad. Du kan frÄga alla som trÀffat mig personligen, och jag har rekommenderat samma produkter (nÀr det inte finns nÄgon lÀnk att klicka). Vad tycker du om produkterna ovan? Skulle gÀrna se en diskussion pÄ gÄng.