Apple fixar iPhone XS ‘skönhetslĂ€ge’ i iOS 12.1

Apple fixar iPhone XS 'skönhetslÀge' i iOS 12.1

Apple har bekrĂ€ftat att de fixar den kontroversiella “skönhetslĂ€ge” -processen nĂ€r de tar selfies pĂ„ iPhone 2018. GrĂ€nsen har lĂ€rt sig funktionen, som jĂ€mnar ut motivets hud automatiskt i selfies, kommer inte lĂ€ngre att finnas i den kommande iOS 12.1-uppdateringen.

Först mĂ€rkt av anvĂ€ndare av iPhone XS och iPhone XS Max förra mĂ„naden tillkĂ€nnagavs lĂ€get aldrig officiellt av Apple. IstĂ€llet sa företaget bara att Smart HDR-funktionen som hittades pĂ„ de nya telefonerna tog “mer höjdpunkt och skuggdetaljer”Till bilder.

SkönhetslÀgen pÄ smartphones, som fÄr selfies att se mer polerade ut för sociala medier, har lÀnge varit populÀra i omrÄden som Asien. De Àr ocksÄ en viktig komponent i appar som Meitu och FaceTune.

SÄ hÀr förklarar The Verge den nuvarande processen som Apple nu sÀger kommer att tas bort med iOS 12.1:

I grund och botten valde Smart HDR fel basram för HDR-bearbetning nÀr du tog en selfie. I stÀllet för att vÀlja en ram med kort slutartid för att frysa rörelse och bevara detaljer, skulle det ibland vÀlja en ram med lÀngre slutartid. Den frÀmre kameran har inte heller optisk bildstabilisering, sÄ det tar suddigare bilder med samma slutartid som den bakre, stabiliserade kameran. Resultatet Àr en förlust av detaljer som ser ut som utjÀmning pÄ den frÀmre kameran.

PÄ mÄndag slÀppte Apple den femte iOS 12.1 beta till utvecklare. Uppdateringen kommer att slÀppas till allmÀnheten under de kommande veckorna. Förutom att lösa problemet med skönhetslÀge inkluderar uppdateringen Group FaceTime, plus programvara för Dual SIM-stöd för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Är du ledsen nĂ€r du ser slutet pĂ„ skönhetslĂ€get? LĂ„t oss veta nedan.