Apple förhandsgranskar Milanos Piazza Liberty-butik med dramatisk glasfontÀn

Apple förhandsgranskar Milanos Piazza Liberty-butik med dramatisk glasfontÀn

Med Italiens hisnande Piazza Liberty-butik öppnar torsdag, Apple bara gav ivriga fans en tidig titt pÄ det kommande försÀljningsstÀllet som det sÀger kommer att Äteruppliva en piazza i centrala Milano.

Projektet, som inkluderar bÄde ett stort offentligt torg och en butik nedanför, för Apples senaste detaljhandelsdesign till Italien för första gÄngen.

Angela Ahrendts, Apples Senior Vice President of Retail, citerades:

Det finns inget bÀttre uttryck för vÄr vision för Apple-butiker som fungerar som moderna samlingsplatser Àn Apple Piazza Liberty. I en stad med sÄ rik historia av konst, underhÄllning och kreativitet Àr det en Àra att skapa ett utrymme dÀr vem som helst kan inspireras att lÀra sig, skapa och fÄ kontakt med sina grannar.

Det nya butiken ligger precis vid Corso Vittorio Emanuele, som Àr en av de mest populÀra gÄgatorna i Milano. Dess varumÀrkesdesign Àr en dramatisk glasfontÀn som fungerar som bÄde ingÄngen till butiken och som bakgrund till den stora utomhusamfiteatern.

Trappan ligger mellan mitten av ett par vattenfall som utgör en del av en större fontĂ€n – en hyllning till de berömda italienska torg som förbinder staden med dess invĂ„nare.

Andra höjdpunkter inkluderar:

För att fira den nya butikens debut satte Apple ihop en trevlig webbsida markering en samling ritningar, fotografier och konstverk skapade av körsbÀrsplockade konstnÀrer och designers frÄn hela Italien som har försökt fÄnga en ögonblicksbild av stadens kreativa energi.

Jony Ive, Apples Chief Design Officer:

Att arbeta inom en av Italiens historiska piazzor Ă€r bĂ„de ett stort ansvar och en underbar utmaning. Vi kombinerade tvĂ„ grundlĂ€ggande element i den italienska piazzaen – vatten och sten – genom att lĂ€gga till en glasportal som skapar en mĂ„ngsynt upplevelse nĂ€r besökare kommer in i butiken genom en kaskad fontĂ€n som verkar omsluta dem.

Butiken öppnar torsdagen den 26 juli kl. 17 lokal tid.

Det kommer att vara vÀrd varje timme idag vid Apple-sessioner om fotografering, filmskapande, skapande av musik, kodning, design och mer. I september kommer Apple Piazza Liberty ocksÄ att vara vÀrd för en speciell mÄnads lÄng Milanoserie, dÀr 21 lokala artister kommer att dela sina visioner för Milanos kreativa framtid.

Idag pÄ Apple finns registrering nu tillgÀnglig pÄ apple.com/today.

Senare den hÀr veckan den 28 juli öppnar Apple ocksÄ en ombyggd och omplacerad flaggskeppsbutik pÄ den tidigare platsen för ett California Pizza Kitchen i Broadway Plaza utomhus köpcentrum.