8 beprövade metoder för att marknadsföra gamla inlÀgg i WordPress

Promote Old Posts in WordPress

Vill du öka din webbplatstrafik? En av de enklaste och smartaste metoden för att fÄ fler sidvisningar Àr att marknadsföra dina gamla vintergröna artiklar. I den hÀr artikeln visar vi nÄgra av de bÀsta sÀtten att marknadsföra gamla inlÀgg pÄ WordPress.

Men innan vi börjar, lÄt oss ta en titt pÄ varför det Àr viktigt att marknadsföra gamla inlÀgg.

Du ser att de flesta skriver ett blogginlÀgg, delar det en eller tvÄ gÄnger och sedan lÀmnar det att dö i bloggens arkivsida.

Varför lÄta all din tid, pengar och anstrÀngningar gÄ till spillo? Genom att marknadsföra Àldre relevanta artiklar kan du maximera din trafikpotential. HÀr Àr Ätta beprövade metoder för att marknadsföra gamla inlÀgg i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

1. Dela regelbundet dina gamla inlÀgg pÄ sociala medier

Dela automatiskt gamla WordPress-inlÀgg

De flesta av dina uppdateringar pÄ sociala medier ses av en brÄkdel av dina följare. FrÀmst för att det Àr sÄ mycket buller och inte alla Àr online samtidigt.

Det Àr dÀrför det rekommenderas att dela pÄ olika tidpunkter pÄ dagen. Plugin-programmet Revive Old Post delar automatiskt dina gamla inlÀgg pÄ sociala medianÀtverk som Twitter, Facebook och LinkedIn. Det sprider dina uppdateringar för olika tider sÄ att du kan maximera din exponering.

För detaljerade instruktioner se vÄr guide om hur du delar dina gamla WordPress-inlÀgg automatiskt.

2. Visa upp relaterade inlÀgg pÄ din blogg

Relaterade inlÀgg i WordPress

NÀr du besöker populÀra bloggar som TechCrunch, Mashable eller till och med WPBeginner kommer du att mÀrka att det finns relaterat innehÄll bredvid eller under varje artikel.

Om en anvÀndare har rullat ner för att lÀsa hela artikeln, Àr de engagerade. Med hjÀlp av ett relaterat inlÀggsprogram kan du ge dem möjlighet att utforska mer av din webbplats.

3. Visa dina populÀra inlÀgg

List25 visar populÀra inlÀgg

Det Àr sant att 20% av webbplatsens innehÄll fÄr 80% av din trafik. Vissa artiklar Àr helt enkelt mer populÀra Àn andra.

Varför inte fÄ mer trafik till dem? Du kan börja visa upp ditt mest populÀra innehÄll med nÄgra enkla klick. MÀnniskor som kommer till din webbplats Àr mer benÀgna att lÀsa vad mÄnga andra anvÀndare redan har tyckt intressanta.

HÀr Àr nÄgra bra populÀra inlÀggsprogram för WordPress som du kan anvÀnda.

4. Skapa bÀttre 404 sidor

404 Fel

De flesta WordPress-teman har en standardmall pÄ 404 sidor. En 404-sida visas nÀr en sida som anvÀndaren letar efter inte kan hittas.

Du kan anvÀnda denna möjlighet för att visa upp det viktigaste innehÄllet pÄ din webbplats och hÄlla den besökaren engagerad. Du kan ocksÄ lÀgga till ett sökformulÀr pÄ sidan sÄ att anvÀndarna kan hitta innehÄllet de letade efter.

HÀr Àr detaljerade instruktioner om hur du kan förbÀttra din 404-sidmall i WordPress.

5. BÀttre WordPress-sökning

FörbÀttra WordPress-sökfunktionen

Standardsökfunktionen i WordPress Àr ganska begrÀnsande, men du kan förbÀttra sökfunktionen. Det finns tvÄ vanliga metoder för det.

Den första Àr att anvÀnda Googles anpassade sökformulÀr för att ersÀtta WordPress-sökningen. Den andra metoden Àr att anvÀnda ett sökplugin som SearchWP.

BÄda dessa lösningar hjÀlper till att förbÀttra din WordPress-sökning.

6. Anpassade arkivsidor

Anpassad arkivsida som visar kategorier

Att skapa en anpassad arkivsida Àr ett av de bÀsta sÀtten att markera ditt gamla men ÀndÄ anvÀndbara innehÄll.

Du kan visa de mest populÀra artiklarna, de mest kommenterade inlÀggen, de senaste inlÀggen och sÄ vidare. Du kan till och med visa alla dina inlÀggskategorier / taggar, lÀgga till kompakta arkiv och inkludera ett sökformulÀr. Detta kommer att hjÀlpa mÀnniskor inte bara att hitta innehÄll utan kommer ocksÄ att hjÀlpa dem att förstÄ vad din blogg handlar om. Glöm inte att lÀgga till ett e-postregistreringsformulÀr pÄ sidan.

Du kanske ocksÄ vill kolla in WPBeginner-arkiv.

7. LĂ€nka gamla artiklar

Sammankoppla dina artiklar

Att bygga interna lÀnkar Àr en av de viktigaste SEO-strategierna. Du mÄste göra intern lÀnkning till en vana.

Det Àr till hjÀlp för anvÀndaren nÀr du lÀnkar till dina gamla inlÀgg nÀr det Àr relevant. MÀnniskor surfar pÄ nÀtet genom att klicka pÄ en lÀnk till en annan. Se till att det finns mÄnga egna lÀnkar för dem att klicka pÄ.

Kolla in vÄr guide om WordPress SEO-tips för nybörjare för mer SEO-rÄd.

8. LĂ€nka gamla artiklar i kommentarer

LÀnk till dina artiklar i kommentarer pÄ din blogg

NÀr du svarar pÄ anvÀndarkommentarer pÄ din egen blogg bör du försöka anvÀnda lÀnkar för att peka dem till andra artiklar pÄ din egen webbplats.

Det Àr inte nÄgot du bör tvinga, det Àr snarare viktigt att hÄlla det bakom dig, och du kommer att bli förvÄnad över hur mÄnga möjligheter som kommer att uppstÄ.

Detta skapar förtroende och ökar dina sidvisningar. Den hÀr lÀnken du lÀgger till kommer att stanna dÀr och alla framtida besökare med samma frÄga fortsÀtter att klicka pÄ den lÀnken.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att hitta nÄgra nya sÀtt att marknadsföra gamla inlÀgg pÄ din WordPress-webbplats. Du kanske ocksÄ vill se vÄr guide om 40 anvÀndbara verktyg för att hantera och vÀxa din WordPress-blogg.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.