Amazon arbetar med ett strömslÀppande Alexa-chip

An image showing DSP

Kalifornien-baserade chipmaker DSP Group idag bekrÀftad det samarbetar med Amazon pÄ ett lÄgeffekt Alexa-chip som Àr mindre Àn ett 10-centmynt, vilket tredjepartsleverantörer kommer att kunna dra fördel av för att bÀdda in den smarta assistenten i sina egna bÀrbara tillbehör.

Höjdpunkter:

Enligt Reuters, DSP: s HDClear 3-mic-utvecklingssats för Alexa Voice Service, har den avancerade DBMD5-ljudprocessorn med HDClear-teknik för röstförbÀttring.

Alexa pÄ ett chip

Utvecklingssatsen kommer i form av ett kretskort med en inbÀddad DBMD5-ljudprocessor, Raspberry Pi och en 3-mikrofonuppsÀttning. Den inkluderar pre-process brusreducering, strÄlformning och akustiska ekodÀmpningsalgoritmer för förbÀttrad röstnoggrannhet.

En bild som visar DSP: s utvecklingssats HDClear 3-mic för Alexa Voice Service

Det Ă€r i grunden en lĂ„geffektslösning för utvecklare som Ă€r angelĂ€gna om att snabbt prototyper en rad Alexa-drivna formfaktorer – allt frĂ„n smarta högtalare och bĂ€rbara enheter till smarta hemapparater och fjĂ€rrkontroller – utan att tömma batteriet.

“Om du vill lĂ€gga till röst som ett anvĂ€ndargrĂ€nssnitt till en sĂ„dan enhet mĂ„ste du ha en mycket, mycket lĂ„g energiförbrukning”, sĂ€ger VD Ofer Elyakim till Reuters i en intervju.

Amazon arbetar ocksÄ med ett antal tunga vikter inom branschen, inklusive Intel, Qualcomm och Cirrus Logic, pÄ dessa marker som kommer att placera Alexa i en gadget.

Nyckelfunktioner

DSP: s utvecklingssats ger följande fördelar:

Future Echo-enheter som kommer att inkludera dessa funktioner genom att bÀdda in ett dedikerat, lÄgeffektivt Alexa-chip kommer utan tvekan att lÀgga mer tryck pÄ Apples HomePod-högtalare.

Strategiskt drag

Meddelandet Àr av strategisk betydelse eftersom tredjepartsleverantörer nu kan sÀnka utvecklingskostnaderna och förkorta tiden till marknaden. PÄ grund av dess lÄga effektbehov och lilla fotavtryck kommer chipet att spela en nyckelroll i utvecklingen av Alexa-enheter.

Juniper Research förutspÄr att försÀljningen av röstassistentenheter i USA kommer att vÀxa frÄn 450 miljoner enheter 2017 till 870 miljoner enheter 2022.

PĂ„ en relaterad anteckning presenterade Amazon idag en helt ny Fire HD 10 Kids Edition, dess “största och snabbaste barn-surfplatta” och avslöjade ett helt nytt Show Mode för Alexa pĂ„ Fire-tabletterna tillsammans med det nya Visa laddningsdocka för Fire HD 8 och Fire HD 10-surfplattor.