Apple erbjuder gratis kodningssessioner i butiker över hela Europa under EU-kodveckan

Apple erbjuder gratis kodningssessioner i butiker över hela Europa under EU-kodveckan

Apple kommer att erbjuda över 2000 helt gratis kodningssessioner under EU-kodveckan, som körs 6-21 oktober, med minst en gratis session varje dag i varje Apple-butik i hela Europa.

Kodningssessioner √§r utformade f√∂r kunder i alla √•ldrar och skicklighetsniv√•er och inkluderar praktiska interaktiva upplevelser och sessioner som t√§cker √§mnen som “How To: Kom ig√•ng med kodning”, “Teacher Tirdays: App Design & Coding Basics” och “Kids Hour: Sphero Maze Challenge. ‚ÄĚ

Skolor och kodningsorganisationer kommer att driva Swift-workshops under EU-kodveckan, inklusive en “Incredible Code Machine”, en ny utmaning i Swift Playgrounds-appen som √§r utformad f√∂r kodare p√• grundniv√•. F√∂r att hitta en lokal kodningssession, bes√∂k codeweek.eu/events och apple.com/se/ idag.

Tim Cook citerades i a förberett uttalande:

Kodning är en kritisk färdighet som ger människor i alla åldrar chansen att skapa och dela sina idéer med världen. Apple har länge trott att kodning är framtidens språk, och vi har skapat en rad verktyg för att göra det roligt och tillgängligt för alla. Vi är glada över att kunna erbjuda tusentals sessioner i Apple-butiker för EU Code Week och kan inte vänta med att dela vår kärlek till kodning med ungdomar och lärare i hela Europa.

Detta är utöver Apples kodningssessioner året runt som en del av initiativet Today at Apple.

Gratis kodningssessioner på Apple Stores under EU Code Week

Enligt iPhone-tillverkaren har över 75 000 deltagare deltagit i mer än 14 000 kodningssessioner i Apple-butiker över hela Europa under det senaste året. Det finns nu 267 institutioner över hela Europa som läser Apples läsplan för alla kan koda med Swift. EU Code Week är ett gräsrotsinitiativ som syftar till att ge kodning och digital kompetens till alla.