Apple förbjuder permanent Alex Jones Infowars-app frÄn App Store

Apple förbjuder permanent Alex Jones Infowars-app frÄn App Store

En dag efter att ha förbjudits pÄ Twitter har Alex Jones inte lÀngre nÄgon plats i App Store. Hans Infowars-app hÀmtades frÄn marknaden och fÄr inte ÄtervÀnda, enligt Buzzfeed News.

NĂ€r han ombads att kommentera varför Infowars-appen drogs pĂ„ fredag ​​hĂ€nvisade Apple Buzzfeed till sin Riktlinjer för granskning av App Store.

Den första klausulen i dessa riktlinjer avvisar uttryckligen innehĂ„ll som Ă€r â€Ă€rekrĂ€nkande, diskriminerande eller elakartat innehĂ„ll, inklusive referenser eller kommentarer om religion, ras, sexuell lĂ€ggning, kön, nationellt / etniskt ursprung eller andra riktade grupper, sĂ€rskilt om appen sannolikt kommer att förödmjuka, skrĂ€mma eller placera en riktad individ eller grupp i skada. ”

I augusti drog Apple det mesta av Jones podcastinnehĂ„ll frĂ„n iTunes och noterade att det inte “tolererar hatprat.” I ett kontroversiellt drag beslutade det dock att hĂ„lla Infowars-appen i App Store och noterade vid den tidpunkten att appen inte bryter mot App Store-granskningsreglerna och förklarar:

Vi stöder starkt alla synpunkter som representeras i App Store, sÄ lÀnge som apparna respekterar anvÀndare med olika Äsikter, och följer vÄra tydliga riktlinjer, sÄ att App Store Àr en sÀker marknadsplats för alla. Vi fortsÀtter att övervaka appar för övertrÀdelser av vÄra riktlinjer och om vi hittar innehÄll som bryter mot vÄra riktlinjer och Àr skadligt för anvÀndare tar vi bort dessa appar frÄn butiken som vi har gjort tidigare.

Apple har inte sagt vad som har förÀndrats mellan dÄ och nu.

Under de senaste veckorna har Jones ocksĂ„ startat Facebook, Spotify och YouTube. Twitter bestĂ€mde sig ursprungligen för att hĂ„lla Jones i tjĂ€nst. Den hĂ€r veckan drog det dock ocksĂ„ konspirationsteoretikern frĂ„n sin plattform och sa att han stred mot dess “krĂ€nkande beteende” -regler.

Infowars-appen förblir pÄ Google Play butik.

Var Apple korrekt nÀr hon tog bort Infowars-appen? LÄt oss veta nedan.