Allt att veta om de nya, rika Apple Watch-komplikationerna i serie 4

Apple Watch complications on Series 4: the hero image

Komplikationer – smĂ„ element som Ă„terges pĂ„ Apple Watch-ansiktet som ger snabb Ă„tkomst till ofta anvĂ€nda data – har fĂ„tt en boost i serie 4: helt nya mallar lĂ„ter nu helt nya element, som fullfĂ€rgsbilder, text och mĂ€tare, följa skĂ€rmens krökning.

Komplikationer Àr ett utmÀrkt sÀtt att ansluta anvÀndare till sina favoritappar med varje handledsupphöjning och hÄlla dem informerade under hela dagen. Om du trycker pÄ en komplikation startas dess underliggande app.

Komplikationer Àr tillgÀngliga för Apples egna och tredjepartsappar.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4: en annan exempelbild

I en app som heter Dexcom tillÄter komplikationen kontinuerlig glukosövervakning. Ett annat exempel: Streaks-komplikationen visar dagliga framsteg i uppgifterna pÄ urtavlan.

Med Series 4 har Apples förbÀttringar av de underliggande API: erna för att lÄta apptillverkare skapa komplicerade fÀrger för den nya Infograph och Infograph Modular-ansikten pÄ Series 4.

Dessa tÀta nya serie 4-komplikationer Àr informativa och mycket mer exakta. Med stöd för den större serien 4-skÀrmen, lÄter nya mallar tredjepartsproducenter erbjuda en mer detaljerad bild av sina appar frÄn urtavlan.

ClockKit fÄr ett stort lyft

Apple Watch-komplikationer realiseras genom ClockKit.

ClockKit Àr ett programramverk i watchOS 2.0 och högre utformat för att stödja visning av appdata pÄ din urtavla. I urmakeri kallas dessa saker för komplikationer.

ClockKit stöder nu anrikade serie 4-komplikationer sÄ att apptillverkare kan skriva sammanstÀllningar som utnyttjar den rundade skÀrmen till fullo.

Apple Watch-komplikationer i serie 4 Àr mycket rikare och tÀtare

ClockKit innehÄller mallar för att lÀgga ut komplikationsstilar pÄ urtavlan som stöder anpassade arrangemang av text, bilder, kompletteringsringar och andra element. Tillsammans med dataleverantörer lÄter dessa mallar komplikationer visualisera formaterat innehÄll pÄ ett litet segment av urtavlan.

Med andra ord tar dataleverantörerna data till den komplikation som visas pÄ urtavlan medan mallar formaterar data pÄ lÀmpligt sÀtt för de olika urtavlan.

ModulÀra ansikten

Som nÀmnts Àr de nya och förbÀttrade komplikationsfamiljerna som finns tillgÀngliga i serie 4 endast tillgÀngliga antingen via Infograph eller Infograph Modular Face. Andra urtavlor kan visa komplikationsstilar frÄn gamla skolor, men inte nya som lockiga mÀtare.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4 inkluderar lockig mall som gör att de passar de rundade hörnen pÄ OLED-skÀrmen

Förutom de sju befintliga komplikationstyperna – Modular Small, Modular Large, Utilitarian Small, Utilitarian Small Flat, Utilitarian Large, Circular Small och Extra Large – Serie 4 lĂ€gger till fyra nya familjer som avgör hur informationen ska visas pĂ„ skĂ€rmen:

tack vare de uppdaterade systemmallarna i serie 4 stöder dessa nya komplikationer nu funktioner som att strÀcka sig in i hörnen pÄ skÀrmen, presentera information i fullfÀrg, anvÀnda bilder i mitten av urtavlan och sÄ vidare. ClockKit har bekvÀmt fÄtt nÄgra nya dataleverantörer som stöder de nya komplikationsfamiljerna med moderna nya element som mÀtare, bilder och sÄ vidare.

FÀrgglada mÀtare

MÀtare Àr framstegsfÀlt som anvÀnds för att illustrera genomförda framsteg eller ett vÀrde inom ett intervall. En tidsintervallmÀtare, som den i Timer-komplikationen, skulle automatiskt animera vÀrdena nÀr de Àndras.

MÀtare kan vara enfÀrgade eller anvÀnda en anpassad lutning.

Apple Watch-komplikationer i serie 4 inkluderar mÄnga fÀrgglada mÀtare

Hur som helst kan fÀrg stÀllas in för att fylla mÀtaren nÀr data fortskrider. Om data Àr ett intervall anvÀnder den en ring för att ange vÀrdet. Detta Àr anvÀndbart för att illustrera framsteg med komplikationer med fokus pÄ vÀder, kondition, hÀlsa och mer.

FullfÀrgsbilder och text

Komplikationer i serie 4 kan ocksÄ visa bilder i fullfÀrg pÄ urtavlan, vilket ökar visuella bilder ett par hack. PÄ Àldre modeller var komplikationerna begrÀnsade till monokroma bilder.

Och med textleverantörer kan komplikationer visa flera textbaserade element, inklusive aktuellt datum och tid, samt tidsintervall och automatiska nedrÀkningar / uppÄt mellan tvÄ datum / tider. Flera textleverantörer kan enkelt lÀnkas ihop och var och en kan ha sin egen nyansfÀrg.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4 kan anvÀnda olika tonad text för visuella eller till och med varumÀrkesÀndamÄl

Detta Àr anvÀndbart för att skapa olika fÀrgade strÀngar som en komplikation kanske vill anvÀnda för varumÀrkesÀndamÄl (dvs. för att visa de exakta numeriska vÀrdena för dina aktivitetsringar).

SÀtt allt pÄ jobbet

Det Àr dags att vi illustrerar nÄgra av de kreativa möjligheter som de nya systemmallarna ger.

Grafiskt hörn

Den hÀr finns pÄ Infograph-ansiktet och böjer sig lÀngs skÀrmens hörn, vilket möjliggör mycket mer innehÄll samtidigt som du anvÀnder fantastisk avrundad serie 4-skÀrm.

Apple Watch-komplikationer i serie 4 inkluderar rundade mÀtare Ätföljda av text eller bilder

Grafisk cirkulÀr

TillgÀnglig pÄ bÄde Infograph och Infograph Modular urtavlor, den hÀr mallen ger en komplikation möjligheten att kombinera mÀtare och text. Det visar vanligtvis mÀtare lÀngst ner pÄ skÀrmen, med praktiska vÀrden i slutet av intervallet som ingÄr i mÀtaren.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4 stöder cirkulÀra mÀtare, öppna eller stÀngda, lÀngst ner pÄ urtavlan

Som bilden precis nedan intygar Àr det ocksÄ möjligt med en sluten mÀtare. Dessa mÀtare kan anvÀnda fullfÀrgsbilder eller text i mitten eller till och med en bild över hela komplikationsomrÄdet.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4 stöder till och med att visa en fullfÀrgsbild över hela komplikationsomrÄdet

Grafisk ram

Den hÀr mallen Àr bara tillgÀnglig pÄ Infograph urtavlan och gör nÄgot smart: den omsluter en anpassad UPPERCASE-text inom tidsramen. Att se textinformation som vÀderprognoser böjd lÀngs tidsramen ser riktigt snygg ut, vilket framgÄr av skÀrmdumpen.

Apple Watch-komplikationer i serie 4 tillÄter att texten flyter lÀngs tidsramen

Grafisk rektangulÀr

Slutligen tillÄter den grafiska rektangulÀra mallen att du anvÀnder mycket visuella bilder i fullfÀrg i mitten av urtavlan. Dessa kan anvÀndas för allt frÄn att visa biobilder av anvÀndarens favoritkontakter till att visa en mer detaljerad hjÀrtfrekvensgraf och dÀrefter.

Apple Watch-komplikationer pÄ serie 4 stöder visning av bilder i mitten av urtavlan

Huvudbilden kan kombineras med mÀtare och text för extra effekt.

Apple Watch-komplikationer i serie 4 kan ocksÄ visa information om rik text istÀllet för en bild i mitten av urtavlan

Denna mall finns exklusivt pÄ Infograph Modular urtavla.

Förpacka allt

Dessa nya serie 4-komplikationer som finns pÄ Infograph och Infograph Modular urtavlor uppdateras med samma frekvens som dina gamla komplikationer pÄ tidigare klockor, vilket innebÀr 50 garanterade pushuppdateringar var 24: e timme.

Om appen som innehĂ„ller en komplikation anvĂ€nder funktionen Uppdatera bakgrundsapp (hanteras genom Min klocka → AllmĂ€nt → Uppdatera bakgrundsapp i den medföljande Watch-appen), eller finns i din nyligen anvĂ€nda lista i Dock, kan den uppdatera komplikationen en gĂ„ng i timmen.

Den enda potentiella nackdelen med de nya komplikationerna i serie 4: systemmallarna som möjliggör bildtunga eller lockiga layouter, som Graphic Circular eller Graphic Rectangular, kan beskatta CPU: n och pÄverka batteriets livslÀngd.

Apple Watch-komplikationer i serie 4: en exempelbild som visar cirkulÀra kontaktbilder klockan 3, 6, 9 och midnatt

Som ett resultat, och detta Àr ren spekulation frÄn vÄr sida, att fylla ditt urtavla med en massa lockiga komplikationer i hörnen kan pÄverka batteriets livslÀngd.

Och sist men absolut inte minst – nĂ€r Apple tillĂ„ter synskadade anvĂ€ndare har Apple tillĂ„tit utvecklare att öka sina komplikationer med VoiceOver. Detta Ă€r sĂ€rskilt viktigt om en komplikation endast anvĂ€nder en bild och ingen medföljande text som VoiceOver kunde lĂ€sa.

För att lĂ€ra dig mer om hur de nya Infograph och Infograph Modular urtavlorna i serie 4 möjliggör alla nya sĂ€tt att skapa engagerande komplikationer i fullfĂ€rg, se till att se Apples Tech Talks-utvecklarvideo, med titeln “Utveckla komplikationer för Apple Watch Series 4”.

Komplicerad?

Vi Àr mycket angelÀgna om att höra din Äsikt.

Dessa nya komplikationer med sina olika mallar tar verkligen den bÀsta fördelen av den underbara OLED-skÀrmen pÄ serie 4, som kommer till liv med fÀrg, kurvor och bilder.

För att upprepa Àr det bara de nya Infograph- och Infograph Modular-klockorna som stöder de nya komplikationsfamiljer som Apple Watch Series 4. Du kan inte fÄ dem pÄ Àldre klockor eftersom de saknar större skÀrmar för att stödja Series 4s mycket tÀtare komplikationer.

Tick-tock, slÄ oss i kommentarer!