9 sÀtt att integrera Twitter med WordPress (Nybörjarhandbok)

9 sÀtt att integrera Twitter med WordPress (Nybörjarhandbok)

Twitter Ă€r en av de viktigaste sociala medieplattformarna av dem alla. Minst sagt hjĂ€lper det oss att marknadsföra allt vi kan ha “i butik”. Jag menar, det finns knappast ett framgĂ„ngsrikt företag dĂ€r utan nĂ„gon nĂ€rvaro pĂ„ Twitter alls.

Nu verkar det vara tillrÀckligt att ha ett officiellt konto och lÀgga upp det regelbundet. Men det finns faktiskt mycket mer som kan göras för att multiplicera resultaten, och med relativt lite anstrÀngning frÄn vÄr sida ocksÄ.

HÀr Àr vÄr guide om hur du integrerar Twitter med din WordPress-webbplats. Jag gÄr igenom var och en av de möjliga metoderna och ger dig en snabb handledning om hur du fÄr alla att fungera:

1. Hur man automatiskt tweetar nya blogginlÀgg

Till att börja med, hur Àr det med att vi integrerar Twitter med WordPress och stÀller in din webbplats pÄ ett sÀtt sÄ att den tweeterar varje nytt inlÀgg automatiskt?

För det kan du anvÀnda WP till Twitter-plugin. NÀr du har installerat den skapar du en snabb Twitter-app, fyller i de obligatoriska fÀlten, blÀddrar igenom varje flik för att stÀlla in plugin som du vill och spara Àndringarna.

Nu nÀr du skapar ett nytt inlÀgg mÀrker du en Twitter-ruta i höger sidofÀlt. Det lÄter dig justera den exakta tweet som slocknar nÀr du publicerar inlÀgget:

Detta ger ett trevligt sÀtt att integrera Twitter med WordPress.

2. Hur man automatiskt tweetar gamla blogginlÀgg och integrerar Twitter med WordPress pÄ det enkla sÀttet

MÄnga gör misstaget att bara marknadsföra ett inlÀgg nÀr det Àr nytt, och sedan lÄta det dö lÄngsamt men sÀkert. Om en artikel Àr vÀrdefull och fortfarande uppdaterad Àr det en rekommenderad sak att inte lÄta den gÄ vilse i arkiven. Om du delar dina gamla inlÀgg kan du öka din trafik mer Àn du tror.

Du kan anvÀnda ett av vÄra plugins för det. Det heter Revive Old Posts, och det gjordes just för det ÀndamÄlet. Plugin fungerar pÄ autopilot, sÄ du behöver inte göra nÄgonting med det dagligen. StÀll bara in det först och din WordPress Àr integrerad med Twitter i mÄnga Är framöver.

Äteruppliva gamla inlÀgg

Efter att du har installerat Revive Old Post, gÄ till, lÀgg till dina sociala konton (fungerar inte bara med Twitter), vÀlj intervallet mellan delningar, kraven som gör en artikel kvalificerad för delning, hur mÄnga gÄnger du vill att den ska delas och vad som helst annat du behöver. Du kan ocksÄ vÀlja att utesluta vissa inlÀgg om du inte vill att de ska delas.

(Det rekommenderas att spendera en minut eller tvÄ i dessa instÀllningar. Detta kommer att garantera de bÀsta resultaten för dig senare.)

Äteruppliva gammalt inlÀgg

Spara Àndringarna sÄ Àr du klar. FrÄn och med nu fungerar allt pÄ autopilot och du har precis integrerat Twitter med WordPress.

3. Hur man bÀddar in tweets i WordPress

SĂ„ vad menar jag med?

Att bĂ€dda in en tweet i WordPress betyder att ta en enskild tweet och lĂ€gga upp den pĂ„ en av dina sidor eller inlĂ€gg. Det fantastiska med att bĂ€dda in en tweet Ă€r att den fungerar som en faktisk tweet pĂ„ din webbplats – du kan interagera med den som du normalt skulle göra pĂ„ Twitter.

HÀr Àr ett exempel (det Àr en live-tweet):

Gick till Finland för första gĂ„ngen. Det hĂ€r blir kulâœˆïžđŸ‡«đŸ‡źđŸŽŸđŸ™Œ #sorryittooksolong

– Roger Federer (@rogerfederer) 9 november 2015

Vad gjorde jag för att fÄ det att fungera sÄ hÀr? Jag kopierade bara tweets lÀnk och klistrade in den direkt i WordPress. HÀr Àr hur:

NÀr du hittar en bra tweet klickar du pÄ den och tar dess URL:

tweet bÀdda in

GÄ sedan till nÄgot av dina inlÀgg eller sidor, klistra in den webbadressen i sin rÄa form, sÄ blir den magiskt en livestweet.

(Förresten kan du bÀdda in nÄgons tweet var du vill, inte bara din.)

4. Hur man lÀgger till Twitter-kort

Ett Twitter-kort Àr i grunden en utökad tweetvy, som den du ser nÀr du klickar pÄ nÀr du gÄr igenom ditt Twitter-flöde:

twitter-card-exempel

Ett Twitter-kort kan vanligtvis innehÄlla, förutom den vanliga tweeten, en utvald bild, författardetaljer, ett utdrag, till och med ett bildgalleri. Detta beror pÄ vilken typ av data som var associerad med tweeten.

Att aktivera ett Twitter-kort för dina inlÀgg hjÀlper dig att fÄ mer uppmÀrksamhet i Twitter-nyhetsflödet, eftersom dina inlÀgg helt enkelt tar upp mer fastigheter Àn vanliga lÀnkinlÀgg.

Du kan anvĂ€nda Yoast SEO för att aktivera Twitter-kortfunktionen och integrera Twitter med WordPress. Om du redan anvĂ€nder pluginet – och det finns en stor chans att du Ă€r – behöver du bara stĂ€lla in nĂ„gra alternativ.

GÄ till sidan i insticksprogrammets instÀllningar och ange ditt Twitter-anvÀndarnamn. Se till att spara Àndringarna nÀr du har gjort det:

Twitter anvÀndarnamn

GĂ„ sedan till fliken, aktivera “LĂ€gg till metakortdata för Twitter” och vĂ€lj vilken typ av kort du vill anvĂ€nda:

twitter i yoast

NÀsta sak du mÄste göra Àr att gÄ till i instrumentpanelmenyn och fylla i Twitter-anvÀndarnamnsfÀltet i avsnittet. FrÄn och med nu, varje gÄng nÄgon tweeter dina inlÀgg, kommer de att ha kort associerade med sig.

En annan bra lösning för Twitter-kort – en alternativ metod för att integrera Twitter med WordPress – Ă€r JM Twitter-kort. Installera den, gĂ„ till och vĂ€lj dina preferenser och spara dem sedan. Varje inlĂ€gg kommer nu med en förhandsgranskning av ditt Twitter-kort precis under huvudinnehĂ„llsfĂ€ltet. SĂ„hĂ€r:

twitter-card-on-site

5. Hur man lÀgger till en Twitter-feedwidget pÄ din webbplats

Ett Twitter-flöde Àr en widgetruta i realtid som visar alla dina tweets i form av en mini-Twitter-sida. Det lÄter ocksÄ anvÀndarna interagera med dig direkt frÄn den rutan utan att behöva gÄ till Twitter.

NÀr det anvÀnds rÀtt kan den hÀr typen av saker hjÀlpa dig att öka dina besökares engagemang med ditt Twitter-konto och potentiellt ge dig fler följare. Folk letar inte efter ditt Twitter-konto sjÀlva om du inte ger dem en chans och ett bekvÀmt sÀtt att göra det.

För att anvÀnda en Twitter-widget, gÄ till den hÀr lÀnken, kopiera och klistra in ditt kontos URL och vÀlj sedan.

skapa Twitter-flöden

DÀrefter visas den inbÀddade koden tillsammans med en förhandsgranskning av din widget. Kopiera koden och klistra in den var som helst pÄ din webbplats. (Se bara till att vara i nÀr du gör det, det fungerar inte.)

skapa Twitter-flöden

HÀr Àr min widget:

Tweets av @Adelina_Tuca

6. Hur man lĂ€gger till en enkel “följ mig” -knapp

Om du bryr dig om din Twitter-nÀrvaro och vill att dina besökare ska interagera med dig, kan du sÀtta en knapp pÄ din webbplats. Det Àr som en inbjudan för dem som Àr intresserade av dina tjÀnster / företag / persona.

Knappen Àr enkel, subtil och ÀndÄ mycket anvÀndbar nÀr det gÀller att marknadsföra ditt varumÀrke. BÀst av allt, dina besökare behöver inte ens lÀmna din webbplats för att följa dig, de kan göra det direkt genom att klicka pÄ knappen. Kort sagt, detta Àr det rÀtta sÀttet att integrera Twitter med WordPress.

För att lÀgga till din följeknapp behöver du bara gÄ till samma lÀnk som vi anvÀnde i punkt 5 och göra nÄgra klick. GÄ och klicka pÄ, vÀlj önskad knapp, i det hÀr fallet, och kopiera och klistra in ditt kontos URL.

följa-knapp

Efter att ha tryckt fÄr du koden till din följeknapp och en förhandsgranskning av den. Du behöver bara klistra in koden via (du kan placera den hÀr knappen pÄ ett visst inlÀgg eller sida eller till och med i en sidofÀltstext) och du Àr redo att gÄ.

följa-knapp

Min knapp:

Följ @Adelina_Tuca

7. Hur man lĂ€gger till en “tweet this” -knapp

Förmodligen den mest avgörande knappen du kan ha pÄ dina inlÀgg nÀr det gÀller att integrera Twitter med WordPress.

Helt enkelt Àr tweet-knappar de smÄ sakerna som gör att dina besökare kan dela ditt innehÄll till sina Twitter-profiler.

Till exempel kan du se nÄgot liknande i vÄrt sidofÀlt:

dela detta

Du kan fÄ den hÀr typen av knappar genom att installera ett plugin som heter Jetpack. Installationen fungerar som med alla andra plugin-program. NÀr du Àr klar med det gÄr du bara till frÄn sidofÀltet i och aktiverar modulen:

dela-aktivera

Sedan kan du fortsÀtta att konfigurera den genom att trycka pÄ. Den hÀr delen Àr vÀldigt enkel, bara spela med dina preferenser.

twitter-dela-knapp

Slutligen, klicka lÀngst ned pÄ skÀrmen sÄ Àr du klar, du har integrerat Twitter med WordPress!

8. Hur man loggar in pÄ WordPress med Twitter

Har du en tendens att glömma dina lösenord ofta eller vill du förenkla dina inloggningar i allmÀnhet nÀr det Àr möjligt?

Den goda nyheten Àr att du verkligen kan anvÀnda din Twitter-profil som huvudmetod nÀr du loggar in pÄ din WordPress-webbplats.

Det finns ett plugin som heter Nextend Social Login and Register. NÀr du har installerat det gÄr du till och vÀljer.

Nextend plugin

Du mÄste skapa en Twitter-app. Det hÀr tar bara nÄgra sekunder och du kan följa dessa enkla steg eller deras YouTube-handledning.

Nextend plugin

NÀr du har skapat appen fÄr du a och a. LÀgg dem i tvÄ av plugin-programmets konfigurationsfÀlt:

Nextend plugin

I det hĂ€r skedet kan du anvĂ€nda Twitter för att logga in pĂ„ din WordPress-webbplats – sĂ€kert ett trevligt sĂ€tt att integrera Twitter med WordPress. (Egentligen fungerar det ocksĂ„ med andra sociala plattformar).

nÀsta-demo

9. Hur man lÀgger till inbyggda tweetikoner i inlÀgg

NÀrhelst du skriver nÄgot viktigt eller delar ett citat som du tycker mÄste komma ihÄg och höras av sÄ mÄnga mÀnniskor som möjligt, kan du anvÀnda nÄgot som kallas inline-twitring. Detta görs med plugin-programmet Inline Tweet Sharer.

NĂ€r du har installerat pluginet, gĂ„ bara till din WordPress-redigerare, lĂ€gg texten du vill göra “tweetable” mellan dessa kortkoder och det Ă€r det:

inbyggd tweet

SÄ hÀr kommer det att se ut för dina besökare:

meningstweet