Apple ber om ursÀkt för Apple ID-kontohack i Kina

Apple ber om ursÀkt för Apple ID-kontohack i Kina

Apple utfÀrdade i dag ovÀntat en ursÀkt till sina kunder pÄ den 1,33 miljarder mÀnniskor stora marknaden i Kina som blev offer för bedrÀgerierna dÀr onödiga anvÀndare hackade in pÄ nÄgra Apple ID-konton som inte var skyddade med Apples sÀkra tvÄfaktorautentiseringssystem.

Wall Street Journal rapporterad Tisdag som Apple för ungefÀr en vecka sedan upptÀckt att stulna Apple-ID anvÀndes för att svepa kundmedel efter att lokala betaltjÀnster Alipay och WeChat Pay klagade till företaget att nÄgra av deras egna kunder hade tappat pengar.

Apple ber om ursÀkt till kinesiska anvÀndare

Cupertino-teknikjÀtten specificerade inte hur mÄnga anvÀndare som pÄverkades av denna incident eller hur mycket pengar som stulits. Ingen av de hackade kontona skyddades med Apples Two-Factor Authentication-system, som efter att ha registrerat sig med ett Apple-ID pÄ en ny enhet extra krÀver en engÄngskod som trycks till en av anvÀndarens betrodda enhet.

HANDLEDNING: SÄ hÀr aktiverar du tvÄfaktorautentisering för ditt Apple-ID

Apple utfĂ€rdade ett uttalande pĂ„ tisdag och sa att man fann att “ett litet antal av vĂ„ra anvĂ€ndares konton” hade nĂ„tts via nĂ€tfiskebedrĂ€gerier. “Vi Ă€r djupt ursĂ€ktande för besvĂ€ret som vĂ„ra kunder orsakas av dessa nĂ€tfiskebedrĂ€gerier”, sĂ€ger deras kinesiska uttalande.

Phishing-bedrÀgerier Àr specialdesignade e-postmeddelanden som lÄtsas komma frÄn en legitim avsÀndare för att lura dig att besöka en webbsida som Àr utformad med det enda syftet att stjÀla dina uppgifter genom att lÄtsas vara den officiella Apple ID-kontowebbplatsen.

Detta Ă€r Ă€nnu ett fall i en lĂ„ng rad exempel som exemplifierar vikten av att lĂ€gga till ett extra sĂ€kerhetsskikt till ditt Apple-ID genom att aktivera funktionen för tvĂ„faktorautentisering. NĂ€r ditt Apple-ID har Ă€ventyrats kan du köpa alla dina inköp, foton, meddelanden, eventuella iTunes-krediter, ditt kreditkort i arkivet – och sedan nĂ„gra fler.

Akta dig för nÀtfiskebedrÀgerier

DÀrför Àr det av yttersta vikt att hÄlla ditt Apple ID-konto sÄ sÀkert som möjligt. talar om det, jag rekommenderar att du inte registrerar ett mobilnummer för tvÄfaktorautentisering eftersom att trycka pÄ koder via SMS Àr osÀkert.

Ett annat rÄd: akta dig för nÀtfiskebedrÀgerier.

iDownloadBlog har en bra översikt över phishing-e-postmeddelanden som förklarar i lekmanns termer vad de Àr, varför de Àr potentiellt farliga, hur man kÀnner igen dem och hur man rapporterar dem.

Apples supportdokument ger dig den kunskap du behöver undvik nÀtfiske och andra bedrÀgerier, sÄvÀl som identifiera legitima e-postmeddelanden frÄn App och iTunes Stores.

Har du tvÄfaktorautentisering aktiverad för ditt Apple-ID?

LĂ€mna din kommentar nedan.