Alexa och Cortana har gÄtt ihop för att skapa en mer intelligent röstupplevelse

Alexa och Cortana har gÄtt ihop för att skapa en mer intelligent röstupplevelse

Röstassistenter som Siri och Google Assistant har inte skapats lika, var och en har sina egna styrkor och svagheter. Amazon och Microsoft verkade ha erkÀnt detta nÀr de tillkÀnnagav ett unikt partnerskap förra Äret skulle det kombinera resurserna för Alexa respektive Cortana över de tvÄ röstplattformarna. NÀstan ett Är senare visas det samarbetet för allmÀnheten för första gÄngen, enligt CNET.

Installationen, som gick live idag, 15 augusti, ser Amazons Alexa anlÀnda till Windows 10-enheter och Microsofts Cortana kommer till Amazons Echo-högtalare genom en offentlig förhandsvisning. Alexa kommer ocksÄ att arbeta med Harman-Kardon Cortana-driven högtalare, Invoke.

För att komma igÄng mÄste Echo-anvÀndare först aktivera Cortana-fÀrdigheten i Alexa-appen för iOS eller Android, som inkluderar inloggning med ett Microsoft-konto. OmvÀnt kommer Windows 10-anvÀndare att behöva installera Alexa-appen om de inte redan har gjort det. Alexa-appen upptrÀdde först i Windows 10 Store i december 2017.

NĂ€r du har slutfört dessa steg mĂ„ste du be varje assistent att “öppna” den andra genom att sĂ€ga “Alexa, öppna Cortana” respektive “Cortana, öppna Alexa”.

Vad betyder det hÀr?

Som en offentlig förhandsvisning Àr detta samarbete fortfarande ett pÄgÄende arbete och har mÄnga rörliga delar.

FrĂ„n vad vi kan samla kommer röstdata som samlas in av bĂ„da systemen förbli Ă„tskilda. Som en Amazon-talesman förklarade för CNET 2017, “NĂ€r du öppnar Cortana, gĂ„r all röstinformation till Microsoft och inte Amazon, och nĂ€r du öppnar Alexa, gĂ„r all röstdata till Amazon och inte Microsoft.” Dessutom kommer du inte att kunna komma Ă„t nĂ„gra av assistenternas funktioner pĂ„ andras företagets enheter.

Vad du kan göra under den offentliga förhandsgranskningsperioden Àr att be Alexa att anvÀnda Cortanas tillgÄng till Microsoft Outlooks e-post och kalender, till exempel, eller lÄta Cortana dra nytta av Alexas smarta hemkontroller och vÀxande lista över tredjepartskunskaper.

PoÀngen

Samarbetet mellan Amazon och Microsoft nÀr det gÀller deras röstassistenter visar stort löfte, och jag kan inte vÀnta med att se vart det gÄr hÀrifrÄn. Helst skulle det vara trevligt om Apples Siri och Google Assistant ocksÄ var med pÄ det roliga. Att göra det skulle nÀstan sÀkert höja röstintelligensen till en ny nivÄ som skulle gynna alla.

Vad tror du? Ska Apple arbeta med digitala assistenter frÄn andra företag för att göra Siri-upplevelsen bÀttre eller hÄlla den separat? LÀmna dina kommentarer nedan.