Apple bygger om kartor frÄn grunden med Street View-liknande bilder och egna data

Apple Maps icon and aerial landscape shot

Om du har undrat varför Apple Maps inte fÄr nÄgra förbÀttringar utÄt i iOS 12, hÀr Àr ditt svar: företaget har varit upptagen med att arbeta med en massiv kartuppdatering.

Äpple avslöjade nyheterna i en intervju fredag ​​med Matthew Panzarino frĂ„n TechCrunch.

Den nya produkten kommer bland annat att innehÄlla förbÀttringar:

Detta massiva Ätagande kommer att ta en stund att slutföra och rulla ut helt till kunder globalt. Enligt Apple kommer de att föra den nya Maps-upplevelsen först till kunder i USA under nÀsta Är inför en bredare lansering.

HANDLEDNING: Hur man rapporterar problem i Apple Maps

Den hÀr nÀsta generationens karttjÀnst debuterar i San Francisco och Bay Area med nÀsta iOS 12 beta. Det kommer att tÀcka norra Kalifornien till hösten, har Apple sagt.

Andra förbÀttringar inkluderar mycket mer relevanta sökresultat Àn tidigare, rikare byggnadsdetaljer, parkeringsomrÄden, samt förbÀttringar av navigering och gÄngvÀg.

Ett hemligt projekt

Enligt Eddy Cue har anvÀndarna en massiv kartuppdatering i nÀsta iOS 12-beta:

Vi tror inte att det finns nÄgon som gör denna nivÄ av arbete som vi gör. Vi har inte meddelat detta. Vi har inte berÀttat för nÄgon om detta. Det Àr en av de saker som vi har kunnat hÄlla ganska hemligt.

Ingen vet verkligen om det. Vi Àr glada att fÄ det dÀr ute. Under nÀsta Är lanserar vi det, sektion för sektion i USA.

Cupertino-teknikjĂ€tten sĂ€ger att den nya Maps-appen kommer att byggas om ”frĂ„n grunden.” TjĂ€nsten kommer att utnyttja, för första gĂ„ngen sedan starten, bilder pĂ„ gatunivĂ„ som liknar Google Street View, samlade av en flotta specialiserade fordon.

Vid Ă„teruppbyggnaden av kartdelen i Kartor kommer Apple att anvĂ€nda förstapartsdata som samlats in pĂ„ iPhones via Differential Privacy, en integritetsmetod. Specifikt samlar de in sĂ„ kallade “sondata”: slumpmĂ€ssiga och anonymiserade segment av iPhone-anvĂ€ndarnas navigationssessioner.

Cue noterade:

Vi samlar specifikt inte in data, inte ens frĂ„n punkt A till punkt B. Vi samlar in data – nĂ€r vi gör det – pĂ„ ett anonymt sĂ€tt, i underavsnitt av helheten, sĂ„ vi kunde inte ens sĂ€ga att det finns en person som gick frĂ„n punkt A till punkt B.

Vi samlar in segmenten av det.

Som du kan förestÀlla dig har det alltid varit en viktig del av att göra detta. Vi tror inte att det köper oss nÄgot att samla in mer. Vi tappar inga funktioner eller funktioner genom att göra detta.

iPhone- och iPad-kunder kan enkelt vĂ€lja bort denna datainsamling genom att vĂ„ga InstĂ€llningar → Sekretess → PlatstjĂ€nster → SystemtjĂ€nster → FörbĂ€ttra kartor.

Apple Maps-fordon

Data som samlats in frÄn iPhone-anvÀndarnas navigationssessioner kommer att kompletteras med de uppgifter som Apple har samlat in med sin egen flotta specialiserade fordon packade med sensorer, kameror och LiDAR-radar. Cue avslöjar att varje fordon Àr utrustat med en Mac Pro, en iPad och en massa solid state-enheter som spelar in massor av data.

HANDLEDNING: Hur man anvÀnder iPhone-kompass med Apple Maps

Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Internet Software and Services, berÀttade för TechCrunch att Apple tar tillfÀllet i akt att bygga alla sina egna kartdata frÄn grunden.

“Vi ville ta detta till nĂ€sta nivĂ„”, sa Cue. ”Vi har arbetat med att försöka skapa det vi hoppas kommer att bli den bĂ€sta kartappen i vĂ€rlden och ta den till nĂ€sta steg. Det bygger alla vĂ„ra egna kartdata frĂ„n grunden. ”

HANDLEDNING: Hur man söker lÀngs din rutt i Apple Maps

Apple Maps Àr för nÀrvarande beroende av ett lapptÀcke med data frÄn tredjepartspartners som TomTom, OpenStreetMap och andra geodatamÀklare. Cue betonade att Apple behövde Àga all information som gÄr till att skapa kartor och kontrollera den frÄn bÄde kvalitets- och integritetsperspektiv.

Högkvalitativa data

”Vi bestĂ€mde oss för att göra detta för drygt fyra Ă„r sedan,” sade han, ”Var vill vi ta kartor? Vilka Ă€r de saker vi vill göra i Maps? Vi insĂ„g att, med tanke pĂ„ vad vi ville göra och vart vi ville ta det, behövde vi göra det sjĂ€lva. ”

Cue tillagd:

Sedan vi introducerade detta för sex Ă„r sedan – vi kommer inte att ompröva alla problem som vi har haft nĂ€r vi introducerade det – har vi gjort en enorm investering för att fĂ„ kartan upp till nivĂ„. NĂ€r vi lanserade handlade mycket om vĂ€gbeskrivningar och att komma till en viss plats.

Hitta platsen och fÄ vÀgbeskrivning till den platsen.

Vi har gjort en enorm investering för att göra miljoner Àndringar, lÀgga till miljoner platser, uppdatera kartan och Àndra kartan oftare. Alla dessa saker under de senaste sex Ären.

Viktigast Àr kanske att den nya Maps-miljön gör det möjligt för Apple att göra nödvÀndiga dataÀndringar och justeringar vÀldigt, mycket snabbt, med möjlighet att Àndra kartan i realtid, samt göra korrigeringar och adressera vÀgarbetet mycket snabbare Àn den nuvarande versionen .

Vad gör du av detta, pojkar och flickor?

LÀmna gÀrna din kommentar nedan.