8 skÀl att konvertera din WordPress.com-blogg till WordPress.org

8 skÀl att konvertera din WordPress.com-blogg till WordPress.org

Det snabbaste sĂ€ttet att starta en gratis blogg Ă€r att registrera dig pĂ„ WordPress.com. MĂ„nga nya bloggare börjar pĂ„ det sĂ€ttet. Även om det Ă€r ett bra stĂ€lle att börja har WordPress.com flera begrĂ€nsningar som blir tydliga nĂ€r en blogg vĂ€xer. Om du vill övertrĂ€ffa dessa begrĂ€nsningar mĂ„ste du konvertera din WordPress.com-blogg till WordPress.org. I den hĂ€r artikeln visar vi dig 8 skĂ€l att konvertera din WordPress.com-blogg till WordPress.org.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

1. Plugins

Den verkliga kraften i WordPress kommer frÄn plugins, som gör att du kan göra nÀstan vad du vill med din webbplats. Det finns för nÀrvarande mer Àn 30 000 gratis plugins tillgÀngliga bara pÄ WordPress.org-förvaret. Tusentals betalda plugins Àr ocksÄ tillgÀngliga frÄn olika andra kÀllor.

Du kan installera frÄn tusentals plugin-program som endast Àr tillgÀngliga för WordPress.org-webbplatser som Àr egna

Med plugins kan du göra vad du vill, till exempel skapa e-postlista, skapa en e-handelsbutik och mer.

NÀr vi sÀger nÄgot menar vi vad som helst. Om du kan tÀnka dig en cool funktion att lÀgga till pÄ din WordPress.org-webbplats, Àr det en stor chans att nÄgon redan har skapat ett plugin för att göra just det.

Kolla in listan över fantastiska plugins som vi anvÀnder pÄ WPBeginner i vÄr ritning.

2. Teman

Tusentals teman Àr tillgÀngliga för WordPress.org-webbplatser

WordPress.com erbjuder en begrĂ€nsad uppsĂ€ttning teman som du kan installera. NĂ„gra av dem Ă€r premiumteman med priser frĂ„n $ 50. ÄndĂ„ finns det bara nĂ„gra hundra teman tillgĂ€ngliga för WordPress.com-webbplatser.

Å andra sidan finns det tusentals teman tillgĂ€ngliga för WordPress.org-webbplatser.

NÄgra av vÄra favorit WordPress-temabutiker Àr StudioPress, Elegant Themes och ThemeLab.

3. Köra annonser pÄ din webbplats

WordPress.com visar reklam pÄ gratis WordPress-bloggar som ger dem intÀkter att betala för de gratis bloggarna. Du har inte kontroll över vilken typ av annonser som visas pÄ din webbplats.

Du kan betala uppgradering för att stÀnga av annonser, men det kostar pengar.

Du fÄr inte köra annonser pÄ dina gratis WordPress.com-bloggar med tredjeparts reklamprogram som Google Adsense, BuySellAds, Lijit, Vibrant Media, etc.

Du kan lÀgga till anslutna lÀnkar, publicera sponsrade inlÀgg eller delta i ett reklamprogram som heter WordAds. IntrÀdet i WordAds-programmet Àr dock begrÀnsat till WordPress.com-anvÀndare med hög trafik och lÀmpligt innehÄll. Det finns till och med begrÀnsningar för vilken typ av affiliate-lÀnkar du kan lÀgga till.

PÄ en egen WordPress-webbplats bestÀmmer du om du vill visa annonser eller inte. Du bestÀmmer vilken typ av annonser som ska visas pÄ din webbplats. Du kan lÀgga till anslutna lÀnkar till dina bloggar eller gÄ med i vilket annonseringsprogram du vill och visa annonser pÄ din webbplats (Se hur du lÀgger till Google Adsense pÄ din WordPress-webbplats).

Du kan till och med hantera dina egna annonser med hjÀlp av nÄgra av de bÀsta annonseringsinsticksprogrammen. Viktigast Àr att du kommer att tjÀna pengar pÄ dessa annonser.

4. Ditt eget varumÀrke

Med en egen vÀrd WordPress.org-webbplats fÄr du ditt eget domÀnnamn. Detta domÀnnamn Àr din varumÀrkesidentitet.

Du vill verkligen inte dela ditt varumÀrke med en webbadress som JohnSmith.wordpress.com nÀr du kan fÄ ett eget domÀnnamn. Vi har en lista med nÄgra fantastiska verktyg och tips för att vÀlja det bÀsta domÀnnamnet för din blogg.

Hos de flesta WordPress-vÀrdleverantörer fÄr du din e-postadress som you@yourdomain.com som ser riktigt cool ut pÄ dina visitkort.

WordPress.com lÄter dig fÄ ditt eget domÀnnamn för $ 13 per Är. Men den hÀr domÀnen kommer fortfarande att finnas pÄ WordPress.com-servrar. Du fÄr ingen e-posttjÀnst för ditt domÀnnamn. Om du vill ha en e-posttjÀnst för en domÀn som du har köpt frÄn WordPress.com mÄste du köpa e-posttjÀnster frÄn en av e-postleverantörerna för extra pengar.

5. Alternativ för intÀktsgenerering

Gratis bloggar pÄ WordPress.com har inga e-handelslösningar. Om du vill lÀgga till e-handelsfunktioner till en WordPress.com-blogg mÄste du uppgradera till WordPress.com-affÀrsplan som kostar 299 $ per Är och kommer med endast tvÄ alternativ shopify eller Ecwid.

En stor fördel med en egen vÀrd WordPress.org-webbplats Àr att du enkelt kan lÀgga till en fullfjÀdrad eComemrce-lösning som WooCommerce eller Easy Digital Downloads till din webbplats.

Detta gör att du kan sĂ€lja saker frĂ„n din webbplats, erbjuda premiuminnehĂ„ll och vĂ€xa ditt företag. Även om du precis börjat som en liten blogg, vill du Ă€ndĂ„ hĂ„lla det hĂ€r alternativet öppet.

6. Frihet att röra sig, skala, vÀxa

Hantera din bloggs tillvÀxt

WordPress.com lĂ„ter dig exportera dina data nĂ€r som helst och flytta till din egen webbhotell. Att flytta Ă€r dock mycket besvĂ€r. Även med WordPress.com Ă€r du begrĂ€nsad till endast ett webbhotell. Deras WordPress.com VIP-program Ă€r en fantastisk lösning för större webbplatser, men det Ă€r ocksĂ„ ganska dyrt.

En WordPress.org-webbplats Àr helt din. Du kan sÀkerhetskopiera en hel WordPress-webbplats med alla dina data och flytta till ett annat webbhotell nÀr du vill. Om din webbplats plötsligt vÀxer över dina förvÀntningar kommer du att ha ett stort utbud av alternativ i olika prisklasser att vÀlja mellan.

FrÄn delade WordPress-vÀrdtjÀnster som BlueHost och Siteground till hanterade WordPress-vÀrdlösningar som Pagely och WPEngine, det finns mÄnga alternativ och alternativ tillgÀngliga för WordPress-webbplatser med egen vÀrd.

7. Bygga en webbegendom

Att bygga en webbplats pÄ ditt eget domÀnnamn Àr mycket mer praktisk och har större potential om du vill locka framtida investeringar eller vill sÀlja din webbfastighet.

Det Àr möjligt att överföra din WordPress.com-blogg till en annan anvÀndare. Men som alla som handlar med försÀljning och köp av webbfastigheter skulle sÀga att det finns mycket liten potential för webbplatser som finns pÄ gratis underdomÀner.

Om du kommer att ge lite tid och anstrÀngningar för att bygga din blogg, har en egen WordPress-webbplats mycket större potential Àn en webbplats som Àr gratis WordPress.com-blogg.

8. Anpassa koden

Med en egen vÀrd WordPress-webbplats kan du redigera koden och anpassa vad du vill. Du kan komma Ät PHP-filerna för ditt tema och plugins och göra Àndringar i dem.

Du kan till och med skapa ditt eget barntema och lÀgga till kod i ditt eget platsspecifika plugin. Se nybörjarguiden för att klistra in utdrag frÄn webben i WordPress.

Du Àr ocksÄ fri att Àndra de faktiska WordPress-kÀrnfilerna, men det rekommenderas inte alls.

Å andra sidan erbjuder WordPress.com dig den begrĂ€nsade möjligheten att lĂ€gga till anpassad CSS till dina teman. Du kan absolut inte Ă€ndra nĂ„gon PHP-fil för att lĂ€gga till din egen anpassade kod.

Vi hoppas att den hÀr artikeln gav dig tillrÀckligt mÄnga skÀl att konvertera din WordPress.com-blogg till WordPress.org.

Om du Àr redo att byta, kolla in vÄr guide om hur du korrekt flyttar din blogg frÄn WordPress.com till WordPress.org.

Vill du inte göra det sjÀlv? Du kan dra nytta av vÄr gratis blogginstÀllningstjÀnst.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.