9 anvÀndbara Youtube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor

9 anvÀndbara Youtube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor

Vi vet alla att videor Àr mycket engagerande. Om du vill lÀgga till videor pÄ din webbplats eller redan har videor pÄ din webbplats kommer du att Àlska den hÀr artikeln. I den hÀr artikeln kommer vi att dela 9 anvÀndbara Youtube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor.

1. Hur man lÀgger till YouTube-videor i WordPress

Innan vi listar nÄgra av vÄra mer avancerade tips, Àr det bÀst att tÀcka hur du lÀgger till YouTube-videor i WordPress. I grund och botten Àr allt du behöver göra att kopiera och klistra in din YouTube-video-URL i inlÀggsredigeraren, och WordPress bÀddar automatiskt in videon i ditt inlÀgg eller sida.

2. Visa senaste videor frÄn YouTube-kanalen i WordPress

NÀr du skapar en videosida med WordPress och YouTube kanske du vill visa senaste videor frÄn din YouTube-kanal eller spellista. Det hÀr Àr inte sÀrskilt svÄrt, och du kan enkelt Ästadkomma detta. Följ vÄr guide som visar hur du visar dina senaste videor i widgets, sidofÀlt, hemsida och till och med i dina inlÀgg och sidor. Du kan ocksÄ skapa vackra videogallerilayouter med miniatyrförhandsgranskningar och en YouTube-spelare inbÀddad ovanpÄ den.

LĂ€gga till dina senaste YouTube-videor i WordPress

3. LÀgga till en miniatyrbild eller bild för YouTube-videor

Om du skapar en webbplats dÀr ditt huvudinnehÄll Àr i videoformat kan du automatiskt ta in miniatyrbilder direkt frÄn de inbÀddade YouTube-videorna. Allt du behöver göra Àr att följa vÄr guide om hur du lÀgger till en utvald bild för Youtube-videor som enkelt skiljer dina videoartiklar eftersom varje miniatyr har en uppspelningsknapp.

HÀmta automatiskt miniatyrbild för YouTube-videor i WordPress

4. Gör dina YouTube-videor lyhörda

Som standard nÀr du lÀgger till en YouTube-video pÄ din WordPress-webbplats Àr den inte fullt responsiv. Videon strÀcker sig eller snedstÀlls beroende pÄ skÀrmstorlek och den ser oproportionerlig ut. För att lösa problemet mÄste du göra dina YouTube-videor lyhörda med hjÀlp av Fitvids jQuery-plugin.

Gör dina YouTube-videor lyhörda i WordPress

5. LÀgga till delningsknappar överlagring pÄ YouTube-videor

För att öka den sociala rÀckvidden för dina videor kan du lÀgga till delningsknappar som överlÀgg pÄ Youtube-videor pÄ din WordPress-webbplats. PopulÀra webbplatser som Upworthy och mÄnga andra gör redan detta. Vi har skrivit en guide som visar hur du tillÄter anvÀndare att direkt dela din video pÄ sina tidslinjer istÀllet för att dela en lÀnk till ditt blogginlÀgg.

LÀgga till delningsknappar som överlÀgg pÄ YouTube-videor

6. StÀng av relaterade YouTube-videor i WordPress

Ett av argumenten folk ger mot att bÀdda in YouTube-videor Àr att det kan visa relaterade videor frÄn dina konkurrenter eller videor som kanske inte passar din webbplats. Visste du att du kan stÀnga av det? Följ vÄr guide om hur du stÀnger av relaterade YouTube-videor nÀr du bÀddar in i WordPress.

StÀng av relaterade YouTube-videor i WordPress

7. Spela in och lÀgg till YouTube-videor direkt frÄn WordPress

MÄnga videobloggare spelar in sina videor med webbkamera och laddar upp dem till YouTube. Om du vill spara tid kan du spela in och ladda upp YouTube-videor direkt frÄn din WordPress-webbplats med hjÀlp av Youtube-widgeten.

Spela in och ladda upp YouTube-videor direkt frÄn WordPress

8. Aktivera videoinbÀddningar i WordPress-textwidgets

Som standard stöder de flesta WordPress-teman inte videoinbÀddningar i textwidgets. Om du vill lÀgga till en video i sidofÀltet eller i ett annat widgetfÀrdigt omrÄde, följ bara vÄr guide om hur du aktiverar videoinbÀddning i textwidgets.

Aktivera videoinbÀddningar i WordPress-widgetar

9. Aktivera videoinbÀddningar i WordPress-kommentarer

WordPress anvÀnder oEmbed-protokollet för att bÀdda in videor och andra media frÄn oEmbed-aktiverade webbplatser. Som standard Àr denna funktion begrÀnsad till inlÀgg och sidor. Tricket ovan visade dig hur du aktiverar oEmbed i textwidgets. Du kan ocksÄ göra det med kommentarer. Se den hÀr guiden om hur du aktiverar oEmbed-stöd i WordPress-kommentarer.

Aktivera inbÀddning av YouTube-video i WordPress-kommentarer

Bortsett frÄn alla dessa tips har vi ocksÄ handplockat nÄgra av de bÀsta WordPress-videotemanna som du kan anvÀnda för att starta en videofokuserad WordPress-webbplats.

Vi hoppas att dessa tips hjÀlper dig att krydda din WordPress-webbplats med videor. Om du har nÄgra frÄgor eller kommentarer, vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.