Apple-ägd sömnspårningstillbehör Beddit dödar sin molntjänst den 15 november

Apple-ägd sömnspårningstillbehör Beddit dödar sin molntjänst den 15 november

I maj 2017 snappade Apple upp en sömnspårningsapp, kallad Beddit Sleep Monitor, och ett tillhörande tillbehör på $ 150 som hjälper kunderna att få en bättre sömn. Och nu får vi veta att Beddit-molntjänsten stängs officiellt den 15 november 2018.

Nyheter kom i release-anteckningar f√∂r dagens Beddit-uppdatering i App Store. “Fr√•n och med den h√§r uppdateringen kommer nya anv√§ndare inte l√§ngre att kunna anv√§nda Beddit Cloud”, s√§ger f√∂r√§ndringsloggen.

Befintliga användare kommer inte heller att kunna använda Beddit Cloud från och med den 15 november 2018. Det är oklart om detta är ett tecken på att Beddit-produkter snart kan avbrytas helt, men vi förväntar oss verkligen att detta ska ske eftersom Apple integrerar Beddit-teknik i Apple Watch .

Beddits lösning för övervakning av sömn använder en mjuk sensor placerad under dina lakan för att analysera sömnrelaterade data. Gadgeten överför data som den samlar in till din klocka och telefon.

Beddit-teknik är baserad på ballistokardiografi, som är en diskret, icke-invasiv teknik för att mäta den mekaniska aktiviteten i hjärtat, lungorna och andra kroppsfunktioner.

Beddits sekretesspolicy uppdaterades efter f√∂rv√§rvet f√∂r att klarg√∂ra att “dina personuppgifter kommer att samlas in, anv√§ndas och avsl√∂jas i enlighet med Apples sekretesspolicy.”

Beddit kostar $ 150 och finns på Apples webbplats.

Har du använt Beddits sömnspårningstillbehör tidigare?

Om så är fallet, vad tyckte du om det?