Alexa för iPhone plockar upp röstkontroller

Alexa for iPhone teaser image

Med Alexa för iPhone kan du nu kontrollera vĂ€dret, fĂ„ sportresultat, styra smarta hemtillbehör, stĂ€lla frĂ„gor och mer – allt med bara din röst.

Be Alexa om hjÀlp

Efter introduktionen av röstkontroller i Alexa för Android redan i januari, pressade Amazon idag en uppdatering till iOS-appen med samma funktionalitet. För att komma igÄng, tryck bara pÄ Alexa-knappen i den uppdaterade programvaran och anvÀnd din röst för att be den smarta assistenten att spela musik, svara pÄ frÄgor, kontrollera vÀdret och vad inte.

FrÄgor som vÀder, sport, kalender och filmer erbjuder ocksÄ en visuell komponent i appen.

Enligt TechCrunchkommer de nya röstkontrollerna i Alexa för iOS att rullas ut till alla iPhone-, iPad- och iPod touch-anvĂ€ndare “under de kommande dagarna” som en gratis nedladdning.

BegrÀnsad funktionalitet

TyvÀrr lider alla tredje parts iOS-röstassistenter av samma svaghet som ocksÄ Siris största konkurrensfördel: snÀv OS-integration. Siri Àr inbÀddat djupt i tarmarna i operativsystemet och kan kallas bokstavligen var som helst i iOS.

Tredjepartsassistent Àr dock inte inbyggd och Àr förbjuden att alltid springa i bakgrunden och lyssna pÄ vÀckningsordet. Som ett resultat Àr deras röststyrningsfunktioner vanligtvis endast tillgÀngliga nÀr du anvÀnder en app.

Alexa pÄ Echo-enheter anklagades nyligen för att lyssna pÄ anvÀndarnas konversation och skicka inspelningar till en slumpmÀssig medarbetare. Online-ÄterförsÀljaren sa att det bara hÀnder i sÀllsynta fall.

HANDLEDNING: Hur man skapar och anvÀnder Siri-genvÀgar

Alexa slĂ„r andra digitala assistenter nĂ€r det gĂ€ller snĂ€v integration av “fĂ€rdigheter”, som i grund och botten Ă€r tillĂ€gg frĂ„n tredje part som lĂ„ter anvĂ€ndare be Alexa att göra nĂ„got specifikt, Ă€ven om implementeringen kĂ€nns mycket att önska.

Siri pÄ iOS 12 ger en genvÀgsfunktion som lÄter anvÀndare kedja flera kommandon i ett anpassat arbetsflödesliknande skript som utlöses med ett anpassat röstkommando.

Ladda ner den kostnadsfria Amazon Alexa-appen frÄn App Store.