Ali Security demonstrerar ojämnt jailbreak på iOS 12

Ali Security demonstrerar ojämnt jailbreak på iOS 12

Apple släppte iOS 12 till allmänheten måndag eftermiddag, och inte ens en hel dag efter släppningen har säkerhetsföretag börjat reta obundna fängelser på den nya mobila firmware.

Den senaste proof-of-concept-videon kommer via Ali Security. Nedan visar det processen med företagets interna jailbreak-verktyg:

Som det verkar är handenheten som visas i videon en iPhone X som kör den slutliga offentliga versionen av iOS 12. Detta är inte Apples nyligen tillkännagivna iPhone Xs, och firmware är inte en beta- eller GM-variant.

Efter att ha k√∂rt verktyget verkar anv√§ndaren starta om sin enhet i ett f√∂rs√∂k att validera statusen f√∂r icke-bunden jailbreak. En uppmaning kommer fram√•t som best√•r av texten “din telefon √§r pwned” och n√•gra krediter.

Till skillnad från många andra jailbreak-videor i det senaste minnet innebär denna demo inte att Cydia Store-appen startas. Med det sagt är vi inte säkra på om Cydia körs korrekt på iOS 12 när detta skrivs.

De flesta jailbreak-verktygen i det senaste minnet har inte kopplats samman, vilket innebär att du fortfarande kan använda handenheten efter omstart, men du måste köra om jailbreak-verktyget för att återuppta ditt jailbreak. Med det sagt är det uppfriskande att se att ett ojämnt jailbreak fortfarande är möjligt på den senaste versionen av iOS.

Den här videon var endast avsedd som ett proof-of-concept; därför förväntar vi oss inte att detta jailbreak släpps för allmänheten. Ali Security kommer troligen att behålla det för intern testning eller sälja det utnyttjade användningsområdet.

√Ąr du glad att se att iOS 12 kan f√§ngslas? Dela dina tankar i kommentarf√§ltet nedan.