Analytiker förutspÄr att Apple kommer att döda 3D Touch under 2019

Analytiker förutspÄr att Apple kommer att döda 3D Touch under 2019

Apple förvÀntas anta iPhone X-designen över 2018 Ärs iPhone-modeller, men företaget misstÀnks nu potentiellt att döpa 3D Touch-avkÀnningsfunktionen frÄn alla iPhone-modeller 2019 med en OLED-skÀrm.

Barclays analytiker skrev i sin forskningsnot till investerare, varav en kopia var erhĂ„llits av MacRumors, att det Ă€r “allmĂ€nt kĂ€nt” bland viktiga leverantörskedjeaktörer att 3D Touch kommer att tas bort frĂ„n alla OLED-iPhones för att slĂ€ppas under 2019.

Detta inkluderar en tredje generationens 5,8-tums iPhone X och en andra generationens 6,5-tums iPhone X Plus. Analytikerna varnar för att planerna inte Àr fÀrdiga Àn sÄ att de kan förÀndras. FörutsÀgelsen Àr baserad pÄ den information som Barclays analytiker samlade under sina senaste turnényckelasiatiska företag inom Apples leverantörskedja.

Den respekterade analytikern Ming-Chi Kuo sa tidigare under Äret att 3D Touch inte kommer att vara en funktion pÄ den ryktade LCD-baserade iPhone-modellen med en 6,1-tums skÀrm som pÄstÄs slÀppas i Är tillsammans med en andra generationens iPhone X och sÄ kallade iPhone X Plus.

Ta detta rykte med ett saltkorn.

3D Touch har inte uppfyllt sin fulla potential, men det Àr inte klart varför Apple skulle ta bort den hÀr funktionen medan de fortsÀtter att spendera resurser pÄ att förbÀttra iOS-programvarufunktioner som anvÀnder 3D Touch.

I iOS 12 finns det till exempel nĂ„gra nya genvĂ€gar till 3D Touch pĂ„ startskĂ€rmen. Å andra sidan kan det hĂ€vdas att de flesta 3D Touch-genvĂ€gar enkelt kan replikeras med lĂ€ngre kranar, med undantag för nĂ„gra undantag som att trycka pĂ„ tangentbordet för att gĂ„ in i textvalslĂ€get.

HANDLEDNING: AnvÀnda iPhone virtuellt tangentbord i styrplattans lÀge utan 3D Touch

Den tydligaste indikationen pÄ att Apple faktiskt kan förbereda sig för att ta bort 3D Touch-hÄrdvara frÄn hela iPhone-sortimentet Àr en ny funktion i iOS 12 som lÄter Àgare av icke-3D Touch-telefoner trycka och hÄlla ner mellanslagstangenten för att gÄ in i det virtuella styrplattans lÀge.

Det fungerar bra och bevisar att exakt markörrörelse Ă€r möjlig utan 3D Touch. Ännu ett tecken pĂ„ att 3D Touch verkligen kan försvinna snart: iOS 12 stöder inte lĂ€ngre 3D Touch-baserad appbyte.

Att ta bort 3D Touch-funktionen skulle ocksÄ göra det möjligt för Apple att tjÀna lite mer pengar per varje sÄld iPhone eftersom ett lager med 96 tryckavkÀnnande sensorer mellan skÀrmen och den bakgrundsbelysta modulen inte blir billigt, plus att det lÀgger till vikt och ökar skÀrmtjockleken.