8 marknadsföringsverktyg att använda på din WordPress-webbplats

8 marknadsföringsverktyg att använda på din WordPress-webbplats

En WordPress-webbplats utan marknadsf√∂ringsverktyg kommer alltid att vara som en krigare utan vapen … Du √§r redo att rocka, men du saknar det v√§sentliga.

När du har startat din webbplats måste du hitta ett sätt att göra den synlig på webben. På vilket sätt? Med tålamod och med rätt marknadsföringsverktyg:

Den enda! Det ger dig massor av insikter om de m√§nniskor som kommer till din webbplats och deras specifika beteende. Tack vare det h√§r verktyget kommer du att kunna sp√•ra m√•lgruppens handlingar p√• webbplatsen och l√§sa deras … tankar (?). Jag menar, f√∂rv√§nta mig p√• n√•got s√§tt vad de g√∂r.

F√∂r att vara mer specifik om vad du kan hitta med Google Analytics … ja, typ av allt. Med ett ord, statistik! S√•som det totala antalet anv√§ndare under en viss period, sidvisningar, sessioner och sidor per session, avvisningsfrekvens, sessionstider, popul√§raste inl√§gg / sidor, omvandlingar etc. Att k√§nna ditt folk √§r en guldgruva eftersom det tar dig n√§rmare din m√•l.

analysöversikt

Google Analytics är ett gratis verktyg och kan integreras med din WordPress-webbplats genom en enkel inbäddningskod från Google.

sendinblue

För posten, e-post fortfarande stenar när det gäller marknadsföring. E-post är en av de mest effektiva marknadsföringsstrategierna för att få människor att komma tillbaka till din webbplats.

Och SendinBlue? Den har en vänlig och lättanvänd instrumentpanel, där du noggrant kan förvara alla dina e-postutkast och användarlistor.

Du kan också använda den för att skicka ut din e-post för marknadsföring, e-post för transaktioner och till och med mobilmeddelanden.

N√§r du har skickat ett mejl f√•r du detaljerade rapporter och statistik s√• att du kan se vad som fungerar och vad som inte fungerar direkt. √Ėppna priser, klickfrekvenser, data om anv√§ndarengagemang … allt finns d√§r.

sendinblue

SendinBlue är ett betalt verktyg, men det levereras också med en gratis plan (upp till 300 e-postmeddelanden per dag = totalt 9000 e-postmeddelanden per månad och inga rapporter). Jag tycker att det är ett rimligt erbjudande att komma igång. Betalda planer börjar vid 7,37 USD / månad för 40 000 e-postmeddelanden (inga dagliga gränser + rapporter).

Yoast SEO är det mest populära WordPress-pluginet när det gäller sökmotoroptimering, och det är helt gratis. Egentligen är det en av de mest nedladdade WordPress-pluginsna någonsin.

Den levereras med tre viktiga inställningar för var och en av dina inlägg och sidor: titel, metabeskrivning och meta-nyckelord.

du seo

Och inte bara kan du skriva din anpassade text och nyckelord, men pluginet låter dig också veta hur svag eller stark optimeringen är.

Under huven tar det också hand om ett antal optimeringar som inte kräver din hjälp.

hubspot allt i en marknadsföring

Killarna på HubSpot har sitt eget WordPress-plugin med flera marknadsföringskrafter. De flesta verktygen ger dig en huvudfunktion, men det här pluginet har många: formulär, livechatt, popup-fönster och kontakthantering (CRM).

Så om du behöver lite av varje, installerar du bara den här så är du täckt. Med HubSpot kan du skapa och anpassa alla typer av formulär som registrering, kontakt, registrering av nyhetsbrev, nedladdning av e-bok, registrering av evenemang, plus mer moderna mallar kommer snart. När det gäller popup-fönster har du också några fina alternativ att välja mellan.

hubspot wordpress plugin-gränssnitt

När du har skapat ett formulär synkroniseras det automatiskt med det integrerade CRM-systemet så att du sedan kan ordna dina e-postlistor efter eget tycke. Dessutom kan du se hur varje kontakt interagerade med din webbplats och schemalägga automatiserade e-postmeddelanden baserat på denna statistik.

hubspot-marknadsförings-e-postmeddelanden

HubSpot All-In-One-Marketing erbjuder en drag-and-drop-byggare så att allt du skapar kan göras med minsta ansträngning via ett riktigt coolt och intuitivt gränssnitt. Plugin är gratis så att du själv kan se hur enkelt det är att arbeta med det.

Detta verktyg sparar mycket tid genom att automatiskt lägga upp dina artiklar på sociala medier.

Låt inte dina inlägg bara leva under en kort tidsperiod och glöm dem sedan. Revive Old Post kan ställas in för automatisk delning med konstanta intervaller.

återuppliva gamla inläggsinställningar

Du kan ställa in massor av saker om delningarna: intervallen mellan delningar, hur gammalt ska ett inlägg vara för att delas, hur många inlägg att dela dagligen och hur många gånger var och en ska delas, vilken typ av format artikeln borde ha när de publiceras och mer.

Den gratis versionen av plugin-programmet kan dela ditt innehåll till Twitter och Facebook. För att få ytterligare exponering РLinkedIn, Tumblr och Xing Рbehöver du proversionen.

återuppliva inställningarna

elementor marknadsföring

Elementor är förmodligen den mest populära visuella sidbyggaren för WordPress. Med detta plugin kan du skapa massor av layouter, mallar, formulär och målsidor som får din webbplats att se snygg ut.

Men ännu mer än så utvecklade killarna på Elementor sidbyggaren mot marknadsföringsändamål genom att implementera ny funktionalitet som kommer att öka din marknadsföring av innehåll, få fler konverteringar och öka ditt sociala engagemang.

Med Elementor kan du bygga (antingen från grunden eller med färdiga mallar) fantastiska dra-och-släpp-målsidor med uppmaning till handling, tilltalande popup-fönster för fler konverteringar och försäljning, alla möjliga former (t.ex. RSVP, nyhetsbrev prenumerationer eller presentationer), klibbiga staplar som alltid syns på rullning, skjutreglage med användarrecensioner och mer.

elementor popup-demo

Utöver det kan du integrera Elementor med alla marknadsföringsverktyg du gillar; de kommer att arbeta tillsammans sömlöst.

ab press optimizer

A / B-testning √§r en utm√§rkt metod f√∂r att f√∂rb√§ttra prestanda f√∂r en m√•lsida med. Oavsett om det √§r bes√∂kare vi pratar om, klick, konverteringar … A / B-test kan hj√§lpa dig med vilket m√•l som helst.

Och AB Press Optimizer är ett bra plugin som gör allt det. I grund och botten kan du ta två sidor och lägga dem mot varandra.

ab tryck

Pro-versionen börjar på $ 49, men det finns också en gratis version i WordPress-katalogen.

Hur fungerar det? Tja, du lägger till experiment enkelt genom att gå igenom en enkel inställningspanel. Namnge ditt experiment, lägg till en beskrivning, tidsperioden för testet och ställ in ett mål och webbadressen till sidan som du vill testa. Efter ett tag kommer pluginet att informera dig om resultaten.

canva

Canva är en DIY grafisk designplattform utvecklad med tanke på icke-designers. Inbäddad med ett intuitivt drag-in-drop-användargränssnitt tillsammans med ett massivt bibliotek med fördesignade mallar och gratis stockfoton, gör Canva det väldigt enkelt för alla att skapa professionell bildgrafik och effektivt förbättra sitt visuella innehåll.

canva ui

Det tillgodoser ett brett utbud av designtyper som blogginläggsgrafik, presentationer, digitala flygblad, brevpapper, reklamgrafik och så mycket mer. Du kan i princip skapa nästan alla visuella element du behöver för personliga eller professionella ändamål.

Användningen av plattformen är gratis och du behöver bara betala när du använder premiumelement. Observera att Canva har tusentals gratis designelement och bilder. Verktyget finns i följande format: för webben, för iPad och för iPhone.

* Det här inlägget innehåller anslutningslänkar, vilket innebär att om du klickar på en av produktlänkarna och sedan köper produkten får vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet så det kostar inget från din sida.