Apple erkänner silikonmembranets sanna roll i nya MacBook Pro [updated]

Apple erkänner silikonmembranets sanna roll i nya MacBook Pro [updated]

Den verkliga anledningen till att Apple uppdaterade tangentbordet i MacBook Pro-sortimentet f√∂r 2018 kanske just har kommit i sikte. Frankrike MacGeneration har uppt√§ckt ett internt dokument som s√§ger att det nya tunna lagret silikon under varje tangent inte satt d√§r f√∂r att g√∂ra tangentbordet “tystare”, som Apple offentligt har sagt. Ist√§llet √§r det f√∂r att l√∂sa tillf√∂rlitlighetsproblem som f√∂rekommer hos tidigare generationer.

Uppdaterad:

Sedan detta först publicerades, MacRumors upptäckte viktiga skillnader mellan dokumentet Apple publicerat i Kanada och Europa kontra det för USA.

I den kanadensiska och europeiska versionen lyder det:

Tangentbord och Keycaps
Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skräp kommer in i fjärilsmekanismen. Proceduren för byte av mellanslag har också ändrats från den tidigare modellen. Reparationsdokumentation och servicevideor kommer att finnas tillgängliga när keycap-delar börjar levereras.

I USA n√§mner guiden inte membranet. Ist√§llet inneh√•ller den en l√§nk till ett separat internt dokument med titeln “Butterfly Mechanism Keycap Replacement MacBook Pro (2018)” som s√§ger:

Varning: Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skräp tränger in i fjärilsmekanismen. Var noga med att inte riva membranet. Ett sönderrivet membran kommer att resultera i ett toppfodralbyte.

Som ursprungligen skrivet:

Det interna dokumentet, som publicerades för reparatörer som kommer att arbeta med MacBook Pro 2018, säger att silikonmembranet måste förhindra att skräp kommer in i fjärilsmekanismen. Som MacGeneration med rätta förklarar är det just detta som utgjorde ett problem för vissa användare från tidigare generationer.

2018 års MacBook Pro Service Readiness Guide:

Tangentbord och Keycaps

Tangentbordet har ett membran under knapparna för att förhindra att skräp kommer in i fjärilsmekanismen. Proceduren för byte av mellanslag har också ändrats från den tidigare modellen. Reparationsdokumentation och servicevideor kommer att finnas tillgängliga när keycap-delar börjar levereras.

N√§r Apple tillk√§nnagav den nuvarande generationen MacBook Pro f√∂r en vecka sedan sa de att modellen inneh√∂ll ett tredje generationens “fj√§rilsbrytartangentbord” som var “tystare” √§n de som hittades p√• tidigare modeller. N√§r tredje parter som iFixit fick en chans att titta n√§rmare p√• det nya tangentbordet uppt√§cktes det dock att varje tangent var inslagen med ett tunt lager silikon.

De flesta tidiga användare såg ingen signifikant förändring med tangentbordet, åtminstone när det gäller ljudet som det gör när de används. Lägg till detta till upptäckten av dagens interna dokument, och det blir allt tydligare varför tangentbordet ändrades Рoch det är inte vad Apple har sagt offentligt.

Apple står för närvarande inför en grupptalan om fjärrbrytartangentbord som finns på MacBook- och MacBook Pro-enheter av sen modell. Användare hävdar att damm och annat skräp kan komma in i nycklarna för lätt, vilket kräver en kostsam fixning eller utbyte.

Hittills har Apple aldrig medgett att det finns ett universellt problem med dessa tangentbord. Men förra månaden tillkännagav det ett tangentbordstjänstprogram som verkar ta itu med problemet.

Som stöddokumentet tillkännager programmet säger:

De berörda modellerna inkluderar:

MacBook (Retina, 12-tums, början av 2015) MacBook (Retina, 12-tums, början av 2016) MacBook (Retina, 12-tums, 2017) MacBook Pro (13-tums, 2016, två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13 -inch, 2017, två Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (13-tums, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar) MacBook Pro (15-tums, 2016) MacBook Pro ( 15-tums, 2017)

Uppt√§ckten av det interna dokumentet √§r fruktansv√§rda nyheter f√∂r Apple, som har f√∂rs√∂kt s√§lja en ber√§ttelse om att ‚ÄĚdet h√§r nya tredje generationens tangentbord inte var utformat f√∂r att l√∂sa dessa [dust] fr√•gor. ‚ÄĚ I allt h√∂gre grad verkar det bara inte vara korrekt. Kanske √§r det dags f√∂r Apple att ompr√∂va det uttalandet.

Vad tror du? Låt oss veta dina tankar nedan.