8 bÀsta jQuery-handledning för WordPress-nybörjare

8 bÀsta jQuery-handledning för WordPress-nybörjare

jQuery hjÀlper dig att skapa interaktiva, anvÀndarvÀnliga och vackra webbplatser. För de med lite CSS- och HTML-kunskap lÄter jQuery komplicerat, men med lÀttanvÀnda tutorials kan vem som helst lÀgga till snygga effekter pÄ sin webbplats. I den hÀr artikeln kommer vi att lista nÄgra av de bÀsta jQuery-sjÀlvstudierna för WordPress-nybörjare.

Med dessa sjÀlvstudier lÀr du dig inte bara hur du lÀgger till dessa snygga jQuery-skript till din WordPress-webbplats, men du fÄr ocksÄ en chans att lÀra dig jQuery lite och hur du anvÀnder den i WordPress. För absoluta nybörjare rekommenderar vi att du först tar en titt pÄ vÄr guide om hur du lÀgger till kodavsnitt i WordPress och hur du korrekt lÀgger till JavaScript och stilar i WordPress.

1. Hur man lÀgger till jQuery Tabber Widget i WordPress

Tabber-widget lÄter dig spara sidofÀlt genom att kombinera flera widgets till en enda widget med flikar. I den hÀr jQuery-sjÀlvstudien fÄr du lÀra dig hur du skapar en jQuery Tabber-widget som ett plugin som Àr lÀtt att Àndra och du kan anpassa det för att lÀgga till allt innehÄll du vill ha i flikar.

2. SÄ hÀr lÀgger du till en FAQ för jQuery-dragspel i WordPress

jQuery FAQ Accordion Menu

Vanliga frÄgor kan bli lÀngre och svÄra att lÀsa. I den hÀr jQuery-handboken visar vi dig hur du skapar en FAQ-sektion pÄ din webbplats med jQuery dragspel. Detta skapar en mycket bÀttre anvÀndarupplevelse eftersom anvÀndarna snabbt kan se frÄgorna utan att blÀddra för mycket.

3. Hur man lÀgger till en smidig rullning till toppeffekt i WordPress med jQuery

Smidig rullning till toppeffekt med jQuery

För webbplatser som publicerar lÄngformiga artiklar dÀr en anvÀndare behöver rulla mycket för att se hela innehÄllet, ger en knapp eller lÀnk för att skicka anvÀndare tillbaka till början av sidan en bÀttre anvÀndarupplevelse. I den hÀr handledningen visade vi dig hur du lÀgger till en back-to-top-knapp med mjuk rullningseffekt med jQuery.

4. Hur man lÀgger till jQuery-verktygstips i WordPress-kommentarformulÀret

LÀgga till jQuery-verktygstips i WordPress-formulÀret

Verktygstips kan anvÀndas för att ge anvÀndarna instruktioner eller anvÀndbar information nÀr de flyttar musen över till nÄgot element. I denna jQuery-handledning visar vi dig hur du lÀgger till verktygstips i ditt WordPress-kommentarformulÀr. Det ser inte bara vackert ut, det uppmuntrar ocksÄ dina anvÀndare att delta i diskussioner pÄ din webbplats.

5. Hur du gör dina videor lyhörda i WordPress med FitVids

Hur du gör dina videor lyhörda i WordPress med jQuery Fitvids plugin

NĂ€r du lĂ€gger till YouTube-videor pĂ„ din WordPress-webbplats Ă€r de inte lyhörda som standard. Även om ditt WordPress-tema Ă€r lyhört kommer videokontainern att snedvrida oproportionerligt och skapa dĂ„lig anvĂ€ndarupplevelse för anvĂ€ndare pĂ„ mindre enheter och skĂ€rmstorlekar. I den hĂ€r handledningen visar vi dig hur du anvĂ€nder Fitvids jQuery-plugin för att göra dina videor lyhörda i WordPress.

6. Hur man lÀgger till roterande vittnesmÄl i WordPress

Som titeln antyder visar vi dig i den hÀr handledningen hur du lÀgger till roterande vittnesmÄl pÄ din WordPress-webbplats. Mycket anvÀndbart nÀr du har vittnesmÄl pÄ din webbplats och du vill visa vittnesmÄl med snygg jQuery-effekt.

7. Hur man lÀgger till en bildpanelmeny i WordPress-teman

LĂ€gg till en bildpanelmeny i WordPress med jQuery

En skjutpanelmeny visas nÀr en anvÀndare klickar pÄ menyknappen pÄ din webbplats. I den hÀr handledningen lÀr du dig hur du skapar mobilvÀnliga bildpanelmenyer med jQuery.

8. SÄ hÀr lÀgger du till verktygstips i WordPress-teman

VittnesmÄl i jQuery Tooltip

I denna handledning visar vi dig hur du visar anvÀndarutlÄtanden i jQuery Tooltip. Den Àr baserad pÄ koden vi har anvÀnt pÄ sidan WPBeginner Videos. IstÀllet för att visa vittnesmÄl i blockcitat visar den vittnesmÄlstexten nÀr en anvÀndare tar muspekaren till anvÀndarfotoet.

Vi hoppas att du kommer att prova nÄgra av dessa jQuery-sjÀlvstudier pÄ din WordPress-webbplats. Förhoppningsvis kommer detta att fÄ dig att börja arbeta med jQuery och WordPress-teman. LÄt oss veta om det finns nÄgot specifikt jQuery-tips som du vill se implementerat i WordPress? För feedback och frÄgor vÀnligen lÀmna en kommentar.