Apple arbetar för att eliminera samtalsspoofing pÄ iPhone

incoming call

Det ser ut som att Apple Ă€ntligen kan bli seriös om att hjĂ€lpa till att eliminera störande samtal pĂ„ iPhones. Ett nytt Apple-patent för “UpptĂ€ckt av falsk samtalsinformation, ”Riktar sig mot en viss typ av samtal som har blivit allt mer irriterande de senaste Ă„ren.

Som definieras av den amerikanska federala kommunikationskommissionen (FCC) utförs förfalskning av nummerpresentation nÀr nÄgon medvetet förfalskar informationen som överförs till ditt ID-nummer pÄ ditt hem eller mobiltelefon. Intressant Àr att inte alla förfalskningar Àr olagliga. Vissa organisationer kan till exempel anvÀnda verktyget för att visa ett avgiftsfritt nummer för ett företag.

Inte överraskande, det Àr inte den typ av förfalskning som Apple riktar sig mot. IstÀllet gÄr det efter spammare (vissa skulle sÀga bedragare) som anvÀnder spoofing för att Àndra nummerpresentatören pÄ ett sÄdant sÀtt att lura personen att svara. För att göra det kan de ofta anvÀnda falska lokala nummer eller överföra numret pÄ en ansedd verksamhet eller organisation.

I det nya patentet beskriver Apple ett system dÀr inkommande samtal kontrolleras nÀr de kommer in för vissa markörer för att avgöra om det Àr skrÀppostsamtal. I dessa fall skulle din iPhone visa ett varningsmeddelande som talar om att samtalet förmodligen Àr falskt.

Publiceringen av detta Apple-patent kommer precis som Google nyligen introducerade en ny Call Screen-funktion för sina Pixel-smarttelefonanvÀndare. Med det hÀr verktyget kan du lÄta Google Assistent svara pÄ misstÀnkta samtal automatiskt. DÀrifrÄn transkriberar röstassistenten konversationen i realtid sÄ att du kan bestÀmma vad du ska göra. Du kan vÀlja att svara pÄ samtalet eller lÀgga pÄ. Du kan ocksÄ blockera samtalet.

Hittills har Apple tagit ett mest praktiskt tillvÀgagÄngssÀtt nÀr det gÀller störningssamtal och har lÀmnat det Ät operatörerna att komma med lösningar. Bland annat AT & T och T-Mobile har de senaste Ären tillhandahÄllit kostnadsfria och betalda verktyg för skrÀppostbekÀmpning de senaste Ären till kunderna. Patentet föreslÄr att Apple snart kan ta en ledande roll i denna frÄga.

Apple lÀmnar ofta in patent för produkter som aldrig slÀpps för allmÀnheten. Förhoppningsvis Àr det inte en av dessa tider. Med tanke pÄ vad Google just meddelat, tror jag att det Àr sÀkert att sÀga att Apple kommer att tillkÀnnage nÄgon form av skrÀppostlösning för iOS de nÀrmaste mÄnaderna. HÄll dig uppdaterad.

Vad tycker du att Apple borde göra för att eliminera samtalsspoofing? Vi vill lÀsa dina kommentarer nedan.