Apple förhandsgranskar sin första Kyoto-butik med atrium i flera nivÄer före lördagens stora öppning

The Kyoto store, opening this coming Saturday, features a multi-level atrium

Apple pĂ„ torsdagen tog pressen pĂ„ en rundtur i sin första butik nĂ„gonsin i Kyoto, Japan. Butiken med tegelstenar ligger pĂ„ gatan Shijƍ Dori, som har varit Kyotos viktigaste shoppingkorridor sedan 1600-talet. Den stora öppningsfesten kommer att hĂ„llas lördag 25 augusti klockan 10 lokal tid, enligt butikens notering den Apples detaljhandelssida.

Butiken Ă€r centrerad kring ett atrium pĂ„ flera nivĂ„er dĂ€r Apple ocksĂ„ kommer att erbjuda sina kostnadsfria “Today at Apple” -sessioner som lĂ€r kunderna grunderna för fotografering, musik, kodning och mer.

Arkitekturen hÀmtar inspiration frÄn lokal design och material.

Kyoto-butiken öppnar kommande lördag och har ett atrium pÄ flera nivÄer

Apple förklarar:

Butikens arkitektur hÀmtar inspiration frÄn lokal design och material, med de övre nivÄerna klÀdda i ett genomskinligt kuvert inspirerat av japanska lyktor. AnvÀndningen av lÀtta trÀramar och specialpapper pÄ den övre fasaden hÀnvisar ocksÄ till landets traditionella hus.

Japan, ett 127 miljoner mÀnniskor land, Àr en mycket viktig marknad för Apple. iPhone Àr vÀldigt populÀr dÀr, varvid varje annan smartphone som sÀljs berÀknas vara en iPhone. Japan var hem för Apples första butik utanför USA och öppnade i Tokyo 2003.

Företaget befinner sig mitt i en detaljhandelsutvidgning i landet, öppnar flera nya butiker och bygger om mÄnga andra under de kommande Ären.

Liksom andra butiker kommer det nya Tokyo-utbudet att erbjuda gratis

Dessutom har företaget gjort massor av renoveringar i olika butiker i USA och runt om i vÀrlden och uppdaterat dem till en Jony Ive-godkÀnd nÀsta generations detaljhandelsdesign.

Som ett exempel stÀnger iPhone-tillverkaren tillfÀlligt Floridas Waterside Shops-butik för renovering frÄn och med nÀsta mÄnad. Apple renoverar ocksÄ den historiska Tower Theatre i centrala Los Angeles eftersom de planerar att göra den platsen till en spÀnnande ny butik.