AnvÀnda anpassade inlÀggstyper som taxonomier i WordPress med CPT-onomies

CPT-onomies settings

Om du nÄgonsin har anvÀnt anpassade inlÀggstyper vet du hur kraftfulla de kan vara nÀr det gÀller att organisera ditt innehÄll. Vad gör du dock om du vill organisera en av dina inlÀggstyper enligt en annan?

LÄt oss till exempel sÀga att du har tvÄ anpassade inlÀggstyper. En av dem Àr dina favoritfilmer, medan den andra Àr dina favoritskÄdespelare. Ett sÀtt att lÀnka dessa inlÀgg skulle vara att skapa en taxonomi med hjÀlp av skÄdespelarnas namn och mÀrka varje film med skÄdespelarna som spelar i den. Problemet med detta Àr att du nu kommer att hantera en aktörs taxonomi sÄvÀl som en anpassad posttyp för aktörer. Det bÀsta sÀttet att förhindra detta och effektivisera förhÄllandena mellan dina tvÄ innehÄllsdelar Àr att göra de faktiska aktörerna till en taxonomi. I det hÀr inlÀgget kommer vi att visa dig hur du gör det.

Ladda ned och installera först WordPress-plugin-programmet CPT-onomies. NÀr du vÀl har gjort detta om du gÄr till InstÀllningar »CPT-onomies kommer du att kunna skapa och organisera alla dina nya anpassade posttaxonomier.

Som du kan se pĂ„ skĂ€rmdumpen ovan kan du styra vilka inlĂ€ggstyper som Ă€r lĂ€nkade till varandra. I detta exempel Ă€r skĂ„despelare och regissörer kopplade till filmer. Om du vill lĂ€gga till eller redigera nĂ„gon av dina anpassade inlĂ€ggstyper kan du enkelt göra detta genom att vĂ€lja antingen knappen “lĂ€gg till en ny anpassad inlĂ€ggstyp” eller redigera dina nuvarande anpassade inlĂ€ggstyper (se skĂ€rmdump nedan).

CPT-onomies redigerar en anpassad posttyp

NÀr du Àr klar med att lÀgga till och redigera alla dina inlÀggstyper kan du anvÀnda dem precis som med alla andra taggar eller kategorier. I vÄrt exempel lÀnkades skÄdespelare och regissörer till filmer, sÄ om du gÄr till filmen posttyp kommer du att mÀrka att i det omrÄde som normalt Àr reserverat för taxonomier kan du nu lÀgga till skÄdespelare och regissörer i dina filmer.

CPT-onomies lÀgger till kategorier

Ladda ner CPT-onomies WordPress Plugin