Apple börjar iPhone 6s produktion i Indien

Apple börjar iPhone 6s produktion i Indien

Apple har börjat producera på iPhone 6s i Indien. Detta är den andra Apple-handenheten efter iPhone SE som tillverkas i världens näst folkrikaste nation. De Ekonomiska tider säger att detta steg kommer att hjälpa Apple att undvika att betala importtullar i landet.

Produktionen på iPhone 2015 började förra veckan i Wistrons anläggning i Bengaluru och följde produktionsförsök vid anläggningen i april på iPhone 6s och iPhone 6s Plus. Den mindre modellen valdes för massproduktion på grund av dess försäljningspotential.

Enligt Hong King-baserade forskare Counterpoint bidrar iPhone 6-serien med nästan 33 procent av den totala försäljningen av iPhones i Indien. Detta jämförs med iPhone SE: s 15 procent. Under första kvartalet 2018 tappade Apple ledarskapet på den indiska premiumsmartphonemarknaden. Vid den tiden återfick Samsung sin position 1, följt av Kinas OnePlus. Apple tog tredje platsen.

The Economic Times förklarar:

En chef sade att Apple vill utöka den lokala produktionen för att isolera sig från prishöjningar för att förbli konkurrenskraftig. Företaget var tvunget att höja priserna med 6-7% tidigare i år eftersom bastullen på smartphones höjdes till 15% från 10% i december och igen till 20% i februari. Regeringen införde i april ytterligare 10% tull på komponenter som kretskort fyllda med minne och chips, kameramoduler och kontakter.

Redan i december tvingades Apple att absorbera en skattehöjning på 50 procent på importerade smartphones genomförda av den indiska regeringen. Som ett resultat var det tvungen att höja priset på varje iPhone den sålde i landet förutom iPhone SE.

Som vi nämnde vid den tiden prissätts den senaste iPhone X nu till 105720 rupier för en 256 GB-variant (en genomsnittlig ökning på 3,6 procent), vilket räknas till cirka 1 646 USD. Apples India-webbplats också listor en 256 GB-variant av den 4,7-tums iPhone 8 med en 3,6 procent högre prispunkt till 79 420 rupier, eller cirka 1 237 USD.

IPhone 6s som produceras i Indien kommer inte att säljas någon annanstans.