Apple börjar annonsera iOS 12 i Tips-appen pÄ iPhone och iPad

Innan offentlig lansering den 17 september slÀpper Apple iOS 12 GM till utvecklare

Apple gör det klart att iOS 12 Àr framtiden för iPhone och iPad. PÄ torsdag började företaget varna iOS 11-anvÀndare via Tips-appen om nÄgra av de nya iOS 12-funktionerna som snart kommer. Flytten kommer bara nÄgra dagar före företagets höstmedieevenemang pÄ Apple Park Campus i Cupertino, Kalifornien.

Eftersom 9to5Mac var först att förklara, Tipsvarningarna varierar beroende pÄ region och enhetstyp. MÄnga av dessa fokuserar pÄ de prestandaförbÀttringar som iOS 12 ger till bordet medan andra nÀmner nya funktioner som grupperade meddelanden och Memoji.

PÄ onsdagen den 12 september hÄller Apples sitt Ärliga höstevenemang, som ska innehÄlla introduktionen av tre nya iPhones och tvÄ nya iPad Pro-surfplattor. Alla fem av dessa enheter levereras med iOS 12. Med hjÀlp av historik som en guide bör Ätminstone nÄgra av dessa nya enheter börja komma till butiker frÄn och med fredagen den 21 september. Med detta i Ätanke kommer iOS 12 förmodligen att lanseras för allmÀnheten för befintliga enheter pÄ eller före onsdagen den 19 september.

Först tillkÀnnagavs i juni fokuserar iOS 12 mestadels pÄ prestandaförbÀttringar, Àven om det ocksÄ innehÄller nya funktioner som Screen Time, GenvÀgar och ARKit 2. Det finns ocksÄ den anpassningsbara Animoji som heter Memoji och helt nya Apple Books-app som ersÀtter iBooks-appen.

Blir du upphetsad för den officiella ankomsten av iOS 12? Vilka funktioner ser du mest fram emot att anvÀnda?