Allt du behöver veta om uppgradering till iPhone XR via Apples uppgraderingsprogram

Allt du behöver veta om uppgradering till iPhone XR via Apples uppgraderingsprogram

Förra mÄnaden uppgraderade jag till den nya iPhone XS Max med Apples uppgraderingsprogram. Det var min första gÄngen jag uppgraderade pÄ det hÀr sÀttet, och Àven om det gick ganska smidigt, sÄ fanns det nÄgra saker jag plockade upp som jag kÀnde var vÀrda att skicka vidare till folk som ville anvÀnda programmet för att plocka upp iPhone XR som gÄr upp för för- bestÀll senare i veckan.

Vad Àr iPhone-uppgraderingsprogrammet?

IPhone-uppgraderingsprogrammet Àr i huvudsak ett leasingprogram som ger dig möjlighet att dela upp hela detaljhandelspriset pÄ en iPhone i 24 mÄnadsbetalningar. Dessa betalningar kan vara allt frÄn $ 35 till $ 70, beroende pÄ modell, och inkluderar gratis AppleCare + -skydd och möjligheten att uppgradera till en ny iPhone efter 12 mÄnader.

Hur man blir förgodkÀnd innan du bestÀller

FrĂ„n och med mĂ„ndagen den 15 oktober kan bĂ„de nya anvĂ€ndare och nuvarande medlemmar av iPhone-uppgraderingsprogrammet bli förgodkĂ€nda för iPhone XR-förbestĂ€llningen. Jag rekommenderar att du anvĂ€nder Apple Store-appen, eftersom jag tycker att den Ă€r den mest sömlösa. Klicka bara pĂ„ lĂ€nken “Gör dig redo nu” pĂ„ fliken UpptĂ€ck och följ instruktionerna pĂ„ skĂ€rmen.

Processen Àr ganska rakt framÄt och tog mig mindre Àn 5 minuter. Var medveten om att du behöver ett giltigt amerikanskt kreditkort och ditt personnummer för en kreditkontroll (till att börja med: Àven som en ÄtervÀndande medlem frÄgade jag efter mitt SS-nummer), samt din operatörsinformation. Du kan till och med kunna anpassa den iPhone-modell du ska bestÀlla.

Och det handlar om processen för förhandsgodkĂ€nnande. Återigen tog det mig mindre Ă€n 5 minuter att slutföra, och nĂ€r det var dags att förbestĂ€lla kunde jag göra det med ett par klick. Observera att du mĂ„ste betala moms pĂ„ enhetens fulla pris framĂ„t samt en uppgraderingsavgift – om du inte har haft din nuvarande enhet ett helt Ă„r.

Skaffa din nya iPhone och returnera din gamla

Jag förbestÀllde min iPhone XS Max sÄ snart den blev tillgÀnglig och fick den 1 vecka senare (detta kan variera beroende pÄ tillgÀnglighet). Eftersom jag gjorde allt online skickade Apple mig ett returpaket via e-post och gav mig (tror jag) 14 dagar eller sÄ att returnera min gamla iPhone X. Kitet innehÄller en returlÄda och etikett och super enkla instruktioner.

Vad hÀnder om du inte returnerar din gamla iPhone? Detta Àr definitivt ett alternativ! Om du bestÀmmer dig för att behÄlla din gamla telefon fortsÀtter du bara att debiteras samma mÄnadsavgift som du var tidigare. Du har ocksÄ möjlighet att betala resten av lÄnet i sin helhet, sÄ att du kan sÀlja om enheten eller gÄva den till en vÀn eller familjemedlem.

Har du fortfarande frÄgor? FrÄga dem gÀrna i kommentarerna nedan! FörbestÀllningar för iPhone XR börjar 19 oktober.