Apple flyttar enligt uppgift iPhone XR-produktionen för att minimera förseningar

WSJ: Apple övergÄr till iPhones till en OLED-enda lineup 2020

Foxconn Electronics har nu till uppgift att producera fler av Apples iPhone XR-enheter. Ursprungligen skulle rival Pegatron producera 5 till 60 procent av de LCD-baserade telefonerna. KapacitetsbegrÀnsningar och försenade transporter av kritiska komponenter leder till förÀndringen, enligt DigiTimes.

Enligt den nya planen förvÀntas Apples nr 1-tillverkare Foxconn producera upp till 75 procent av iPhone XR-modellerna med Pegatron som tar upp resten. Faktorer för vÀxeln inkluderar en lÀgre avkastning Àn förvÀntat och en brist pÄ Pegatron-arbetare i Kina.

Först tillkÀnnagavs tidigare denna mÄnad tillsammans med iPhone XS och iPhone XS Max, iPhone XR har lÀnge ryktats drabbas av produktionsproblem pÄ grund av dess kant-till-kant LCD-skÀrm.

Tillbaka i juni till exempel sa en rapport frÄn den sydkoreanska publikationen The Bell att utvecklingen av LCD-skÀrmen var tvÄ mÄnader efter planen. Det sa att leverantörerna Japan Display och LG Display behövde mer tid Àn vÀntat för att sÀkra avkastningen. I slutet av juli sa Morgan Stanleys Katy Huberty, en kÀnd Apple-analytiker, att enhetens nÀstan ramfria design var orsaken till förseningen.

Intressant Àr att problemet med LCD kanske inte Àr ett hÄrdvaruproblem.

Som Ryan Reith, IDC: s vice president för forskning pĂ„ mobila enheter, sa till The Verge: ”Allt vi har hört, det har varit ett problem pĂ„ mjukvarusidan. Det finns mycket programvara involverad i LCD-skĂ€rmen, eftersom den Ă€r den första [LCD display] med ett hack och helskĂ€rm. ”

Under tiden sade Canalys senioranalytiker Ben Stanton till The Verge: “Apple skulle inte fördröja lanseringen av iPhone XR av nĂ„gon annan anledning Ă€n att enheten inte Ă€r redo att levereras med tillrĂ€cklig volym.” Han fortsatte: “BegrĂ€nsningen med enheten Ă€r kring den nya LCD-skĂ€rmen, som har flaskhalsad produktion.”

FörbestÀllningar för iPhone XR börjar fredagen den 19 oktober med de första bestÀllningarna som kommer en vecka senare pÄ fredagen den 26. oktober. Hittills har dessa datum inte Àndrats.

Planerar du att köpa en iPhone XR? LÄt oss veta nedan.