Apple arbetar enligt uppgift med att ge stöd för serie 4: s exklusiva EKG-app till européer

Apple Watch ECG app may be coming to Europe

Apple kan stödja den kommande EKG-appen för Apple Watch Series 4 i Europa.

Enligt tysk publikation Macerkkopf.de (Google översĂ€tt) har de tillsammans med andra journalister lĂ€rt sig i en briefing med Apple-företrĂ€dare att Cupertino-teknikjĂ€tten “aktivt arbetar” med att föra den enda USA-programvaran till Europa.

Företaget tar tydligen en enklare vÀg genom att söka tillstÄnd att skicka programvaran i EU-lÀnderna snarare Àn att fÄ godkÀnnande frÄn varje EU-lands regering. Ingen tidtabell nÀmndes vid posttiden.

EKG-appen ska slÀppas tillsammans med watchOS 5.1 i USA.

Det har redan beviljats ​​en De Novo-klassificering av FDA, en första i sitt slag. Den nya sensorn i sig har ocksĂ„ FDA: s godkĂ€nnande, men inte godkĂ€nnande.

EKG-appen utformades för att bedöma anvÀndarens hjÀrtsjukdom och ta reda pÄ om deras hjÀrtrytm visar nÄgra tecken pÄ förmaksflimmer, en allvarlig form av oregelbunden hjÀrtrytm.

Apple Watch Series 4s EKG genererar en avlÀsning som inte Àr alltför annorlunda Àn ett enda elektrokardiogram. Specifikt Àr Apple Watch Series 4 klassad som en Lead I-EKG-enhet, vilket betyder att den bara mÀter spÀnningen mellan höger och vÀnster arm. Det rÀcker inte för att stÀlla en tillförlitlig diagnos, men det rÀcker för att upptÀcka trender som kan indikera ett hjÀrtsjukdom.

“Det Ă€r en betydelsefull bedrift för en bĂ€rbar enhet som kan tillhandahĂ„lla kritisk data för lĂ€kare och sinnesro för dig”, argumenterar Apple.

Trots att de nya iPhone XS-modellerna och serie 4-klockorna nu sĂ€ljs, sa Apple under Keynote “Gather round” att EKG-appen bara skulle vara USA först och anlĂ€nda “senare i Ă„r.” En ny oregelbunden rytmaviseringsfunktion skulle ocksĂ„ komma senare i Ă„r.

Som du vet skickar varje hjÀrtslag ut en elektrisk impuls.

Apple Watch EKG-app kommer senare i Ă„r

För att fÄ ett mobilt EKG att fungera har Apple lagt till en elektrisk hjÀrtsensor i serie 4 som kompletterar den befintliga optiska sensorn. Du har elektroder inuti bÄde Digital Crown och pÄ bakkristallen, pressade mot din handled. Paret elektroder arbetar tillsammans för att upptÀcka smÄ förÀndringar i elektrisk polarisering över din hud nÀr ditt hjÀrta slÄr.

Att ta en EKG-avlÀsning pÄ sprÄng krÀver att du startar EKG-appen och trycker pÄ Digital Crown i cirka 30 sekunder, vilket stÀnger den elektriska kretsen mellan huvudet och armarna. S4-chipet tolkar data för att berÀkna och analysera din hjÀrtrytm. Systemet genererar ocksÄ en EKG-vÄgform som lagras automatiskt i din Health-app pÄ iPhone, varifrÄn den kan exporteras och mailas till din lÀkare som en PDF-bilaga.

Vad tycker du om den hÀr coola funktionen?

LĂ„t oss veta i kommentarerna!